- LHK blir aldri det samme

Familie, elever, venner og håndballmiljøet i Levanger samlet seg på ulykkesstedet for å hedre og minnes Grete Wiseth.

Saken oppdateres.

Rundt hundre mennesker møtte frem i den bitende kulden på E6 utenfor kjøpesenteret Bobyn. Fra Levanger Håndballklubb (LHK) kom det alene over 50 spillere, støtteapparat og andre medlemmer. Klubben hadde satt opp egen buss for å frakte alle som ville hedre minne etter Grete Wiseth, som mistet livet en møteulykke tirsdag ettermiddag.

Under den 45 minutter lange seansen orienterte politiet om hvordan ulykken hadde oppstått. Mange gråt naturlig nok åpenlyst, mens pårørende la ned blomster og levende lys i veikanten. De fremmøte sammen med havet av blomster og lys dannet et skue verdig en stor person.

- Jeg har vært landslagstrener og trener for klubblag på høyeste både på Island og i Norge, og har aldri møtt en håndballspiller med en lignende karakter og personlighet som Grete.

Trener Ágúst Jóhannsson er i dyp sorg etter å ha mistet spilleren og personligheten Grete Wiseth.

- Det siste døgnet har vært det tyngste i hele mitt. LHK blir aldri det samme, og vi kommer til å savne henne mye i tiden fremover, sier han gråtkvalt.

LES OGSÅ: Grete skapte alltid glede

Årets viktigsteGrete Wiseth ble aldri en av spillerprofilene i LHK. Utenfor banen var hun sannsynligvis den største. Etter fjorårets sesong ble Wiseth kåret til lagets viktigste spiller. Det var ikke bare hennes innsats på trening og i kamper som ga henne denne hedersutmerkelsen. I like stor grad ble prisen et symbol på den takknemligheten spillerne og støtteapparatet følte overfor personen Grete Wiseth.- Grete er beviset på at man aldri skal gi opp. I år fikk hun mer spilletid enn tidligere sesonger, og det kom av at hun har bygget seg opp steg for steg. Vi satte alle stor pris på henne, sier Jóhannsson.Tung tid- Ubeskrivelig. Ord strekker ikke til for å beskrive den smerten vi føler. Vi fikk sjokk da vi først hørte om hva som hadde skjedd.Silje Salomonsen forsøker å fortelle hvordan tiden har vært, etter at spillerne under trening tirsdag kveld fikk den brutale beskjeden om at lagvenninnen var omkommet i en trafikkulykke.- Vi har vært sammen mye av tiden, og det har vært godt. Vi har snakket mye sammen, gitt hverandre mange gode klemmer og fortalt om de fantastiske minnene sammen med Grete, sier hun.Sammen med Sara Andersson og June Andenæs møtte hun pressen før minnemarkeringen i Verdal.

Spillerne var opptatt av å formidle deres tanker om Grete Wiseth, og hvor glade de er for å ha tilhørt samme miljø som henne.- Grete var den som fikk oss til å tro på oss selv. Hun skapte glede, og var alltid positiv. Det blir vanskelig å forestille seg en hverdag uten Grete, sier spillerne.

LES OGSÅ: Tusen elever sørger

Begravelse onsdag

Egentlig skulle LHK-spillerne møte Selbu i eliteseriekamp onsdag 12. januar. Kampen er utsatt, og spilles trolig 2. mars. I stedet for lokaloppgjør samles klubben i sorg under Grete Wiseths begravelse samme dag.Tiden frem til begravelsen blir på mange måter en unntakstilstand for LHK, selv om alle er innstilte på å gjøre sitt beste.- Vi må ta en dag av gangen, men det kommer til å bli tungt, sier trener Jóhannsson.- Det er vanskelig å tenke på fremtiden akkurat nå, men hvis Grete hadde vært her ville hun bedt oss om å stå på fremover og ikke gi opp. Derfor skal vi gi alt i tiden fremover, nettopp for å hedre Grete, sier Silje Salomonsen.

 
 
På forsiden nå