Å få et velfungerende og funksjonelt hjem har vært viktig for familien Helleseng.

Beliggenheten og størrelsen på boligen var avgjørende da Trine Lise (36), Håkon (38) og deres tre barn Leonora (10), Isak (7) og Cornelia (2) Helleseng flyttet inn i sitt nybygde hus på Lauvåsen for tre år siden.

– Vi bodde i et etablert boligstrøk på Søm og trivdes godt der, men vi var fristet til å bygge nytt. Vi trives bare bedre og bedre her ute. Det er mange familier med små barn, og vi opplever nabolaget som sosialt og godt, sier Trine Lise Helleseng.

35-åringen jobber som interiørkonsulent hos HTH-kjøkken, og er naturlig nok veldig opptatt av interiør. Derfor har hun på de tre årene familien har bodd her allerede svingt malerkosten både en, to og tre ganger.

– Det er ingen store forandringer, altså. Det er mest små puslerier som å male en vegg eller et gulv, ler hun.

Dagen etter at familien ga opp husdrømmen, kom drømmetomta for salg:

foto
LAGET BORDET: Trine Lise liker å sette litt personlig preg på møblene. Betongbordet har hun og mannen laget selv. De tok utgangspunkt i en bordramme fra Ikea, og støpte bordplaten selv. Foto: Sondre Steen Holvik

Endret planløsning

Familien kjøpte huset på Lauvåsen før det var bygd. Dermed fikk de også lov til å sette sitt eget preg på det, og endre på både planløsning og materialvalg.

I forhold til de opprinnelige tegningene har Trine Lise og Håkon blant annet fått inn et ekstra bad, en TV-stue og et stort vaskerom i underetasjen.

– De første to årene hadde vi innredet underetasjen som utleiehybel, men nå har vi gjort den om til TV-stue og soverom til eldstejenta. Det er veldig praktisk å ha den ekstra plassen når barna har med seg venner hjem, sier 35-åringen.

Grønt er stikkordet for 2016:

foto
PRAKTISK: Trine Lise og Håkon har vært opptatt av at boligen skal være praktisk innredet og tilpasset familiens behov. Her fra gutterommet til Isak (7). Foto: Sondre Steen Holvik
foto
GLAM: Soverommet er selvsagt også innredet med mørke farger. – Og så er jeg jo glad i litt glam. Derfor har jeg valgt kråkesølvtapet på den ene veggen, sier hun. Foto: Sondre Steen Holvik

Tro mot egen stil

Som interiørkonsulent er Trine Lise Helleseng vant til at interiørtrendene er i stadig forandring. Men hjemme hos seg selv har hun vært tro mot stil og farger i mange år.

– Jeg er ikke sånn som ommøblerer hele tiden. Jeg kan fint ta opp malekosten og male om ting, men jeg er ikke så veldig til å flytte rundt på møbler, sier hun.

På tide med vårrengjøring?

foto
SVART KJØKKEN: Det var mange som rynket på nesen da Trine Lise valgte svart kjøkken. Selv har hun aldri angret. – Jeg synes jo det er litt gøy at det er mange nå som velger svart kjøkken. Foto: Sondre Steen Holvik
foto
MØRK INNREDNING: På badet til Håkon og Trine Lise har de valgt mørke fliser, og mørk baderomsinnredning. Foto: Jon Anders Skau

Tok utgangspunkt i klesskapet

Helleseng har nemlig funnet en metode som funker for å finne en boligstil som varer. Hun tok utgangspunkt i sitt eget klesskap da hun skulle innrede familiens bolig.

– Gå gjennom klesskapet og se hvilke farger man har der, og hva man bruker som tilbehør. Da finner man gjerne litt ut av hvilken stil og hvilke farger man liker, råder hun.

foto
NYBYGG: Familien på fem kjøpte huset på Lauvåsen før det var bygd. Dermed fikk de også lov til å være med på å sette sitt eget preg på hvordan det skulle se ut innvendig. Foto: Jon Anders Skau

Det gjorde hun, og det resulterte i en relativt mørk fargepalett, mikset med industrielle elementer og litt glam.– Jeg har en base i garderoben min som er mørk, klassisk og kanskje litt kontrastfylt. Når det gjelder assessoarer er jeg glad i smykker, gjerne litt store. Og paljetter, da. Og det har jeg for eksempel tatt igjen med kråkesølv på veggene og glitterfuger på badet.

Også den store lampen over sofagruppen vitner om at 35-åringen har sansen for litt glitter og glam.

Det var mange som rynket på nesen da Helleseng blant annet valgte sort kjøkken, og et helt mørkt bad. Men selv har hun ikke angret en eneste gang på de litt spenstige valgene hun tok da huset ble bygd..

– Jeg blir bare mer og mer fornøyd. Jeg er veldig glad for at vi ikke valgte tradisjonelt og hvitt. Jeg har kanskje en litt maskulin stil, ler hun.

Visste du dette?

foto
MØRKE FARGER: På kjøkkenet har paret valgt en kjøkkeninnredning i sort og stål. Foto: Sondre Steen Holvik

Handy mann

Trine Lise er glad for at mannen Håkon også er opptatt av hvordan de har det hjemme. Selv om han ikke legger seg for mye bort i innredningen, er han ikke vond å be når Trine Lise kommer opp med nye prosjekter.

– Jeg har heldigvis en mann som synes det er gøy å gå i gang med prosjekter. Han er nevenyttig, og har blant annet laget betongbordet vårt i stuen, forteller hun.

Gått i disse fellene? Dette gjør vi oftest feil:

foto
BYTTER UT: – Jeg flytter sjelden rundt på møblene, men liker godt å bytte rundt litt på pynten, sier Trine Lise. Foto: Sondre Steen Holvik
foto
MØRKT: På badet har de valgt mørke fliser på veggen. Foto: Sondre Steen Holvik

35-åringen hører ikke til dem som stadig kommer hjem med nye interiørkupp. For med det hun selv beskriver som en relativt dyr interiørsmak, må innkjøpene gjerne planlegges og spares til.

– Jeg er absolutt ingen impulshandler. Jeg kan gjerne gå innom en butikk både tre og fire ganger før jeg kjøper noe. Jeg har nok litt dyr smak, og sparer til tingene jeg ønsker meg.

PS! Har du lyst å se mer av huset til Trine Lise og Håkon Helleseng kan du sjekke Trine Lises instagramkonto: @tlh_design

Trenger du boliginspirasjon? Sjekk disse fine sakene: