Dette er klærne du bør satse på til julefesten

I år kan du gjerne droppe glitter og stas til fordel for eksklusive stoffer og luksuriøse detaljer.
Trondheim Torg

Glitter og blinkende stener har i mange år vært fast følge til julens festantrekk, men i år kan du med fordel gjemme de nederst i skuffen. Årets julemote har byttet ut paljetter og glitrende tettsittende kjoler med tøffe detaljer, skinn, fuskepels og blonder. Og trenger man egentlig å gå i kjole for å se smashing ut på julefesten?

- Vi ser at vide bukser med gode snitt er veldig i motebildet denne vinteren. Styler man det med lekkert tilbehør og en frekk topp er det minst like flott som en kjole, mener Lisa Lockert, butikkeier på Floyd på Trondheim Torg.

Lisa Lockert har på seg klær fra Floyd, pensko fra Din Sko, sort veske fra Bag og armbånd fra Gullfunn. 

Lisa Lockert har på seg klær fra Floyd, pensko fra Din Sko, sort veske fra Bag og armbånd fra Gullfunn. 

 

Vide bukser og stilige snitt

Og er bukser dine ting, finnes de i alle mulige slags fasonger og varianter. Men den som absolutt går igjen nå, er den vide og gjerne litt lange varianten med et preg av stilig karrierekvinne. Hos Vero Moda har de valgt ut en sort elegant variant med vide ben, mens julefest-vinneren hos BikBok er en annen vid variant med små folder i stoffet.

- Vi ser mye duse farger og eksperimentering med ulike stoffer. Denne buksa er en fest i seg selv og da trenger man verken kjole eller skjørt, forteller medarbeider på BikBok, Marthe Wærnes Moe, og viser fram den dusrosa buksen.

Marthe Wærnes Moen har på seg klær fra Bikbok, sorte stiletter fra Bianco og armbånd og smykke fra Accessorize. 

Marthe Wærnes Moen har på seg klær fra Bikbok, sorte stiletter fra Bianco og armbånd og smykke fra Accessorize. 

 

Vil man likevel gå for den mer klassiske looken med kjole eller skjørt, er det også mye fint å finne i butikkene på Trondheim Torg nå. Noe av det som preger trendbildet er klassiske snitt, kvalitetsstoffer og enkelhet. For det lille ekstra finner du i tilbehøret.

Tilbehør til et nytt nivå

Hos Mexx har de fått inn mange fine kjoler til høytidens festligheter, og de ser at rødt i mange ulike nyanser går igjen.

Mona- Janne Fløttum har på seg kjole fra Mexx, sorte skoletter far Falkanger sko, liten veske fra Bag og klokke fra Gullfunn. 

Mona- Janne Fløttum har på seg kjole fra Mexx, sorte skoletter far Falkanger sko, liten veske fra Bag og klokke fra Gullfunn. 

 

- Fra oransjerødt til julerødt og burgunder, rødt er på topp nå. Ofte ser vi at de enklere kjolene er populære, mye fordi man kan kle de opp eller ned alt etter hva man har som tilbehør. Maxikjoler er det også mer av, og nytt av året er kjoler som stopper midt på leggen, forteller Mona Janne Fløttum på Mexx.

Hos Companys på Trondheim Torg er heller ikke burgunder en ukjent farge. Men der er trendene i vinter i de små detaljene, og de unike stoffene. Fuskepelsjakker, tyllskjørt og deilige myke gensere kan fungere like godt til hverdags som til fest.

Vilde Bjørkedal har på seg klær fra Companys, veske fra Morris, sko fra Skoringen, smykke fra Gullfunn og briller fra Eye Factory. 

Vilde Bjørkedal har på seg klær fra Companys, veske fra Morris, sko fra Skoringen, smykke fra Gullfunn og briller fra Eye Factory. 

 

- Man kan style opp og ned antrekkene ved å bytte ut en liten ting, det er fleksibiliteten som gjelder nå. Bruker man et tyllskjørt med en myk genser, tykke strømper og røffe sko, er det causal. Går man i bare ben og slenger på høye hæler og noen lekre smykker og litt leppestift er man med en gang klar til fest, forteller Vilde Bjørkedal på Companys.

Når det gjelder tilbehør, er alt lov i år. Har man et enkelt og elegant antrekk kan man sprite opp med glitrende øredobber og statementsmykker om man vil få opp glamfaktoren. På veske- og skofronten kan man enten velge en nøytral matchende variant, eller gå all inn med iøynefallende tilbehør med sterke farger eller kanskje strassdetaljer?

Claudia Obrestad har på seg antrekk fra Vero Moda, sko fra Din Sko og veske og tilbehør fra Accessorize. 

Claudia Obrestad har på seg antrekk fra Vero Moda, sko fra Din Sko og veske og tilbehør fra Accessorize. 

 

Denne jula er det kun fantasien som setter grensene.

Uansett hva du liker, finner du garantert årets juleantrekk på Trondheim Torg.

Hårstylingen i denne saken er gjort av Antoniette og Trondheim Torg Frisør, og makeupen er av Mac og Body Shop.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.