Tre tips til god julestemning

Jula er noe av det absolutt beste, mørke kvelder og hygge med venner og familie. Samtidig som det ofte er den mest travle tida, og mye man skal rekke. Her er noen gode tips til å få skikkelig julestemning inn i hjemmet.

  Foto: Richard Ribe

Saken oppdateres.

Gran

Å pynte til jul trenger ikke å være verken avansert eller dyrt. Bruk det du har hjemme! Og det aller fineste kan du finne ute i naturen. Skogen er full av fine ting som egner seg perfekt til julepyntingen. Gran, furu, einer, bjørk og mose, gjør virkelig susen. Ikke vær redd for å blande ulike tresorter, det er bare med på å gi et enda mer spennende, røffere og naturlig ut uttrykk.

En stor bukett med gran i en vase kan være nok til å pynte ei hel stue. Ikke minst fyller det stua med deilig granlukt. Om du også starter jula tidlig i desember, kan det være veldig lurt med noen kunstige grangreiner. De holder seg gjennom hele jula, og kanskje enda bedre: du kan ta de fram igjen neste jul.

Fyll bordet med levende lys og masse gran, det skaper en flott naturlig ramme rundt høytidelighetene.   Foto: Richard Ribe

Holder man seg i de samme nyanser som til vanlig, kan for eksempel den hvite sofaen bli enda mer julete, og bli en del av resten av den hvite pynte   Foto: Richard Ribe

LYS

Det beste tipset til å skape julestemning i hjemmet syntes jeg er dunkel belysning, og masse levende lys. Varmen og bevegelsene i en naturlig flamme er det ingenting som kan slå. Det kan nesten ikke bli for mange levende lys. Her har du mulighet til å ta fram og få brukt alle lysestakene du har, også de du har plassert inni skapet. Lag et festbord fylt med lysestaker i alle høyder og former. Bare stearinlysene i seg selv, skaper skikkelig høytidelig feststemning.

Å pynte til jul trenger ikke å være verken avansert eller dyrt. Bruk det du har hjemme! Og det aller beste kan du finne ute i naturen   Foto: Richard Ribe

DUFT

For å tilfredsstille flere sanser enn den visuelle syntes jeg lukt har mye å si for julestemning. I tillegg til lukta av rent hus, som er noe av det beste, syntes jeg det er fantastisk å bruke duftlys. I juletider kan man også tillate seg bruke noen helt andre lukter enn det man til vanlig bruker, lukter av kanel, appelsin og frisk skog er fantastisk. Det som er viktig når man velger duftlys, er at man får noen av god kvalitet, slik at lukten ikke blir tung og krevende.

Når man da setter seg ned i godstolen, nydelig julemusikk fyller rommet, er de fleste sanser tilfredsstilt, og julestemningen siger på.

Ønsker deg ei strålende fin jul!

Har du spørsmål eller ønsker mer inspirasjon følg meg gjerne på instagram: @richardribe

På forsiden nå