Amber, Eyewear, Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n
Musical instrument, Music artist, Guitar accessory, Microphone, Musician, Blue, Concert, Hat, Purple

Dette kan du glede deg til under årets Transform

God stemning, internasjonale rytmer og musikktradisjoner fra hele verden står på programmet når Transform braker løs fra 4. september.

Transform er festivalen for deg som ønsker å høre noe nytt, lære noe nytt og oppleve noe helt utenom det vanlige. Festivalprogrammet bugner av musikalske høydepunkter og berikende opplevelser – her ligger alt til rette for å utvide horisontene.

Festivalen ble arrangert for første gang i 2005 og har i årenes løp blitt en multikulturell møteplass for kunstnere og artister. I tillegg til musikk og konserter, er det også en arena for interessante seminarer og foredrag som belyser samfunnsaktuelle tema.

– Konsertene gir deg fantastiske smakebiter på musikk som folk flest ikke hører så ofte, mens foredragene tar opp viktige tema som ikke nødvendigvis står på avisenes førstesider, forteller daglig leder i Transform, Hill-Aina Steffenach.

Stemmer fra hele verden

– Transform er en veldig flott festival og det er fint at den finnes i Trondheim. Jeg er glad for at vi har fått innpass, smiler komponist og musiker Frode Fjellheim.

Sammen med resten av jazzbandet Transjoik, skal de holde konserten «Transjoik med urfolksstemmer – The Secret in Our Voice». Med seg har de flere internasjonale gjesteartister som bidrar med sine unike vokaltradisjoner innen strupesang, joik og imitasjoner av naturen rundt seg.

Foto: Arne Hauge

– Vi har fått med oss helt utrolig dyktige folk fra hele verden, og er veldig spente, sier Frode, og forteller at dette er et av de aller største prosjektene Transjoik har satt sammen.

– Transform har funnet stemmer fra forskjellige tradisjoner som passer sammen med det vi gjør, forklarer Frode og nevner blant annet en strupesanger fra Tuva, to inuittsangere fra Canada, og en særegen folkesanger som lager naturlyder.

På Transjoiks avslutningkonsert får du høre urfolksstemmer fra ulike deler av verden.

– I tillegg deltar joikerne Kajsa Balto og Ulla Pirttijärvi, legger han til.

Transjoik og «The Secret in Our Voice» står for festivalens avslutningskonsert på Havet Arena den 10. september.

– Det er et spektakulært prosjekt, og jeg tror nok det blir unikt å oppleve dette som publikummer, sier Frode.

Oppdag det ukjente

Unike opplevelser er nettopp hva Hill-Aina har i tankene når de jobber med å sette sammen programmet til Transform. Det handler om å vise frem kunstnere, artister og tema som vanligvis ikke er så synlige i Norge og Trondheim.

– Det er både spennende og viktig å utvide horisonten sin. Ta for eksempel indisk musikk eller salsa. Dette er store og populære musikksjangre i hjemlandene, mens de her i Norge bare er kuriositeter, sier hun smilende.

Foto: Arne Hauge

For å introdusere det trønderske publikummet for alle de «skjulte» perlene som finnes i resten av verden, legges det mye innsats i å sette sammen et mangfoldig og internasjonalt festivalprogram.

På ISAK, Dokkhuset og Havet vil man under årets Transform kunne høre alt fra jazz med røtter i sørafrikansk tradisjon, balkanrytmer – til kubansk salsaorkester og jodling.

Dansekveld med gresk øymusikk

– Jeg syns Transform er en veldig viktig festival for mangfoldet i Trondheim, sier komponist og vokalist Marianna Sangita Røe.

Hvert år ber Transform én artist om å samle et knippe artistvenner fra fjern og nær til en konsert som kan by på noe helt spesielt. I år er det Marianna Sangita som har fått gleden av å sette sammen årets DreamTeam.

Hun forteller at forespørselen passet helt perfekt, ettersom hun allerede hadde invitert to folkemusikere fra Hellas til å turnere med henne i Norge. Marianna Sangita som selv er gresk-norsk, er veldig begeistret over å kunne invitere til en gresk festaften i Trondheim.

– På denne konserten vil jeg dele litt av hva Hellas er for meg – og med meg på laget har jeg altså to fantastiske folkemusikere fra Hellas, forteller hun.

Hun sier at gresk folkemusikk byr på utrolig mye forskjellig, fordi alle øyene i Hellas har sine egne stiler og rytmer. Med de to tilreisende grekerne, i tillegg til to Trondheims-baserte musikere på trekkspill og tuba, lover Marianna Sangita svært god stemning på Dokkhuset Scene den 8. september.

– Det blir en skikkelig dansekveld, og jeg håper det kommer mange grekere som kan danse til tonene fra scenen!

Velkommen til Transform 4.-10. september

I likhet med Frode og Marianna Sangita, gleder Hill-Aina seg til startskuddet for festivalen går den 4. september.

– Vi håper som alltid å gjøre folk mer nysgjerrige på det som er fremmed, og ønsker alle som er på jakt etter fine og minneverdige opplevelser velkommen til Transform i september, avslutter hun blidt.

Foto: Tom Atle Bordevik

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc