Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

ANNONSØRINNHOLD

Da er det godt å vite at SpareBank 1 SMNs kundesenter står klar til å ta imot sine kunder hver dag, hele året.

Mens dette er til stor hjelp for noen, byr det på utfordringer for andre.

Det har skjedd mye i den digitale utviklingen, også i bankverden.

Her får du rådgiving på

dine premisser

Kundesenteret hos SpareBank 1 SMN er fortsatt et sted du kan få god rådgiving og finansiell hjelp – også hvis du sliter med bankens digitale løsninger. Ina Mittet er én av 60 kunderådgivere på kundesenteret som daglig hjelper kunder med stort og smått i deres bankhverdag.

Kundene i SpareBank 1 SMN kan kontakte kundesenteret over telefon, via chat i nettbanken, eller avtale et møte i en av bankens kontorer.

Layered hair, Smile, Eyebrow, Sleeve, Iris, Eyelash, Happy, Plant
Vi kan hjelpe med det aller meste, og vi er tilgjengelig i alle flater.

Ina Mittet, kunderådgiver

– Jobben vår er å hjelpe

Ina forteller at mange kan oppleve å drukne litt i informasjon om privatøkonomi man finner på nettet.

­– Mange har spørsmål rundt avtalegiro og faste overføringer. Den siste tiden har vi hjulpet mange med BankID, men vi hjelper også mange med mindre ting, som å bekrefte at regninger er betalt, forteller hun.

Ina sier også at mange av dem som tar kontakt, sliter med å henge med på den digitale utviklingen. De kan bli usikre og frustrerte når de ikke får tak i informasjonen de trenger.

– Her kan du få hjelp til alt

Husk lyd!

– Her kan du få hjelp til alt

Husk lyd!

Denne utfordringen kjenner også produktsjef i SpareBank 1 SMN, Marit Jørpeland godt til.

– Mange i den voksne generasjonen har tidligere vært vant til å kunne oppsøke banken dersom noe har oppstått. For dem kan det være spesielt utfordrende at vi nå er så digitale, forklarer Marit.

Det er veldig viktig å ha et godt tilbud til de som ikke er på nett.

Marit Jørpeland, Produktsjef

Hun tror mange tar det for gitt at alle er på nett i dag, og mener det fortsatt er viktig å ha et godt tilbud for dem som ikke er like aktive på Internett.

– Heldigvis er kundesenteret vårt veldig lett å kontakte. Hvis du velger å ringe dem, møter du ikke et callsenter som setter deg videre og videre, men en dyktig bankrådgiver som kan ta tak i problemene dine med én gang, forteller Marit.

– Jobben vår er å hjelpe kundene våre med deres spørsmål, det er derfor vi er her, medgir Ina.

Få hjelp til å hjelpe

Marit forteller at det for mange par kun er den ene i forholdet som håndterer økonomien i familien. Dersom denne personen faller fra, eller man går fra hverandre, kan det bli store utfordringer for den etterlatte.

– Det trenger ikke være noe problem at kun én i forholdet håndterer økonomien, men det er viktig at det gjøres korrekt. Vi anbefaler jo også at den andre involverer seg noe i økonomien, slik at man er mindre sårbar dersom noe skulle skje, forteller Marit.

Ina er helt enig. Hun forteller at kundesenteret ofte får telefoner fra en partner som ønsker å sjekke noe i nettbanken til den andre.

– Dette kan vi av sikkerhetsmessige grunner ikke gjøre. Men dersom den som styrer økonomien har disposisjonsrett på partners konti, kan vi være mer behjelpelige, forklarer Ina.

Bankens rådgivere ønsker alltid å tilrettelegge slik at man får rett hjelp. Hjelp til å hjelpe andre, slik som en ektefelle eller nær familie, er også noe de gjerne gir råd om.

– Vi har forståelse for at man har ulike roller i et parforhold. Dersom den parten som har tatt seg av økonomien faller fra, møter vi dette med stor ydmykhet. Det skal ikke være skambelagt å kontakte oss dersom man ikke mestrer hverdagsøkonomien alene, forteller Ina.

Ikke nøl med å ta kontakt

Husk lyd!

Ikke nøl med å ta kontakt

Husk lyd!

Slik hjelper rådgiverne deg

Både Marit og Ina forteller at det aller viktigste du kan gjøre dersom du synes det er vanskelig å finne ut av ting i egen bankhverdag, er å kontakte kundesenteret. Dette kan du som nevnt gjøre på tre ulike måter, chat, telefon eller oppmøte i bankfilial.

– Hvis man velger å ringe til oss, er det enkelte tjenester vi ikke kan hjelpe med der og da. Dette handler først og fremst om sikkerheten til den som ringer, forteller hun, og utdyper:

– Vi har nemlig ikke noe garanti for at den som ringer virkelig er den man utgir seg for å være. Derfor kan vi for eksempel ikke gjennomføre bankoverføringer, sjekke saldo eller betale regninger for dem over telefon.

Dersom man ønsker hjelp med banktjenester som krever identifisering, er rådgiverne mer enn behjelpelig med å sette opp et kundemøte hos banken.

– Det er kort ventetid for å få et møte i banken med rådgiver, og vi setter av god tid. På den måten kan vi også tilby opplæring i nettbank dersom det er ønskelig, forklarer Ina.

– Mange ønsker jo å lære mer, slik at de kan ta bedre kontroll over egen bankhverdag og bli mer bevisst på privatøkonomien. Under møtene kan vi da lære bort, oppsummere med et referat, samt sette opp en ny time for å repetere det vi har gått gjennom, legger hun til.

I tillegg til god hjelp og rådgiving rundt spørsmålene kunden kommer med til banken, tar rådgiverne ofte en ekstra titt på kundens privatøkonomi mens man er i dialog med dem. Ina forteller at de ofte plukker opp ting underveis i samtale med kunden som i utgangspunktet ikke var noe kunden selv tenkte på.

– Vi har forståelse for at man ikke klarer å ha oversikt over alle mulighetene man har i banken. Derfor tar vi ofte en runde med kunden mot slutten, hvor vi kanskje foreslår en smartere sparemåte, råd til forsikringer eller annet vi tror de vil kunne ha nytte av, forteller hun avslutningsvis.

Ønsker du hjelp med din bankhverdag? Da står Ina og alle hennes kolleger klare til å hjelpe deg, hver dag – hele året!

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc