— Vi trives veldig godt her altså, og spesielt nå som vi har fått pusset opp så mye, sier Kjersti Munkejord Lamb.

Vi besøker henne i eneboligen som hun deler med sine to sønner, Andrew (13) og Reidar (11), og kjæresten Jan-Erik Narvesen (53) på Andøya i Kristiansand.

— Han har i tillegg hus i Randesund og bor her annenhver uke når hans datter ikke er hos ham, sier Kjersti.

Det var Kjersti som for fem år siden kjøpte huset, men etter at hun ble kjæreste med Jan-Erik for noen år siden, har det også blitt hjemmet hans. I alle fall delvis.

— Vi kommer nok til å flytte sammen permanent etter hvert, men foreløpig, mens barna våre går på hver sine skoler, er det mest skånsomt å ha den bo-løsningen vi har nå, sier hun.

Ruth har det godt i snekkerboden:

Kjersti har sansen for gjenbruk. Spisebordet er over 300 år gammelt, og stolene fikk hun gratis fra skatehallen der sønnene hennes trener. Foto: Jon Anders Skau

Flyttet åtte ganger

Selv om Kjersti og kjæresten stortrives i det nyoppussede huset er det langt fra sikkert at paret kommer til å bli boende her til de blir gamle.

Kjersti synes nemlig det er gøy og utfordrende med nye prosjekter og elsker å pusse opp, og innrede hus.

Og så langt i sitt voksne liv har hun bodd i åtte ulike hus.

— Hobbyen min er å sjekke ut boliger på finn.no, og jeg har full kontroll på boligmarkedet her i byen, for å si det sånn, sier hun og ler.

Noe av det gøyeste 40-åringen gjør er å komme opp med nye løsninger og oppussingsplaner.

Under oppussingen ble husets garasje gjort om til en del av huset, og Kjersti fikk sin egen plass. Foto: Jon Anders Skau

Og da er boligannonsene på finn.no et eldorado å boltre seg i.— Jeg ser veldig raskt potensial og muligheter med hus, så det er fort å la seg friste.

Og det var alle mulighetene for endringer som fristet da hun kjøpte den 170 kvadratmeter store eneboligen også. Og huset, som ifølge Kjersti var skikkelig stygt og nedslitt da hun kjøpte det, har i løpet av det siste året fått en real ansiktsløftning. Vegger er revet, kjøkken byttet ut og badet renovert.

Ante ikke at det skulle bli så vellykket:

Kjersti og samboeren valgte et hvitt, stramt kjøkken med benkeplate i hvitoljet eik da de byttet ut kjøkkenet tidligere i år. - Så piffer jeg det heller opp med små fargerike detaljer. Foto: Jon Anders Skau

Flyttet garasjen inn i huset— Og så har vi gjort om garasjen til mitt eget lille atelier, eller galleri om du vil, sier hun.

Det hadde seg nemlig slik at bilen aldri ble parkert i garasjen uansett. Den var kun et samlingssted for rot og søppel.

Yngstesønnen Reidar (11) har tatt plass i familiens lesekrok. Foto: Jon Anders Skau

Derfor bestemte de seg for å gjøre garasjen til en del av huset.Porten ble tettet igjen og erstattet med en inngangsdør, takvindu ble satt inn og parkettgulv lagt.

— Og da vi pusset opp hele huset tidligere i år, flyttet vi det gamle kjøkkenet inn i atelieret. så nå har jeg både bord, benk og massevis av skapplass her inne, forklarer hun.

Gyngestolen i stua har Kjersti arvet av mormoren sin. - Jeg er veldig glad i interiør og møbler som betyr noe, og denne gyngestolen vekker mange fine minner hos meg. Foto: Jon Anders Skau

For Kjersti, som har en mastergrad i interiørstrikk, er kunstner på heltid, og maler bilder som hun selger fra hjemmet sitt, og sin egen nettbutikk.— Tegningene mine har et naivistisk preg; jeg liker å leke meg og blir inspirert av barnetegninger og spreke farger.

Tar tiden tilbake i kolonihagen:

Elsker farger

Kjerstis trang til farger kommer ikke bare til syne i kunsten hennes, den kan man se både i skap, hyller, på veggen, og ikke minst på tekstiler.

40-åringen er nemlig spesielt glad i puter og pledd. En periode hadde hun et helt vitrineskap fullt av ulike pledd.

Husets andre etasje er stort sett forbeholdt barna. Her har de rommene sine, eget bad, og sin egen tv-stue. Foto: Jon Anders Skau

— Og så må jeg ha fargerike puter. Som disse her, sier hun og viser fram noen rosa og blomstrete som har fått plass i den store sofaen.- Jeg elsker rosa, og blir aldri lei. Disse putene tror jeg jeg har hatt i 12 år, og jeg kommer ikke til å bytte dem ut med det første, heller.

I atelieret har designeren skapt en kreativ arbeidskrok. Foto: Jon Anders Skau

Designeren har sans for gode kjøp, og hun kjøper gjerne billige møbler som hun maler om.For eksempel fant hun spisestuestolene sine i skatehallen hvor sønnene hennes trener.

Hun hadde lett lenge etter noen passende stoler til spisebordet før hun plutselig kom over de nedslitte stolene.

Kjersti er spesielt glad i puter og pledd. På sofaen har hun intet mindre enn fire pledd framme. Foto: Jon Anders Skau

Kjersti spurte om hun kunne kjøpe dem, men fikk beskjed om at hun bare kunne ta dem, hvis hun kom ned med noen andre stygge stoler de kunne ha i hallen.— Så da kjøpte jeg noen på Shalam som jeg kjørte ned til dem.

Stolene hun selv fikk med seg hjem har hun har trukket om, og noen av dem har hun malt i ulike rosatoner.

— Så nå har jeg perfekte spisestuestoler som ingen andre har maken til.

Les også: