(Foto: Adresseavisen Brand Studio)

  Foto: Adresseavisen Brand Studio

WSP skal vokse i Norge:

- Vi spiller i mesterligaen hvert år!

Muligheten for ansatte til å prestere på et internasjonalt nivå, er noe av det viktigste ledelsen i WSP Norge skilter med, når de nå skal ha opptil 60 nye medarbeidere i Trondheim.
WSP Norge

Bildet av ledergruppa i WSP Norges trondheimsavdeling på Lerkendal stadion, eller referansen til mesterligaen, er ikke tilfeldig. WSP har hatt prosjektledelse for mange store prosjekter og Lerkendal stadion inkludert konferansehotell og kontorbygg er blant flere prosjekter som selskapet har vært involvert i. St. Olavs Hospital, Heimdal videregående skole, kulturhuset Kimen i Stjørdal og bygging av E6 Trondheim-Stjørdal, er andre prosjekter mange trøndere har et forhold til.

Kimen kulturhus i Stjørdal er blant prosjektene WSP har jobbet med. 
    
      (Foto: Laffen Jensen)

Kimen kulturhus i Stjørdal er blant prosjektene WSP har jobbet med.  Foto: Laffen Jensen

 

- Nasjonal transportplan (NTP) viser at næringslivet i Norge står ovenfor utbygginger rundt 500 milliarder de neste syv årene. Vi ønsker å ta en betydelig del av dette markedet, og da trenger vi å styrke bemanningen. Og siden WSP er et globalt selskap, kan man si at vi spiller i mesterligaen – hvert eneste år, sier regiondirektør Are-Magne Kregnes i WSP Norge Region Midt.

Ledergruppa i WSP Norge i Trøndelag - høyt oppe og med ett av sine prosjekter i bakgrunnen. F.v. Arnt Ove Okstad (seksjonsleder Prosjektutvikling), Stein Johnsen (seksjonsleder Bygg), Nils Morten Beitnes (seksjonsleder Anlegg) og Are-Magne Kregnes, (regiondirektør). 
    
      (Foto: Adresseavisen Brand Studio)

Ledergruppa i WSP Norge i Trøndelag - høyt oppe og med ett av sine prosjekter i bakgrunnen. F.v. Arnt Ove Okstad (seksjonsleder Prosjektutvikling), Stein Johnsen (seksjonsleder Bygg), Nils Morten Beitnes (seksjonsleder Anlegg) og Are-Magne Kregnes, (regiondirektør).  Foto: Adresseavisen Brand Studio

 

Skal vokse kraftig

Selskapet har i dag rundt 60 ansatte i Region Midt, etter at WSP kjøpte opp selskapet Faveo. I Norge er det nå rundt 250 ansatte. I Region Midt skal man øke fra 60 til 120 medarbeidere. Globalt har WSP 35 000 ansatte ved 500 kontor i 40 land, og skal vokse videre.

- Å være en del av et så stort, voksende og kompetent globalt selskap betyr at vi kan trekke inn og utnytte kompetanse og kunnskap fra hele verden. Det betyr også at vi har mulighet til å utveksle kompetanse og medarbeidere med andre land. Blant annet kan man jobbe sammen med WSP-avdelinger i utlandet i perioder, eller vi kan bruke relevante prosjekter som grunnlag for lignende arbeid i Norge. Har man bygd ei bru i Canada, kommer det til nytte også i Norge, sier Kregnes.

Nasjonal transportplan (NTP) viser at næringslivet i Norge står ovenfor utbygginger rundt 500 milliarder de neste syv årene. Her fra E6 mellom Trondheim og Oppdal. 
    
      (Foto: Statens vegvesen/Knut Opeide)

Nasjonal transportplan (NTP) viser at næringslivet i Norge står ovenfor utbygginger rundt 500 milliarder de neste syv årene. Her fra E6 mellom Trondheim og Oppdal.  Foto: Statens vegvesen/Knut Opeide

 

WSP tilbyr profesjonell prosjektledelse, prosjektutvikling og prosjektrelaterte tjenester i alle faser av prosjektet. De kan stille med en komplett prosjektlederorganisasjon eller med utvalgte spesialisttjenester. Region Midt trenger flere dyktige prosjektleder og byggeleder innen:

·         Samferdsel og infrastruktur

·         Bygg

·         Eiendomsutvikling

·         Industri

·         Energi

·         Miljø

·         SHA

Se de forskjellige karrieremulighetene her!


- WSP skal være nytenkende, profesjonelle, engasjerte og vi skal bry oss, samt være opptatt av samhandling – det siste til felles med RBK, sier Kregnes. Han mener dette er verdier som både nåværende og nye ansatte, ser på som viktige i en moderne virksomhet.

Regiondirektør Are-Magne Kregnes i WSP Region Midt forteller at det venter store investeringer i bygninger og norsk infrastruktur i årene fremover. Og WSP Norge ønsker å ta store deler av det markedet. 
    
      (Foto: Adresseavisen Brand Studio)

Regiondirektør Are-Magne Kregnes i WSP Region Midt forteller at det venter store investeringer i bygninger og norsk infrastruktur i årene fremover. Og WSP Norge ønsker å ta store deler av det markedet.  Foto: Adresseavisen Brand Studio

 

- Samhandling er viktig også overfor kundene. Flere og flere prosjekter kjennetegnes av kontinuerlig dialog med oppdragsgiverne. Da får både vi og kundene påvirke prosessene langt tidligere, enn det som kanskje var tilfellet for noen år siden.

Foruten det globale perspektivet, er det flere ting som kjennetegner bemanningen i WSP, i forhold til andre lignende selskaper.

- Vi har selvsagt mange ingeniører ansatt, men vi har en rekke andre yrkesgrupper representert også. Her er medarbeidere med bakgrunn fra sykehus, skole, samferdsel, for å nevne noe. Vi har bred kompetanse hos medarbeidere med lang fartstid i sine bransjer. Den erfaringen gir oss en stor konkurransefordel, mener Kregnes.

WSP Norge er aktive over store deler av Norge. Her er bilde fra kranmontasje ved Storåselva kraftverk, med NTE som oppdragsgiver. 
    
      (Foto: WSP Norge)

WSP Norge er aktive over store deler av Norge. Her er bilde fra kranmontasje ved Storåselva kraftverk, med NTE som oppdragsgiver.  Foto: WSP Norge

 

Trondheim er kjent som Norges teknologi-hovedstad, og dette miljøet er noe WSP føler å ha et nært samarbeid med.

- Samarbeid med institusjoner som NTNU og SINTEF er spennende og viktig. Vi vil gjerne se på oss selv som en katalysator mellom teknologi og utvikling, derfor er vi så tett på slike institusjoner, forklarer Kregnes.

Signalet om så mange nyansettelser vil oppfattes som kjærkomment i et arbeidsmarked, der alle bransjer merker utfordringer. Nå er nok ikke nedturen i oljebransjen for eksempel, like merkbart i Trøndelag som i en del andre regioner i Norge, men også her er det løpende krav til omstilling av folk.

- WSP er aktiv innen såpass mange bransjer at vi kan omskolere folk og bruke dem mellom ulike oppgaver. Medarbeidere kan i en periode jobbe i samferdselsprosjekt, neste periode jobber de med vannkraft, forteller Kregnes.


Synes du det høres spennende ut å jobbe i WSP Norge?


Meld din interesse ved å søke på wspgroup.no/karriere.


Avantas støtter WSP i denne rekrutteringen. Ta gjerne en uforpliktende kontakt med Ketil Selven, epost ketil.selven@avantas.no, eller mobil 907 56 180.


Avantas er en av Midt-Norges største og mest erfarne aktører innen bemanning, organisasjonsutvikling, rekruttering og trening.

 
 

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.