ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Landlig idyll midt i Trondheim

Noen få kilometer fra Trondheim sentrum ligger et område som stadig flere får øynene opp for.

Grey
Grey

Landlig idyll
midt i Trondheim

Noen få kilometer fra Trondheim sentrum ligger et område som stadig flere får øynene opp for.

Nærhet til marka, skoler, handelssenter og et moderne idrettsanlegg har skapt en ramme for trivsel og godt samhold blant innbyggerne.

Det forteller Trine Flønes Bjarkøy.

Hun bor i den sør-østlige delen av Trondheim, i området hvor Estenstadmarka møter bebyggelsen. Etter å ha tilbragt noen år i andre deler av landet, dro hun og familien tilbake til dette fredelige hjørnet av Trondheim.

Trine vokste opp her, og ønsket det samme for barna sine.

– Det er en fantastisk plass å bo, og en flott plass for barn å vokse opp på. Det er så mye positivt i nærområdet, med idrettsanlegg, folkene som bor her, skog og mark, forteller Trine ivrig.

Bydelen vokser – og et av de mest spennende prosjektene er Steinan Park

Nærhet til alt

Området rundt Steinan har utviklet seg mye de siste årene. Flere boliger bygges, og Trine har merket at befolkningen har vokst. Hun forstår godt at flere ønsker å bosette seg her.

Selv setter hun stor pris på å ha Estenstadmarka like utenfor døren. De daglige lufteturene legges ofte til skogen, som ligger noen få meter fra huset.

– På vinteren er det bare å ta på skiene og gå, og det er jo fantastisk for både store og små, smiler hun.

Jeg syns vi bor landlig til, på tross av at vi faktisk bor i byen. Det er kort vei til alt, og veldig enkelt å komme seg dit man skal – uansett om det er på sykkel eller buss til sentrum – eller ut på E6 med bil.

trine Flønes Bjarkøy

Nysgjerrig på boligmulighetene i området?

– Det er flotte sykkelveier helt frem til Midtbyen, og om vinteren brøytes, kostes og saltes det. Det er ikke mange dager i året jeg ikke kan sykle til jobb, forteller hun.

Til daglig jobber Trine som optiker, og eier Koren Optikk i sentrum. Den enkleste og raskeste måten å komme seg til dit på, er sykkelen.

På vei ned til byen sykler hun forbi Nardosenteret. Her er det både dagligvarebutikk, apotek, frisør og blomsterbutikk som hun gjerne bruker.

– Vi har jo det meste vi trenger i hverdagen like i nærheten. Jeg håper at veksten vi opplever, vil skape enda mer næring i området på sikt, smiler hun forhåpningsfullt.

Husk lyd!

– Elsker å ha marka så nærme

Et sammensveiset nærmiljø

Bydelen er preget av et sterkt og inkluderende idrettsmiljø. Trines tre barn har alle vært involvert i idretten, og selv har hun sittet i både ski- og friidrettsstyret til Utleira IL. Hun forteller at det finnes mange engasjerte foreldre tilknyttet klubben, og at aktivitetene rundt Utleira IL kan ta mye av æren for samholdet blant både barn og voksne i nærområdet.

– Jeg var aktiv i idretten som barn, og jeg ser at tilbudet stadig utvides. Det er mye mer enn fotball og håndball her nå. Da sønnen min som er 12 år nå, startet på friidrett var det ikke mange med. Nå har de blitt en stor gruppe, og det samme kan man si om skigruppa i klubben, sier Trine.

At bydelen er i utvikling, ser hun på de mange aktivitene Utleira IL tilbyr, men også det økte antallet skoleelever.

Vil du bo mellom marka og byen?

– Vi er som en liten bygd i byen. Alle kjenner alle her – det er trygt og godt.

– Det har blitt mye mer folk de siste 15 årene, men jeg har ikke noen følelse av å bli «bygd inn». Det er bare fint at vi blir flere folk som kan bidra inn i miljøet, sier hun.

En møteplass for alle

Per Hangerhagen syns også at utviklingen i området er positiv.

– Det er bygget en del de siste årene, og vi ser at det har blitt en del yngre folk som har flyttet hit etter hvert. Jeg syns også at sentrene har blitt finere og mer levende, og vi har fått noen gode restauranter i området, forteller han.

Han og kona har bodd i denne delen av byen siden 1998, og oppdratt tre barn her. Han forteller at de raskt fant et godt miljø, og møtte mange i samme livsfase som dem.

– Vi har brukt marka mye, den er utrolig flott. Det er mye opp og ned i Estenstadmarka, men vi har jo området rundt Bratsberg like i nærheten, og der er det flatere terreng ­– en perfekt plass å lære ungene å gå på ski, smiler han og legger til:

­– Barna har gått på Hoeggen Skole og Utleira Skole. Begge skolene har hele veien vært elevorienterte med flotte lærere.

I likhet med Trine, valgte Per å engasjere seg i idretten etter hvert som barna ble gamle nok til å delta selv. Han gikk inn i den administrative driften av Utleira IL med et ønske om å utbedre det sportslige tilbudet til klubben.

Bydelen vokser – og et av de mest spennende prosjektene er Steinan Park

– Det var gjort et godt forarbeid, og i løpet av mine seks år i klubben opplevde jeg at vi fikk på plass både Utleirahallen og kunstgressbanen. Det var mye arbeid, men det var virkelig et eventyr, forteller han engasjert.

Han beskriver idrettsanlegget som en møteplass for alle som bor i området. De fikk også inn mange forskjellige aktiviteter i tillegg til håndball og fotball, med alt fra styrketrening til dans.

Utleira IL har også satt i gang et nettverksprosjekt for å bidra til et bærekraftig lokalmiljø. Resultatet av Bærekraftig Bydel har blitt at idrettsklubben bidrar med mye mer enn fysisk fostring av barn og unge. De samarbeider med organisasjoner, andre idrettslag og foreninger for å skape aktiviteter i og for hele bydelen.

Husk lyd!

– Idretten og fellesskapet har vært vesentlig

– Det er artig å skape noe og se at folk koser seg med det etterpå – det bygger stolthet. Det er fantastisk å se at unge og gamle kan møtes på samme plass, sier Per.

Han sier at de som vurderer å flytte til området, har alle forutsetninger for å trives.

­– Både skolene og beliggenheten er ypperlige, og jeg har stor tro på fremtiden til denne bydelen, oppsummerer han med et smil.

Tower block, Urban design, Building, Sky, Cloud, Daytime, Property, Plant, House, Tree

Velkommen til Steinan Park

Steinan Park er vendt mot sydvest og har flotte sol- og utsiktsforhold. 
Leilighetene er planlagt som selveiere og alle får balkong eller egne uteplasser. Her kan du ta heisen opp fra garasjeanlegget og glede deg over store vindusflater, mye lys og se ut på gode fellesområder for både lek og hygge.

Steinan Park blir et mangfoldig og godt bomiljø med leilighetsbygg og rekkehus. Åpent og solrikt, rett nedenfor Estenstadmarka og vendt mot byen.

Her får du gangavstand til barnehage, skole, butikker, grønne lunger og store friområder. Bussen tar under et kvarter til Lerkendal og Gløshaugen, tjue minutter til sentrum. 

Sånn blir det på Steinan Park, med kort vei til det beste.

Høres dette ut som en plass for deg?

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc