Toyota Corolla. Bare navnet i seg selv er som en tidsmaskin av minner. Tidenes mestselgende modellnavn ble faset ut i Europa i 2007 for å bli erstattet med Auris som Toyotas kompaktkombi.

I andre deler av verden derimot har merkenavnet Corolla levd i beste velgående og nå har Toyota bestemt seg for å relansere klassikeren.

Verdens mest solgte bil

Toyota Corolla har solgt over 43 millioner siden den første gang ble introdusert i 1966. Og allerede innen 1974 var det verdens mest solgte bilmodell.

I 2019 kan du kjøpe Toyota Corolla i Norge igjen. Samtidig skal Auris-navnet fases ut. De tre typene som blir lansert her i første omgang er 5-dørs kombi, 4-dørs sedan og stasjonsvogn.

Bestselgeren: Toyota Corolla ble første gang introdusert i 1966 og allerede innen 1974 var det verdens mest solgte bilmerke.

Camry comeback

Samtidig som Corolla gjør et comeback er det også klart for en annen kjenning, nemlig Toyota Camry. I likhet med Corolla skal også Camry komme som hybrid.

- TNGA-engineering og designfilosofi bringer en helt ny dimensjon til vår neste generasjon modeller i C-segmentet, sier Dr Johan van Zyl, som er toppsjefen for Toyota i Europa, i en pressemelding.

Kan sees i Paris

Den nye Corolla Touring Sports kommer første gang til Europa i oktober under bilutstillingen i Paris. Bilen får du ikke kjøpt før til neste år. Er du på jakt etter ny bil så kan kanskje den splitter nye RAV4. Dette blir da en SUV som er basert på den nye TNGA-drivlinjen ( Toyota New Global Architecture) som også de nye Corolle og Camry -modellene er basert på.

Øvrige nyheter fra Toyota er at dagens Avensis forsvinner fullstendig ut av markedet, både som stasjonsvogn og sedan.