Dekadent dekantering

Er du lei av å skjenke selv? Og har en god slump penger til overs?

En vekt, en pumpe og tyngdekraften er det som skal til.  Foto: Jonas Haarr Friestad

Saken oppdateres.

Guineapig i Brighton har løsningen. Langsomt og grasiøst strømmer den ønskede drikken av seg selv fra en kolbe og ned i glasset. Når glasset er passe fullt, stopper skjenkingen.

«Pours» fyller glasset når det tomt.  Foto: Jonas Haarr Friestad

«Tropism Well» rommer 12 liter. Her demonstrert av Dan Kavanagh under London Design Festival.  Foto: Jonas Haarr Friestad

Oppfinnelsen består av en vekt, en pumpe, en glasskolbe og et bevegelig rør med en mindre kolbe i enden. Vektendringen som skjer når glasset settes på plass, setter i gang pumpen. Deretter overtar tyngdekraften.

Den eneste mekaniske biten er pumpen. Resten er et resultat av talløse timer med prøving og feiling for at akkurat den rette mengden væske skal helles: Følsomheten i vekten, lengden på armen, fasongen på skjenkekolben og mer.

Oppfinnelsen har fått navnet «Pours» og ble nylig lansert under London Design Festival. Prisen er 4500 pund, drøyt 48.000 kroner.

Oppfinnerne Richard Harvey, til venstre, og Keivor John.  Foto: Guineapig

Hvor mange private som er villig til å spandere dette, har de ingen formening om. Produsenter av alkoholholdige drikkevarer er kanskje mer aktuelt. Destilleriet The Last Drop har allerede sikret seg en spesialprodusert utgave av «Pours» til å skjenke whisky til kunder verden over.

«Pours» er den kommersielle lillebroren til nesten tre meter høye «Tropism Well». Den rommer 12 liter og har vært leid ut til ulike arrangement. «Tropism Well» bruker ansiktsgjenkjennelse istedenfor vekt, og et kamera forteller når pumpen skal starte. Vil man kjøpe den og ikke leie, er prisen 17.500 pund, drøyt 187.000 kroner.

Kjernen i Guineapig er Richard Harvey og Keivor John, to oppfinnere som liker å leke seg. Mottoet er «invent with optimism».

Gikk du glipp av disse?