Når de trykker på knappen, er kjøkkenet flyttet ut

Den ganske unike løsningen lar ekteparet nyte solen på et blunk.

Saken oppdateres.

Bjørn Løkken kalles «Hadelands Reodor Felgen», ifølge Hadeland.no. Det hender han blir kalt Petter Smart også, forteller Løkken selv. Han har laget flere mer eller mindre vellykkede konstruksjoner de siste årene.

Den åpne kjøkkenløsningen er en av de vellykkede. Nå har den blitt kjent over hele landet, nesten ti år etter at Løkken laget den.

Se hvordan Løkken åpner kjøkkenet med et enkelt tastetrykk i videoen over.

– En del jeg ikke har snakket med på flere år ringer. Ei jeg kjenner i Finland hadde sett kjøkkenet på finsk TV, sier Løkken.

Opplev Løkkens kjøkken med 360-video. Her kan du bevege deg rundt slik at du ser løsningen fra alle vinkler:

Som en stor dør

Det originale huset brant ned i 2005 og ble bygget opp i 2006/2007. Da ble det åpne kjøkkenet tegnet inn. For det er ikke bare å skjære ut veggen og sette på hjul, om du skulle tro det.

Veggen er hengslet oppe og nede, det er støpt inn et kulelager øverst og nederst. Kjøkkenveggen fungerer omtrent som en stor dør, forklarer Løkken.

Inne i veggen er det stålkonstruksjon, og kjøkkengulvet er lagt dobbelt. Rundt karmen er det festet en kraftig tetningslist.

Hjul er festet på veggen, så den triller bortover terrassen. Drivverket har Løkken laget selv. I teorien kan veggen kjøres ut hele året når terrassen er snøfri, men det kan jo bli ganske kaldt inne på kjøkkenet.

– Vi pleier ikke sitte ute på kjøkkenet om vinteren. Men vi har sittet ute i påsken i solen.

Har du tips om andre elleville boligløsninger? Send oss en epost!

På forsiden nå