Møtes for første gang

Arne Jære (81) berget Steinar Klevelands pengebok og papirer, og hentet frem bilvraket. 46 år senere møtes de for første gang.

Saken oppdateres.

Jæres gård ligger i dalsiden rett overfor stupet hvor Kleveland krasjet i 1962. Han kom hjem kort tid etterpå, og husker godt hva som skjedde.

- Jeg ble oppfordret av lensmann Brattset til å lete etter papirer. Jeg fant både Klevelands lommebok og seks sjekker, som uvedkommende kunne ha utnyttet. I snøen så vi tydelig sporene etter ham. Blodet gikk en halvmeter nedover i snøen, og vi skjønte ikke hvordan han ikke bare overlevde, men også greide å ta seg opp stupet etterpå, forteller Jære.

Arvid Fische ba ham om å få frem bilen. Jære hadde en elektrisk vinsj med 300 meter wire. Den brukte han til å slepe bilen på taket over elveisen, og opp lia mot gården. Den siste biten slepte hesten vraket inn på gårdsplassen, før lastebil fraktet det til Trondheim, hvor den ble kondemnert.

- Jeg fikk oppgjør av Fische. Akkurat beløpet husker jeg ikke, men jeg tenkte at det var ikke all verden for så mye jobbing, sier Jære, som synes det er artig å endelig treffe Steinar Kleveland ansikt til ansikt.

- Du måtte ha nærkontakt med englene lenge før Märtha! smiler kårkallen til Kleveland.

 
På forsiden nå