Gesture, Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Derfor bør du sette deg et treningsmål

Det er sosialt, du opplever nye sider ved deg selv, og det får deg i bedre form. Ganske digg, ikke sant?

Når snøen forsvinner er det alltid noen spreke sjeler som løper rett ut i marka, mens det for mange andre krever større anstrengelse å lokke frem den samme treningsmotivasjonen. For de fleste, kan et treningsmål være løsningen for dette.

– Det er viktig å ha noe å strekke seg mot, da har du noe konkret å se frem til. Ikke minst har trening et sosialt aspekt ved seg; kanskje er det noe man gjør med treningsgruppa på jobb, eller et mål man setter seg sammen med venner eller familie, sier Morten Rasch Eliassen.

Han har jobbet som prosjektleder for Trondheim Maraton i 6 år, og har som mål å få flere trøndere opp og ut av sofaen for å oppleve den vakre naturen regionen har å by på.

Det perfekte treningsmålet

Morten tror mange melder seg på Trondheim Maraton som et mål og middel for å holde på treningsrutinen. Dette er en effektiv måte å holde seg i gang på, og noe som gjør at treningen føles mer forpliktende.

- Vi i TM er opptatt av inkludering og mangfold, og for oss er det viktig å skape en folkefest som absolutt alle kan ta del i, sier Morten.

– Om du er topptrent eller utrent, om du løper helmaraton eller kun til bussen, spiller ingen rolle. Trondheim Maraton skal engasjere og inspirere til økt fysisk aktivitet – uansett hvilken alder eller form du er i. Og det er nettopp det som er unikt med oss som løp.

Slik finner du motivasjonen

 • Meld deg på løpsarrangementer for å sette treningsmål
 • Finn treningspartnere og gjør forpliktende avtaler
 • Mål fremgangen din

  • Målbar intervalltrening
  • Pulsklokke

Klar for å sette årets treningsmål?

– At en arbeidsgiver tilrettelegger for fysisk aktivitet i arbeidstiden har enormt mange fordeler, for eksempel. Ikke bare økt velvære, men også økt produktivitet og kreativitet, sier han engasjert.

Morten understreker at fysisk aktivitet gir bedre mental helse og arbeidskapasitet, noe som i seg selv bør være motiverende for de fleste.

Trondheim Maraton jobber aktivt med å tilrettelegge for sosial bærekraft overfor de bedriftene de samarbeider med - og har sett at det bærer frukter i form av lavere sykefravær, samt bedre samhold og arbeidsmiljø.

De hjelper bedrifter med å fasilitetere alt fra planlegging av årshjul, til gjennomføring av sopptur i Bymarka. Det skal være lavterskel-tilbud som inkluderer alle – ikke bare de topptrente.

– Det at ansatte skaper relasjoner på kryss og tvers av avdelinger, og møtes på en annen arena, har enormt stor betydning for trivselen på arbeidsplassen.

Slik kan Trondheim Maraton hjelpe din bedrift

 • Kick off med inspirasjon og motivasjon
 • Arrangere løpetreninger for alle ansatte
 • Løpsspesifikk mobilitets- og styrketrening
 • Foredrag om skadeforebygging
 • Sosiale aktivitetsevents
 • Være aktiv inn i arbeidsmiljøgruppa for å øke aktiviteten blant ansatte

Vil du høre mer om Trondheim Maraton og hvordan vi kan hjelpe din bedrift?

Husk lyd!

Meld deg på årets store løpefest!

Trener med jobben

Sara Wenes er kredittrådgiver i SpareBank 1 og er en av dem som har meldt seg på Trondheim Maraton den 2. september. Hun synes det er ekstremt viktig med en arbeidsgiver som tilrettelegger for fysisk aktivitet for de ansatte, og mener det skaper trivsel, godt arbeidsmiljø og mestring.

– Det å kunne trene med noen gir meg økt motivasjon, enten det er venner, familie eller kollegaer. Det å ha noen som kan pushe meg, selv på dårlige dager, er en boost, smiler hun.

– Jeg synes det er flott å ha en arbeidsgiver som tilrettelegger for at hver enkelt kan holde seg aktiv, uavhengig av alder og form. Vi får alt fra redusert pris på treningsmedlemskap, til felles opplegg på jobb som for eksempel golf, padel og turer i skog og mark.

Hun får god støtte fra kollega, Markus Andreas Giskehaug, som også er kredittrådgiver i SpareBank 1.

– At arbeidsgiver tilrettelegger for trening gjør at jeg føler meg mer motivert, og det bidrar til å redusere stress. Det øker produktiviteten i en ellers stresset hverdag, forteller Markus.

Også han setter stor pris på å trene sammen med andre.

– For meg er dette utrolig viktig, det er enklere å finne motivasjonen når du har noen som pusher deg – og du kan gjøre det samme for motparten. Å ha en treningspartner, gjør den såkalte «dørstokkmila» noen hakk lettere!

Kroppen trenger tilvenning

Det er viktig å la kroppen gradvis venne seg til både underlag og løping når man setter i gang med utetrening på vårparten.

Butikksjef på Löplabbet i Midtbyen, Ronny Ingebrigsten, er selv en erfaren løper. Hans beste råd er å ta rolige og kortere løpeturer de første 2-3 ukene på bar asfalt.

Det gjelder også for dem som har benyttet tredemølla flittig gjennom vinteren, eller har løpt regelmessig ute på vinterveier.

– Nytt underlag stiller andre krav til muskler og sener, og bør «mates inn» i passe doser. Gjør du det, har du masse igjen for de øktene du har hatt i vinter, sier han.

– Løping er en utrolig effektiv treningsform, som gir deg treningspuls fra start til slutt. For nybegynnere er det ikke nødvendig å ta i så mye for å oppnå god treningspuls. Rolig jogg på flatene og rask gange i motbakkene holder. Tenk at du skal kunne føre en samtale mens du løper, uten å få følelsen av åndenød, forklarer Ronny. 

Husk lyd!

Ronnys tips for en flott løpesesong:

En annen ting som er viktig å tenke på, er skoene.

– Det som er en god sko for én løper, trenger ikke være bra for deg. Du har din unike kropp og anatomi, dine unike føtter og din unike løpestil. Oppsøk en forhandler som kan se på dette, og høre hvor dine «vondter» oppstår når du løper – og som skjønner hvordan sko kan påvirke dette.

– Hos oss på Löplabbet kan du få gode tips til sko som passer deg. Ta deg tid til å prøve ulike modeller, gjerne på ei tredemølle, og gå for det paret som kjennes best på foten og som du liker å løpe i, råder han.

En folkefest i Trondheims gater

Morten håper at mange setter Trondheim Maraton som årets treningsmål og melder seg på folkefesten 2. september.

- Hva er vel bedre enn å oppleve Trondheim på sensommeren i all sin prakt?!

Sjekk ut vårt bildegalleri fra tidligere løp:

Sports uniform, Vision care, Outdoor recreation, Glasses, Smile, Goggles, White, Sunglasses, Eyewear, Quadrathlon
Sky, Smile, Muscle, Shorts, Gesture, T-shirt, Crowd

Klar for å sette årets treningsmål?

DENNE SAKEN ER PRODUSERT AV
ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO I SAMARBEID MED TRONDHEIM MARATON.

TEKST/DESIGN: ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO

FOTO: Mats Refseth Wæraas / TRONDHEIM MARATON

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc