— Da jeg kom på visning i huset, var den første tanken som slo meg at dette gidder jeg ikke. Her er det altfor mye å gjøre, sier Mette Fardal.

Huset som er bygget i år 2000, så nemlig ut som det var fra tidlig 90-tall hva farger og materialvalg angår.

— Det var border på veggene og knallfargede fliser på badet, ja, i det hele tatt så var det ikke spesielt fristende å gå i gang med oppussing når det var så mye som måtte gjøres, forklarer Mette.

Hun og mannen Roy nærmest snudde i døra etter visning og bestemte seg for at de ønsket et hus hvor de mer eller mindre kunne flytte rett inn.

Mette er glad i dyr både på stoffer, print og figurer. Denne elefanten har fått plass i stua.

De slo seg til ro med at de nok måtte finne seg en annen plass, og tenkte ikke så mye mer på nettopp dette huset. — Etter hvert så jeg ikke huset på finn.no lenger, og tenkte at det var solgt.

LA DEG IKKE LURE AV FASADEN: Huset, som ligger ved Høllen i Søgne, er hvitt på utsiden. Men når du kommer inn, er det meste holdt i mørkere fargetoner.

Nyttig oversikt:

Forvandling på noen måneder

Men etter noen måneder dukket huset igjen opp på finn.no med til salgs-annonse. Og denne gangen hadde huset gått gjennom en liten forvandling.

— Da hadde eieren malt veggene lyse, og i det hele tatt frisket opp huset ganske mye, slik at det så mye mer innbydende ut.

Mette og mannen tok igjen turen på visning, og denne gangen slo de til.

— Det var selvsagt en del som måtte gjøres likevel, men jobben vi hadde foran oss med oppussing virket mye mindre, forklarer hun.

Kjersti har bodd i åtte ulike hus:

MØRKT KJØKKEN: - Det var mange som hevet øyebrynene da jeg fortalte at jeg skulle ha mørkt kjøkken. Men jeg er kjempefornøyd, og har aldri angret på at jeg ikke valgte hvitt.
Soverommet er ett av de lyseste rommene i huset. Men også her har Mette brukt mørke detaljer,

Siden Mette ikke er spesielt glad i lyse flater, ble veggene malt mørkere igjen, gulvene ble byttet og badet totalrenovert. I tillegg slo de ned en vegg mellom stua og kjøkkenet og byttet ut kjøkkeninnredningen.— Mange ville nok tenkt at jeg er gal som ikke valgte hvitt kjøkken, men jeg er en mørk person, så da var valget egentlig ganske enkelt, sier hun, og viser vei mot det mørke kjøkkenet med glitrende fliser under kjøkkenbenken.

— Jeg er nok litt glad i glitter og glam også. Så litt glitter sammen med alt det mørke interiøret synes jeg gir en ekstra piff, sier hun.

Nina lar betongvegger og fine pasteller skape spennende kontraster i drømmehuset sitt:

Mette og mannen Roy er glad i å reise, og har plukket med seg flere interiørkupp fra de mange ferieturene de har vært på.

Mette bestemmer

I huset til Mette og Roy er det Mette som regjerer på interiørfronten. Det er hun som har ideene, men ofte Roy som setter dem ut i livet.

— Han er veldig grei sånn. Han fikser og ordner, og er stort sett enig. Og så er han veldig behjelpelig med å ta meg seg ting hjem når vi er ute på reiser, sier Mette.

IKKE PUSSET OPP: Vaskerommet er det eneste rommet som ikke er blitt pusset opp. - Det er nesten så ikke dere får lov til å ta bilde der inne, så stygge synes jeg flisene på gulvet er, sier Mette.

For i løpet av årene har hun plukket med seg en del interiør fra de mange utenlandsreisene familien har vært på.— Jeg synes det er gøy med ting som ikke alle andre har, og de tingene finner jeg ofte når jeg er på tur, sier hun.

Når man vandrer rundt i hjemmet til Mette Fardal, er det ikke vanskelig å se at her bor ei dame med estetisk teft.

MØRKE TING: På badet ønsket Mette å få til en slags «grottefølelse». Derfor har hun også her valgt mørke farger og tung innredning.

De mørke fargene og de litt tunge møblene går som en rød tråd gjennom hele hjemmet. Til og med på badet er hun tro mot sin egen stil, og har blant annet innredet med en leopardmønstret sofa og en stor lysekrone.— Utgangspunktet mitt da vi pusset opp badet var å skape en «grottefølelse», og det føler jeg vi har klart med både flisvalg og innredning, sier hun.

Det skal veldig lite til:

Mette har sansen for å bruke dyreprint, og dyremønster i interiøret sitt. Denne stolen er kjøpt på finn.no og trukket i sebramønster.

Godt å komme hjemFor Mette er det viktig at å skape et hjem med god, varm atmosfære. Det skal være et sted det er godt å komme hjem til.

— Jeg ønsker at hjemmet mitt skal være et lunt og koselig rede. Uansett hvor jeg har vært så synes jeg alltid det er godt å komme hjem, sier hun.

Men Mette er også opptatt av at det skal være et hjem med masse gjestfrihet. Hun er nemlig veldig glad i å ha besøk, det være seg av venner, barn eller barnebarn.

— Nå er vi så heldige å være besteforeldre til flere, og jeg vil at dette skal være et hjem også for de minste. Det skal ikke være sånn at de ikke kan røre på ting, sier hun, og fortsetter:

— De får rote og ta på det de vil, så får jeg heller gå over med vaskekluten når huset er tomt, sier hun.

TV-STUE: Loftsstuen blir ofte brukt når Roy skal se sport på tv.

Interessert i å se flere kule hjem? Da anbefaler vi disse:

Vinden kan bare ule, for Roy og Maibel sitter lunt i atriet: