Terrestrial plant

ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

Henry har jobbet i banken siden 1977:

– Har aldri vurdert å bytte jobb!

Henry har jobbet i banken siden 1977:

– Har aldri vurdert å bytte jobb!

I over 45 år har Henry Sødahl jobbet for Hemne Sparebank. Nå har banken blitt til Trøndelag Sparebank – noe den rutinerte bankmannen tror vil bli et løft for de ansatte og kundene.

Henry Sødahl har jobbet for den lokale banken i Kyrksæterøra i en mannsalder. Nå slår Hemne Sparebank seg sammen med Åfjord Sparebank og blir til Trøndelag Sparebank.

65-åringen ser frem til å bli med på reisen, og mener kundene i både Hemne, Hitra, Frøya og Åfjord har noe å se frem til.

– For kundene blir dette utelukkende positivt. Lokalbanken vil bestå, og vil fortsatt ha dørene oppe fem dager i uka. Du kommer til å møte de samme dyktige menneskene som du er vant med, sier Henry.

– Forskjellen er at vi blir en mer robust bank. Det gjør at vi har muligheten til å hjelpe større kunder, og ta vise større engasjement i lokalsamfunnet. Jeg tror faktisk vi gjennom fusjonen kan ha mer konkurransedyktige produkter og tjenester, legger han til.

Henry Sødahl hadde sin første arbeidsdag i sin lokalbank våren 1977. Siden den gang har han aldri vurdert å bytte jobb.

Dress shirt, Sleeve, Collar, Door

Trivsel fra første stund

Han er i dag assisterende banksjef og leder for bedriftsmarkedet, men i løpet av en lang bankkarriere har han hatt flere hatter.

– Jeg startet i kassen og satt der i fem år. Etter hvert fikk jeg flere og flere interessante oppgaver og roller, sier Henry, som hadde sin første arbeidsdag våren 1977.

– Det var trivsel fra første stund. Jeg har aldri vurdert å bytte jobb, legger han til.

Noe av det som har gjort at han trives er kollegene. Henry forteller at arbeidsmiljøet har vært svært godt gjennom alle år.

– Jeg føler at alle i banken drar i samme retning. Det gjelder også nå etter fusjonen. Jeg har blitt kjent med mange av de som jobber i Åfjord, og det virker som en veldig bra gjeng det også, sier Henry.

Henry oppsummerer sine 45 år i banken på følgende vis:

– Tiden har gått utrolig fort! Og utviklingen har vært helt ekstrem. Da jeg startet i ‘77 var det jo ingen som trodde at kontanter ville forsvinne. Nå er det jo nesten ingen i omløp. Man må være endringsvillig for å trives i denne bransjen, sier Henry.

– Før satt vi med store bøker – nå er alt på data. Det er ikke noe jeg savner, men det kan være krevende å følge med på utviklingen. Jeg føler at det går fort nok for min del, legger han til med et smil.

Husk lyd!

– Stor betydning for lokalsamfunnet

Lokalpatriot

Han beskriver seg som en stor lokalpatriot, som er opptatt av at Heim kommune skal være en god plass å både bo og vokse opp.

Henry, som har vært en del av fotballmiljøet i Kyrksæterøra i en årrekke, mener banken har en viktig rolle.

– Et godt eksempel på det er Sodvinhallen, en innendørs fotballbane som ble satt opp i 2019. Det er mange dyktige folk fra næringslivet her og kommunen som har fått det til. Og så har selvsagt lokalbanken hatt en viktig rolle med tanke på finansiering og støtte, sier Henry.

– En lokal bank har veldig stor betydning for samfunnet rundt. Vi deler ut mye penger som kommer bygda til gode. I tillegg er vi kanskje mer villig til å ta risiko på lokale bedrifter. Vi kjenner jo folk og vet hva de står for, legger han til.

Som leder for bedriftsmarkedet, og mangeårig utlånssjef, vet han hva han snakker om. I løpet av årene har han lånt ut en del penger både til personer og bedrifter.

– Det mest givende med å jobbe i bank er å være en god sparringspartner med kundene og hjelpe dem med å finne gode løsninger. Å se at de når målene sine, mener Henry.

I medvind og motvind

Nå slår Hemne Sparebank seg sammen med Åfjord Sparebank, og danner Trøndelag Sparebank. Henry har fulgt utviklingen tett, og gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg har vært med på prosessen fra starten av, og jeg føler at begge bankene har gjort en grundig jobb. Alle er enig i at dette er det rette valget, sier Henry.

Hemne Sparebank har i alle år vært opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Den tradisjonen kommer Trøndelag Sparebank til å videreføre.

– Vi oppretter stiftelser i både Hemne og Åfjord, som sørger for at «gammelpengene» blir igjen i bygda. I Hemne er det snakk om 110 millioner kroner, som skal komme lokalsamfunnet til gode. Det er viktig og riktig for oss, sier Henry.

Smile, Chair, Azure, Sleeve

– Vi er opptatt av hjelpe kundene våre og lokalsamfunnet vårt i gode og dårlige tider. I medvind og motvind. For mange har de siste årene med blant annet pandemi vært tøffe. Da skal de vite at vi som jobber her i Trøndelag Sparebank legger sjela vår i god rådgiving. Vi skal være lett tilgjengelig for folk – alltid, legger han til.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font