foto

På nett har interiørbloggene blitt svært populære. Veronicas hus er bloggen til Veronica Ervik, og hennes og familiens hus i Okstadbrinken 3 i Trondheim.

At bloggen blir lest – og likt, det vet Veronica. Hun har 300 daglig besøkende, og bloggen har faktisk gitt henne jobb. Gjennom bloggen fikk hun kontakt med Ida Daling og hennes interiørbutikk Cornelias hus. Så nå har Veronica sagt opp jobben, og skal jobbe fulltid med boligstyling for Cornelias. Forretningsideen er å hjelpe kunder med å komme i gang med oppussingen. Cornelias Hus kommer hjem til deg og tar en kaoskontroll; ser hva som finnes av potensielle møbler. Går gjennom kjeller og loft for å se om noe kan brukes eller pusses opp før det suppleres med nye møbler. –Jeg har fått kremjobben gjennom bloggen, smiler Veronica, som rett og slett blir boligstylist på heltid – takket være hennes egne inspirasjonsbilder fra eget hjem.

Lekre stilleben

Hjemmet er landlig innredet, slik mange av de som blogger har det. Det er hvitt og delikat. Og det er laget lekre stilleben; små samlinger av pyntegjenstander som er fine å se på – og fine å ta bilde av og legge ut på bloggen.

–Jeg har alltid kameraet i nærheten, sier Veronica. Derfra og ut på bloggen er veien kort.

–Jeg ser mindre tv nå enn før. Mens resten av familien ser tv, så sitter jeg med laptopen og oppdaterer bloggen. Veronica prøver også å holde seg oppdatert på andres blogger, men oppgaven har nesten blitt for stor.

–Jeg har blogget i vel ett år, og bare i løpet av dette året har det kommet til utrolig mange nye. Jeg rekker ikke lenger å følge med alle, sier Veronica.

–Hva kjennetegner en god blogg?

–Kunsten nå er å greie å skille seg ut, slik at du ikke drukner i alle bloggene. Bloggen skal være personlig, men uten at du blottlegger deg helt. Jeg tar for eksempel ikke bilder av hele rom, men heller av detaljer, stilleben. Jeg legger ut mest interiørbilder, men også matbilder og bilder fra ferieturer.

Selger skilt

Veronicas hus er heller en livsstilsblogg, enn en ren interiørblogg, forklarer den så å si profesjonelle bloggeren.

Veronicas hus har også mange skilt, hvite treskilt med sirlig tekst på. Disse lager Veronica selv, og hun selger dem gjennom bloggen. En biinntekt, som også kom i stand takket være bloggen.

–Først lagde jeg bare skilt til meg selv, som jeg tok bilde av og la ut. Så fikk jeg spørsmål om jeg kunne lage dem på bestilling. Etter hvert var det så mange som spurte at jeg la inn et bestillingsskjema på bloggen, sier Veronica som nå mottar bestillinger hver uke, fra hele landet.

En dameverden

Både Veronicas hus og andre interiørblogger oppdateres så å si daglig. Men ominnredes huset virkelig like ofte?

–Nei, langt ifra, ler Veronica.

–Jeg flytter veldig sjelden på noen av møblene, og jeg kjøper nesten aldri nye møbler. Men det finnes vel ikke noe her som ikke har fått en makeover. Jeg maler en del. Men de fleste oppdateringene er av småting, som noen roser i en vase eller lignende, forklarere Veronica som har fått mange nye venner gjennom bloggen.

–Jeg har ikke så mange venninner som er opptatt av interiør, så slik er det fint å heller få kommentarer på interiøret på bloggen. Og dette er jo en dameverden da. Jeg har lest mange blogger, men ennå ikke møtt på en mannlig.

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
Foto: Nils H. Toldnes