Brand Studio
Annonse fra Trondheim Jazzfestival
 

Trondheim Jazzfestival 2017

- En mosaikk av gode opplevelser

- Alle vil finne en eller annen bit i godteposen vår, som blir så godt likt at de inviterer hele nabolaget til jazzfesten også neste år, sier en selvsikker sjef for Trondheim Jazzfestival 2017.

- Festivalen Trondheim Jazzfestival 2017 blir en mosaikk av gode opplevelser. Den blir litt som en pose Twist; alt innhold smaker godt, men noen liker Cocos bedre enn Daim, sier daglig leder for Trondheim Jazzfestival, Ernst Wiggo Sandbakk.

Han synes det er blodig urettferdig mot artistene å trekke fram noen få høydepunkt fra årets jazzfest.

- Vi har jo bare høydepunkter, men jeg må nevne Nils Bergs utrolige prosjekt Cinemascope, Oumou Sangaré og Squarepusher´s nye band Shobaleader One, sier Sandbakk.

Festivalsjef Ernst Wiggo Sandbakk gleder seg til årets store Jazzfest sparkes i gang i mai. Han er sikker på at konsertopplevelsene kommer til å veie opp for alle overtidstimene han har lagt i festivalarbeidet. 

Festivalsjef Ernst Wiggo Sandbakk gleder seg til årets store Jazzfest sparkes i gang i mai. Han er sikker på at konsertopplevelsene kommer til å veie opp for alle overtidstimene han har lagt i festivalarbeidet. 

 

9. - 14. mai går årets store jazzfest av stabelen. Festivalen har røtter tilbake til 1980, da den frivillige organisasjonen JazzMazz fikk rundt 1700 besøkende til å fylle Samfundet. Det var først i 1998 at festivalen fikk navnet Trondheim Jazzfestival. Sandbakk har vært involvert siden 1994, og vært daglig leder siden 2004.

I dag er Jazzfest en nasjonal festival med 60 – 70 arrangement årlig.

Flere verdenspremierer

Sandbakk sier at publikum som vanlig kan vente seg mange overraskelser, siden de også i år presenterer konserter og konsepter som aldri har funnet sted før.

- Vi har som mål å presentere et konserttilbud som uten festivalen aldri ville ha funnet sted. Vi er i utvikling, akkurat som jazzen og all annen kunst, og vi kan ikke gjenta oss selv. Vi kan gjenta suksessene, men med en liten, ja nettopp; «twist» for hver gang, sier han.

Programmet ble fastsatt rekordtidlig i år, og byr også blant andre på Horse Orchestra, Jacob Collier, AL Di Meola, Kirsti Huke, Karin Krog og Chris Potter.

Jacob Collier er et enmannsorkester og en jazzsensasjon uten like. 

Jacob Collier er et enmannsorkester og en jazzsensasjon uten like. 

 

Og ikke minst; Terje Nilsen.

- Bodø-mannen er tilbake med full kraft. Han gjorde en magisk åpningskonsert i 2006 med sin herlige miks av egne låter og jazzstandards med nye tekster. Alt servert med lun humor, varme og pasjon. Terje Nilsen er en av landets veldig få virkelige kunstnersjeler, mener Sandbakk.

Allerede søndag 19. mars feiret de programslipp med en utsolgt konsert med Lee Ritenour & Dave Grusin.

- Det var mange krisetelefoner fra fortvilte fans i forkant av Lee Ritenour & Dave Grusin-konserten. Men folk har blitt flinkere til å kjøpe billetter tidligere, noe som gjør at årets forhåndssalg går bra, sier Sandbakk.

Lina Nyberg er en av Sveriges mest profilerte jazzvokalister. Hun startet karrieren i samarbeid med Esbjörn Svensson, og mottok nylig ”Kungliga Musikaliska Akademins” store jazzpris.
Til Trondheim har hun med seg sitt faste band, med det beste av den nye generasjonen svenske jazzmusikere. 
    
      (Foto: Miki Anagrius)

Lina Nyberg er en av Sveriges mest profilerte jazzvokalister. Hun startet karrieren i samarbeid med Esbjörn Svensson, og mottok nylig ”Kungliga Musikaliska Akademins” store jazzpris. Til Trondheim har hun med seg sitt faste band, med det beste av den nye generasjonen svenske jazzmusikere.  Foto: Miki Anagrius

Vinbar under planlegging

Nytt av året er at de har fått til en satsing for eldre sammen med Gulljazz, som arrangerer jazzfestivaler på sykehjem. De skal i tillegg videreutvikle Jazzfest Ute for barn og unge i Dokkparken. Og de har en vinbar under planlegging.

Selv gleder Sandbakk seg veldig til festivalen sparkes i gang i mai. Han er sikker på at konsertopplevelsene kommer til å veie opp for alle overtidstimene han har lagt i festivalarbeidet.

- Jeg er fortsatt musiker, en trommeslager, som elsker å spille. Før jeg begynte som konsertarrangør visste jeg ikke at det skulle bli et like stort kick å formidle gode opplevelser som å spille selv. Jeg gleder meg stort til å ta del i alle konsertene som jeg har jobbet tungt for å berike Trondheim med, og nyte opplevelsene sammen med publikum, sier han.

Squarepusher er en verdenssensasjon. Squarepusher er Tom Jenkinsons pseudonym. Han er en av de mest toneangivende musikerne av i dag.  
    
      (Foto: Squarepusher)

Squarepusher er en verdenssensasjon. Squarepusher er Tom Jenkinsons pseudonym. Han er en av de mest toneangivende musikerne av i dag.   Foto: Squarepusher

 

Ingen popmusikk uten jazz

Og til dem som ikke vil dra på festival fordi de mener jazz er for sært, sier Sandbakk dette:

- Da sier jeg at de ikke helt vet hva Jazzfest driver med, eller at de ikke kjenner jazzsjangerens fulle bredde. Jazz av i dag har en enorm stilmessig variasjon, og sjangeren er en forløper til det meste av dagens populærmusikk. Det ville ikke eksistert hiphop, soul, rhythm and blues, funk og mye mer uten jazzen. Vårt samfunnsoppdrag er å formidle kvalitet innen jazz og beslektet musikk. Og kvalitet er folkelig. Alle vil finne en eller annen bit i godteposen vår, som blir så godt likt at de inviterer hele nabolaget til Jazzfest 2018, sier en selvsikker festivalsjef.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.