Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

Derfor bør dere ta turen til Østersund i sommer

Østersund har i lang tid vært et foretrukket reisemål for soltørste trøndere. Miksen av kultur, natur og koselige handelsgater sørger for aktiviteter som passer for alle.

Nordmenn og Østersund har i mange år gått som hånd i hanske. Elisabeth Richardsson jobber som markedsansvarlig i Destination Östersund, og forteller at rundt én av fire sommergjester vanligvis snakker norsk. Hun tror det er flere grunner til at nordmenn har en forkjærlighet for Østersund, men hun oppsummerer det på denne måten:

– Det er bypulsen kombinert med nærheten til utendørsopplevelsene og strandlivet som gjør at mange elsker å ta turen til Østersund. Og for trøndere er det jo heller ikke så langt å reise, mener Elisabeth.

Turen fra Trondheim til Østersund tar rett under fire timer, og dagens kronekurs gjør at du får like mye for pengene dine over grensa.

Bykjernen i Østersund har flere ganger blitt kåret til Sveriges beste og koseligste. Her får du en herlig sommerfølelse og en god atmosfære.

Elisabeth trekker frem et levende torg med flust av aktiviteter, nyåpnede bygårder med kultur- og gastronomiopplevelser og mange små og store eventer.

– Vi har et stort utvalg av butikker. Her finner du ikke bare store kjeder, men også mange små og unike butikker, restauranter og fine aktiviteter for barnefamilier, sier hun.

I tillegg til den koselige shoppingen i bykjernen, kan familien boltre seg i mer kjente kjedebutikker ved Lillänge.

– Lillänge ligger like ved innfarten til Østersund, og har et bredt utvalg innen klær, sport og elektronikk, forklarer Elisabeth.

Tilbud for hele familien

For den mer kulturinteresserte familien har Østersund mange spennende aktiviteter på planen denne sommeren.

Denne sommeren kan reiseklare nordmenn glede seg over gode tilbud for både store og små.

Elisabeth trekker blant annet frem Jamtli, der den rike gårdshistorien blir til underholdning.

– En dag på Jamtli er en spesiell opplevelse gjennom tid og rom. Jamtli Historieland er en opplevelse og et museum i ett. Her kan du blant annet reise tilbake i tid og besøke handelsbodene på torgmarkedet, sier hun.

Sommerens utstilling på Nationalmuseum Jamtli, som omhandler nordisk natur, et «must» for de som er kulturinteresserte, legger hun til.

Ønsker du fart og spenning, så finner du det i Multi Challenge - et hus spekket med aktiviter som go-kart, klatring og laserhall.

– Mange liker også å besøke Storsjöbadet. Et stort badeland med bassenger både innendørs og utendørs. Det pleier å være svært populært, sier Elisabeth.

– Vi har også mange fine spa-opplevelser, som også passer for barnefamilier. Nylig ble det også åpnet et nytt spa i byen der du har utsikt over Storsjön og fjellene. Det er en fantastisk opplevelse, legger hun til.

Mellom slagene må man også spise, og i Østersund kan du spise godt. Byen er utnevnt som en Creative City of Gastronomy av UNESCO. Her finner du med andre ord helt unike matopplevelser og det er mange lokale spisesteder som er verdt å både besøke og oppleve.

Dette skjer i Østersund i sommer:

  • 25.juni - 2.juli arrangeres Østersund Sykkelfest for første gang! En uke med sykling hvor du kan bli med på guidet sykkeltur, after bike og spennende foredrag fra erfarne syklister for å nevne noe!
  • 5.juli - 8.juli er det nok en gang duket for Storsjöcupen. I år er det hele 425 påmeldte lag fra hele verden.
  • 28.juli - 30.juli står store artister klare for å innta scenen under årets Storsjöyran festival! Festivalen fyller 40 år i år, og kan lokke med artister som Ava Max, Carola, Benjamin Ingrosso, Miss Li, Albin Lee Meldau og Beharie.
  • 12.august - 20.august kan de minste kose seg med musikalen Emil i Lønneberget på Jamtli. Her er det underholdning for hele familien i en fartsfyllt forestilling.

Fartsfylt moro

Med shopping, historie og god mat innabords, så er nok mange ute etter gode friluftsopplevelser i Østersund. Her er det muligheter i fleng.

Hva med en tur med mountainbike på Fröson, med utsikt over sjøene og fjellene? I tillegg er det mange flotte muligheter for downhill-sykling, for de som ønsker det.

– Østersund blir mer og mer oppfattet som en sykkeldestinasjon, og her finner du noe som passer de fleste. Ønsker du å spise på veien er det enkelt å finne fine grillplasser, bad og sommerkafeer, sier Elisabeth.

Under hele sommeren kan man også dra ut på Storsjöen med M/S Thomée. Der kan man også ta en tur til Verkö Slott, der man kan nyte god mat i vakre omgivelser på slottsterassen.

I sommer er det også mange store happenings, som absolutt er verdt å få med seg. Mange trøndere besøker Østersund under Storsjöcupen – en av Sveriges største fotballturnering for ungdom. I år er det hele 425 påmeldte lag, og det er tilreisende fra hele verden.

– Alt ligger til rette for en kjempefin sommer i Østersund. Vi mener vi har noe å by på til alle. Her det opplevelser for folk i alle aldre og livssituasjoner. Vi gleder oss enormt til at gatene fylles med turister, smiler Elisabeth.

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc