Malin (27) flyttet fra byen og fikk seg jobb i Tydal: – Alle hilser og sier hei
Malin Gresseth hadde ikke sett for seg å bli sykepleier eller å flytte til Tydal, men kjærligheten og litt tilfeldigheter ville det annerledes. I dag, over fem år senere, er hun glad for at hun tok sjansen.
Da Malin Gresseth fra Stjørdal traff Rolf Bjarte Lien var én ting klinkende klart. Skulle det bli dem, måtte de flytte til Rolf Bjartes hjembygd.
– Hehe, han stilte jo et ultimatum, kan du si, sier Malin.
– Det var førsteprioritet for meg da jeg skulle finne partner, skyter Rolf Bjarte inn med et smil.
– Jeg bestemte meg tidlig for at jeg skulle bo i Tydal. Det er en veldig stor del av meg. Du kan godt kalle meg en patriot, legger han til.
Nå har det gått over fem år, og de har nettopp bygd sin egen bolig og har det meste på plass. Det virker som om «ultimatumet» kanskje ikke var så dumt?
– Tida har gått veldig fort. Det har skjedd mye i løpet av årene, og jeg trives utrolig godt her, sier Malin.
Husk lyd!
– Mye penger
Slik skapte de drømmehjemmet
Vi møter paret utenfor deres flotte nye enebolig som sto klar sommeren 2022. Fortsatt holder Rolf Bjarte og Malin på med å finpusse huset og tomta.
– Man blir aldri helt ferdig med et hus, sier Rolf Bjarte.
– Det er litt jobb som gjenstår. Akkurat nå jobber vi mye med uteområdene og plattingen. Det blir kjempefint til slutt, legger han til.
De forteller at det var én ting som var viktig for dem da planla drømmeboligen.
– Vi har lagt stor vekt på at vi skal kunne bo i denne boligen hele livet. Her er alt på ett plan, med gode muligheter for oppbevaring og solceller på taket. Her skal vi bli gamle, sier de.
Med skogen som nærmeste nabo er det enkelt for dem å dyrke den største interessen sin – friluftsliv.
– Tydal er perfekt for dem som har lyst på flott turterreng i umiddelbar nærhet. Vi trenger ikke å dra langt for å ta skiene fatt og gå i nypreppa løyper. Det er noe å finne på her året rundt, sier paret.
Tydal kommune har en tilskuddsordning til husbyggere, og Malin og Rolf Bjarte fikk hele 200.000 av kommunen for å skape hjemmet sitt.
– Tilskuddet har veldig mye å si for oss. Akkurat nå er det meste dyrt. Det er dyrt å bygge, det er dyrt å bo og det er dyrt å leve. Da sier det seg selv at det kommer godt med, sier Malin.
– 200.000 kroner er mye penger. Det kan jo være et nytt bad eller kjøkken, legger hun til.
Trives på jobb
Da Malin var yngre var hun klar på at hun ikke skulle bli sykepleier, men etter at hun flyttet til Tydal fikk pipen en annen låt.
I dag er hun utdannet sykepleier og jobber for omsorgstjenesten i Tydal, og kunne ikke ha tenkt seg en finere jobb.
– Jeg stortrives både med arbeidsmiljøet og med arbeidsoppgavene, sier Malin og utdyper:
– Her får du jobbet mye på tvers. Vi jobber både i hjemmesykepleien og på sykehjemmet, noe som gir kjempevarierte dager. I tillegg er arbeidsmiljøet så inkluderende og støttende. Du kan stå alene på vakt, men du er fortsatt ikke alene. Hvis du trenger hjelp er det bare å slå på tråden, du får alltid svar, legger hun til.
Gunhild Vigdal Aune, assisterende tjenesteleder ved helse- og omsorgstjenesten i Tydal Kommune, forteller at det er 55 personer som jobber i tjenesten i kommunen.
– Tydal er ikke en stor kommune, så dette blir nesten som et mini-sykehus. Vi er nødt til å bli generalister, være løsningsorientert og jobbe tverrfaglig for å skape gode tjenester. Det skaper en veldig variert arbeidshverdag for folkene her, sier Gunhild.
Hun legger til at de har behov for flere folk i kommunen, og at drømmen er å få på plass flere som Malin.
– Her får du en trygg og spennende jobb, der du garantert får utviklet deg. Har du lyst på nye utfordringer i en kommune som tar godt vare på sine ansatte, så bør du søke deg hit, sier Gunhild.
Husk lyd!
– Trenger flere folk
- Litt «unorskt»
Tydal var ikke helt fremmed for stjørdalingen – familien til Malin har blant annet hytte i Stugudalen, som hun har tilbrakt en del ferier og helger i.
Likevel var det mye som overrasket henne da hun endret bostedsadresse.
– I større byer forsvinner du i mengden. Her i Tydal hilser alle og sier hei hvis du møter noen på butikken, for eksempel. De vil gjerne bli kjent med nye folk. Det er kanskje den største kontrasten, sier Malin.
– Det er kanskje litt «unorskt», men jeg synes det er skikkelig fint. Du føler deg sett her – spesielt når man er ny i bygda, legger hun til.
Hun forteller at hun ikke hadde sett for seg å verken flytte til Tydal eller å jobbe som sykepleier da hun var yngre. I dag er hun glad for at hun tok sjansen, og hun mener flere burde gripe muligheten.
– Hvis du ønsker å bo i en inkluderende kommune med flotte turmuligheter året rundt – og i tillegg ønsker å jobbe med spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i et kjempegodt arbeidsmiljø – da er det ikke noe å tenke på. Bosett deg i Tydal, sier hun avslutningsvis.
Om artiklene fra Brandstudio
Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.
Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.
© Copyright Polaris Media