ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

Ingunn skulle aldri bli bankansatt. Nå har hun jobbet her i over 40 år

Ingunn Moan har jobbet i banken i Åfjord siden 1980. Nå gleder hun seg til å bli med videre til Trøndelag Sparebank.

Vi møter blide Ingunn på kontoret sitt i Åfjord. Mange sitter i åpne landskap i bedrifter i dag, men for Ingunn var det viktig med et eget kontor. Ikke for hennes egen del, men for de som kommer innom.

– For mange oppleves det tryggere å sitte inne på et kontor for å snakke om økonomi. Vi møter jo mennesker i mange forskjellige livssituasjoner, og det er ikke alltid at det er så hyggelig for folk å snakke om penger, sier Ingunn, som i dag jobber som kunderådgiver i banken.

Det er én av mange roller hun har bekledd i det som er en veldig lang karriere i banklokalene i Åfjord.

Ingunn Moan mener at kontakten med kundene og kollegene er det beste med jobben.

Flash photography, Glasses, Smile, Sky, Stole

Hun startet som sekretær for den daværende banksjefen i 1980. Deretter satt hun i skranken, der hun lærte seg å telle penger. Salgsleder, kredittsjef og fagansvarlig for kreditt er andre roller hun har hatt i løpet av et langt bankliv.

Men egentlig var det en ren tilfeldighet som brakte henne hit.

Husk lyd!

– Blir bra for bygda

Skulle aldri jobbe i bank

Svigerinnen hennes jobbet nemlig her, og da det poppet opp en ledig stilling ble hun oppfordret av henne til å søke.

– Da svarte jeg «Nei, aldri i livet. Jeg skal aldri jobbe i en bank!» Jeg tenkte at det måtte være kjedelig, sier Ingunn med et smil.

– Men så tok mannen min over en gård her, og det var ikke flust med jobber i området, så det endte opp med at jeg søkte da, legger hun til.

For et par år siden fikk Ingunn også vite at hun faktisk ble headhuntet til banken.

– Banksjefen hadde vært innom foreldrene mine for å overbevise dem om at jeg burde søke. De ønsket å satse på ungdommen i bygda, forteller Ingunn.

På det tidspunktet var hun 18 år gammel. I likhet med de fleste andre på den tida var hun mer eller mindre født med en konto i Åfjord Sparebank. Hennes aller første bankminne var ikke av det lystige slaget.

– Jeg husker at jeg var med faren min ned til banken for å sette inn penger og få stempel i bankboka. Det var kjempeskummelt med veldig mange alvorlige menn og damer. Det var veldig formelt på den tida, ler hun.

Godt arbeidsmiljø

Det har gått 42 år siden hun sa at hun «aldri skulle jobbe i bank». Ingunn forteller at det er mange gode grunner til at hun aldri har byttet beite.

– I starten handlet det om at jeg lærte meg nye ting hele tiden. Jo mer jeg lært, jo mer spennende ble arbeidsoppgavene. Og jo mer spennende arbeidsoppgavene ble, desto mer artig ble det å dra på jobb, sier Ingunn.

Den viktigste grunnen til at jeg har holdt ut så lenge er at jeg har fantastiske folk rundt meg. Da tenker jeg både på kundene og kollegene mine.

ingunn moan, rådgiver i trøndelag sparebank

Ingunn beskriver arbeidsmiljøet i gode ordelag.

– Det er utrolig lite gjennomtrekk, som er godt tegn på at folk trives her. Det finnes noen som har jobbet her nesten like lenge som meg. I tillegg har vi i det siste fått mange yngre kolleger med på laget. Det synes jeg er stas!

– Men i det daglige tenker jeg ikke på hvor gamle kollegene mine er, det er like lett å prate med alle sammen. Det er en utrolig fin gjeng og en god blanding med folk, sier Ingunn.

For snart to år siden fikk hun kreft, og var sykemeldt mer eller mindre hele 2021. Nå er hun på bedringens vei, og hun sier hun fikk mye støtte av kollegene sine på veien tilbake.

– Kollegene mine tok ansvar for porteføljen min da jeg ble syk. Det gikk helt fint, og det var godt for meg å vite at kundene ble tatt godt vare på, sier Ingunn.

– Da jeg var på vei tilbake på jobb etter sykemeldingen fikk jeg beskjed fra Inge Hårstad, banksjefen, at det ikke var så nøye at jeg gjorde fornuftige jobbting med en gang. Det viktigste var at jeg var tilbake. Det føles veldig godt å være så ønsket. Her blir man sett og hørt, legger hun til.

Godt arbeidsmiljø er viktig. Her er Ingunn sammen med Bjørg Kvernland, som hun har jobbet sammen med i en årrekke.

Smile, Table, Community

God rådgivning

Nå er hun tilbake på jobb etter sykdommen, og gjør det hun liker best; gir kundene gode råd.

– Før var det slik at hvis vedkommende kom fra en god heim – så fikk de lån. Slik var det på bygda på den tida. Heldigvis er det ikke slik lengre, sier Ingunn.

Det er mye som har endret seg siden hun startet i bransjen. Den største forskjellen er selvfølgelig internettets inntog og at det er mindre papirarbeid. Men Ingunn mener det fortsatt er viktig å være fysisk til stede for kundene sine.

– Det er kontakten med kundene som gir meg mest glede. Å bety noe for noen, hjelpe dem med å nå målene sine, det føles fantastisk, sier hun.

Hun startet i det som i 120 år var kjent som Åfjord Sparebank. 3. April 2023 fusjonerte banken med Hemne Sparebank og ble med det Trøndelag Sparebank.

Ingunn har troen på at det nye navnet og fusjonen vil komme kundene til gode.

– Trøndelag Sparebank tror jeg blir kjempebra! Navnet er jo helt perfekt enten om du er i Åfjord, Hemne, Hitra eller Frøya. Vi er jo alle trøndere, smiler hun.

Vision care, Glasses, Smile, Eyewear

– Når vi blir større gir det oss kanskje litt mer armslag når det kommer til finansiering. Vi blir i hvert fall mer robuste, og vi vil bidra med minst like mye støtte til bygda som tidligere, legger hun til.

Selv om navnet på banken er nytt, er det fortsatt de samme menneskene som jobber i Trøndelag Sparebank.

– Det skal alltid være enkelt å ta kontakt og få hjelp fra oss i Trøndelag Sparebank. Det er bare å komme innom eller slå på tråden, så skal vi gi deg gode råd, sier Ingunn avslutningsvis.

Les mer om Trøndelag Sparebank!

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font