foto
La dine favoritt-gjenstander få stå på utstilling. Finn fram de tingene som gir deg glede og vekker minner, og still de opp dekorativt sammen. Tablebooks er populært. De kan brukes over alt og i alle rom. Foto: Hilde Cecilie Eggen

Gruppér, gruppér, gruppér. Jeg kan ikke få sagt det nok! Det første stylingtrikset du bør lære deg, er å lage små grupper av gjenstandene du er glad.

1. Skap blikkfang

Finn fram dine vakreste ting. I første omgang er det viktig å finne de tingene du ønsker skal være framtredende. Det finnes ikke noen spesielle krav til hvilke ting du kan bruke. Bøker, blader, krukker, lysestaker, redskaper eller tekstiler. Absolutt alt kan brukes. Stilleben kan du lage flere steder i huset som i stua, entreen, kontoret, soverommet, på badet eller gjerne utendørs.

foto
Ha det på badet! Marmor, gull og såper. Nydelige å ha et lite stilleben på vasken. Foto: Hilde Cecilie Eggen

2. Harmoni

Å sette sammen ting som harmonerer med hverandre kan være utfordrende.

Se litt på hva du har satt fram og gå for en fargeskala som passer godt sammen. Bruk også forskjellige former og fasonger slik at uttrykket gir dybde og nysgjerrighet framfor å bli platt og kjedelig.

Varier gjerne litt på ulike høyder. Noe lavt, og noe høyt. Vurder ting du setter sammen på avstand for å bedømme bedre selve helheten. Personlig når jeg har gjort endringer et sted i huset går jeg ut av rommet for å så komme inn igjen på nytt.

På denne måten nullstilles det visuelle inntrykket og man bedømmer det hele i ett større perspektiv.

foto
Stilleben er en perfekt måte å gi hjemmet ditt en enkel forvandling, med gjenbruk av det du allerede har. Foto: Hilde Cecilie Eggen
foto
Varier størrelser og former på bildene. Innimellom bilder kan det komme overraskelsesmomenter som gjenstander, smykker, små speil eller andre utvalgte ting.  Foto: Hilde Cecilie Eggen

3. Gruppér kunst

Stilleben på veggen er det kanskje ikke så mange som tenker på. Men å lage fine samlinger på veggen blir gjerne som en liten kunstutstilling. De fleste henger opp bildene sine akkurat der de synes de passer eller der hvor det er en tom plass. Ofte litt tilfeldig.

Lag et flott stilleben på veggen ved å velge ut en tom plass du vil gi litt liv. starte gjerne med en rett linje nederst så brei du ønske og bygg deg oppover. Hvilke rammer man velger er smak og behag. Personlig liker jeg rammer i samme farge for å få helhet. Varier på størrelser og former. Innimellom bilder kan det komme overraskelses momenter som gjenstander, smykker, små speil eller andre utvalgte ting.

Små stilleben løfter og pynter opp rommet, prøv deg fram og jobb med ulike materialer og stiler.