Et lysende grønt hus var uaktuelt, men husets sjel vant dem over

For snart ett år siden flyttet Sølvi, Kim og Ella (8) Nyrønning fra Klæbu til Røros. Familien som hadde bodd i pappa Kims barndomshjem i ti år var klar for forandring.

Eplehuset: Det lysende grønne huset i Fargarveien på Røros er kjent under navnet Eplehuset. Her bor Kim, Ella og Sølvi Nyrønning.  Foto: FOTO: LENA KNUTLI

Bergtatt av lyset: Det var spesielt lyset og utsikten som appelerte til familien da de dro på visning i huset de egentlig aldri tenkte de skulle bo i. 

Matt svart: 60-tallskjenen som paret hadde gjemt i garasjen ble malt matt svart med gulldetaljer og fikk endelig plass til å skinne.  

Fra Klæbu: Lampen over sisebordet er en av veldig få ting som ble med familenes flyttelass fra Klæbu. 

Gull rullator: Trillebordet som Sølvi kaller Kim´s rullator var en gave til ektemannen sist jul.  

Ny start: – Vi flytta fra Klæbu for snart ett år siden og trives veldig godt her på Røros. Huset passer vår stil perfekt, sier Sølvi og Kim Nyrønning. 

Matentusiast: Kim er glad i å stå lenge å kokkelere på Kjøkkenet. Det er han som har hengt opp kjelene i taket og på veggen. 

Framtidsdrøm: – Denne komfyren her fra Smeg er 110 cm bred og har tre stekeovner. Den skal jeg ha en vakker dag, sier Kim. 

Hoppende glad: Dette rommet henger sammen med Ellas soverom. Sofaen kan slås ut og det blir god plass til Ellas storesøstre som av og til kommer på besøk.  

Retro form: Både lampen og sofaene er nyinnkjøpte med retro stil. Vasen, bordet og skålene er blanding av 70- tallet og dagens dato. 


Røros ble raskt innlemmet i lagrede FINN-søk. Det var der Kim og Sølvi gifta seg og ettersom paret eier en hytte i Rugeldalen har de fått en forkjærlighet for området og det varierte og livlige kulturlivet i Bergstaden.