Her tok budrunden helt av

- Sjelden vi ser eiendommer gå så høyt over prisantydning, sier megleren.

Småbruket med drøye sju mål tomt gikk for nesten det dobbelte av prisantydningen. - Det tok voldsomt av, sier megler Vidar Rognes.  Foto: EiendomsMegler 1

Saken oppdateres.

- Bebyggelsen var i dårlig forfatning. Blant annet holdt murene på låven på å falle ut. Men det la i alle fall ingen demper på interessen hos de som vant budrunden, sier Vidar Rognes i EiendomsMegler 1 etter at et småbruk i Buvika gikk mer enn 1,4 millioner over prisantydning denne uka.

Eiendommen med drøye sju mål tomt, bolighus, et tidligere fjøs og en redskapsbod fikk telefonen til å gløde hos megleren.

Til slutt endte salgsprisen på 2,9 millioner - nesten dobbelt så mye som prisantydningen på 1,48 millioner.

Les også: Dette kan bli Orkdals dyreste bolig

- Tok voldsomt av

Rognes innrømmer at det er sjelden de ser slik interesse blant boligkjøperne. Han forklarer i tillegg at den lave prisantydningen var satt på grunn av størrelsen på eiendommen.

Les også: Rekkehus på Angelltrøa gikk 1,2 millioner over prisantydningen

- Jeg må si jeg er overrasket over at det tok så voldsomt av. I utgangspunktet trodde jeg eiendommen var for liten til det. Men det var et par som var veldig interesserte og drev prisen godt opp, forteller han.

- Vanskelig å prissette

Megleren tror likevel at småbruket i Buvika representerer et unntak snarere enn regelen med tanke på prisantydning og salgspris.

Les også: Kommunen betalte langt over prisantydning

- Det er sjelden vi ser eiendommer som går så høyt over prisantydning. Men det er alltid vanskeligere å sette en pris på et småbruk enn en enebolig, fordi de er så unike. Slike eiendommer gjør i tillegg at folk er villige til å flytte og skifte jobb for å få tak i akkurat det stedet. Det så vi nok også i dette tilfellet, forklarer han.

Ikke lokale kjøpere

Ifølge Rognes var det naturlig nok en svært fornøyd selger som fikk nyheten om salgsprisen. Men hvor kjøperen kommer fra, vil han ikke avsløre.

Les også: Derfor gikk denne boligen nesten 1,8 millioner over takst

- Det er ikke noen fra Buvika, det kan jeg si. Men de er fra Trøndelag, sier Rognes.

På forsiden nå