Gnist åpner ny barnehage i Trondheim

Her åpner Trondheims nyeste barnehage

Gnist Tiller kombinerer moderne lokaler tilpasset barns behov, omsorgsfulle ansatte og teknologi for å sikre at ditt barn får en best mulig hverdag.

Det er mye som går gjennom hodet på en forelder som skal velge barnehage. Er dette riktig for mitt barn, hvordan er personalet og hvordan blir hverdagen? Selv om mange spørsmål er vanskelig å vite svaret på før man står i det, er det heldigvis mye man kan bestemme før dagen er der.

Alle disse spørsmålene som du som forelder sitter på, er mye av bakgrunnen til hvordan man har tenkt da Gnist Barnehager ble startet. Gnist har i dag til sammen 16 barnehager i Hordaland, Møre og Romsdal og Trøndelag. I dag finner du barnehagene på Oppdal, Heimdal og Stjørdal, og snart også på Tiller i Trondheim, like ved Tillerbyen. 14. august åpner en helt ny barnehage med plass til 120 barn, i topp moderne lokaler – tilpasset barns behov og utvikling.

Børre Andreassen, markeds- og informasjonssjef i Gnist Barnehager 

Børre Andreassen, markeds- og informasjonssjef i Gnist Barnehager 

 

- Gnist Tiller blir nummer 17 i rekken av barnehager, og vil det første året kunne ha opp til 60 barn. Dette blir den mest moderne barnehagen vi har til nå, og vi har fokus på kvalitet i alle ledd, forteller Børre Andreassen, markeds- og informasjonssjef i Gnist Barnehager.

Eldorado for barn

Byggingen av barnehagen er allerede godt i rute, selv om man ikke ennå kan se med det blotte øye hvordan det endelige resultatet blir i den 1750 kvadratmeter store bygningen. Men i planene er ingenting lagt til tilfeldighetene, og når dørene åpnes blir denne barnehagen noe utenom det vanlige.

- Her er alt skreddersydd etter barna, og tilrettelegges etter ulike behov. Inneområdet har balansert ventilasjon, sjakter med naturlig dagslys, solskjerming, gulvvarme og støydemping. Det er mange små ting som har veldig mye å si for et sunt inneklima og som gjør at barna trives, forteller Jens Ola Korssjøen og peker på den nye bygningen som er under oppføring.

Jens Ola Korssjøen er prosjektleder i Gnist Barnehager, og står blant annet bak byggingen av barnehagen på Tiller. 

Jens Ola Korssjøen er prosjektleder i Gnist Barnehager, og står blant annet bak byggingen av barnehagen på Tiller. 

 

Han er prosjektleder for Gnist Barnehager, og har vært med å utvikle alt fra hvordan inneområdene i barnehagen skal disponeres på best mulig måte, til hvilke muligheter som skal ligge i uteområdet rundt barnehagen. Han har lang erfaring som prosjektleder for de tidligere Gnist-barnehagene, og forteller at de utvikler seg stadig.

Gnist har fire barnehager i Trøndelag - Stjørdal, Oppdal, Heimdal og på Tiller. Les mer om våre barnehager her!

- Det vi ser fungerer i de andre, viderefører vi slik at vi utvikler oss stadig med hver barnehage. Det viktigste for oss når vi skulle lage Gnist Tiller, er at barnehagen skal kunne dekke alle slags behov, for ingen barn er like. Det har vi blant annet tatt høyde for i utformingen av både ute- og inneområde.

Uteområdet på Gnist Tiller vil bestå av alt fra en løpebane, til lekeområder under tak, zipline, Tarzan-stativ, scene, balansestativ og egne områder for både mindre eller større barn.

Slik blir Gnist Tiller når barnehagen åpner i august. 

Slik blir Gnist Tiller når barnehagen åpner i august. 

 

- Det blir et eldorado for barna, uansett alder, sier prosjektlederen.

Teknologi for en bedre hverdag

Selv om barnehagen på Tiller har alle forutsetninger til å bli et bra sted for barna bygningsmessig, vet Gnist at det kun er en liten del av det som er viktig når man skal finne riktig barnehage for sitt barn. Gnist er en ISO-sertifisert barnehagekjede, som blant annet betyr at de ansatte går gjennom en grundig opplæring i et kvalitetssystem for å sikre en god oppstart for barna.

- Det vil være en kombinasjon av erfarne og nyutdannede ansatte ved oppstart. Til å støtte seg vil barnehagen ha nært samspill med vår kvalitetsavdeling, som består av erfarne og kompetente pedagoger og rådgivere. I tillegg skal de gjennom et kompetanseprogram som sikrer at de følger vårt kvalitetskonsept fra første dag. Vi har åpnet rundt en til to barnehager årlig de siste tolv årene og det gjør at vi har god øvelse i å sikre en trygg og problemfri oppstart for både barn, foreldre og medarbeidere, forteller Børre Andreassen.

En annen fordel med Gnist Tiller er bleie- og matavtalen og den informasjonen foreldre kan få gjennom Min Gnist-appen. Der kan foreldre blant annet få all informasjon som ellers går ut på lapper som gjerne forsvinner, eller få full kontroll over søvnen til barnet.  De ansatte kan registrere sovetiden på en skjerm i hvilerommet, som automatisk meldes inn til foreldrene gjennom appen.

Tett oppfølgning tilpasset ditt barn er et hovedfokus i Gnist Barnehager. 

Tett oppfølgning tilpasset ditt barn er et hovedfokus i Gnist Barnehager. 

 

- I tillegg til sovetid gis foreldrene også informasjon om tidspunkt og hyppighet på bleieskift og om den var «brun» eller «gul». Både søvn og bleiestell blir liggende i ukentlige logger og kan dermed enkelt hentes opp igjen for å gi foreldrene et innblikk i barnets søvn og fordøyelsesmønster. Vi har konkrete tilfeller hvor rask og riktig informasjon fra løsningen har vist seg viktig i forbindelse med helsekonsultasjoner, sier Andreassen.

Gnist Tiller er i ferd med å sende ut tilbud om plasser nå, men siden barnehagen er helt ny, er det anledning til å tilby plass etter samordnet opptak.

Er det den riktige barnehagen for ditt barn? Finn ut mer her!

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.