Brand Studio
Annonse fra Ving
AVSLAPPENDE ØYLIV: Kroatiske Hvar ligger en drøy halvtime med båt fra Split. En ferie her byr på lange middager i skumringen, bad i krystallklart vann, og kanskje et besøk på en vingård eller to? 
    
      (Foto: Ving)

AVSLAPPENDE ØYLIV: Kroatiske Hvar ligger en drøy halvtime med båt fra Split. En ferie her byr på lange middager i skumringen, bad i krystallklart vann, og kanskje et besøk på en vingård eller to?  Foto: Ving

Fortsatt håp om å finne ferie:

De beste reisekuppene akkurat nå

Har du fortsatt ikke bestilt årets sommerferie? Dette er ekspertenes beste tips om du vil sikre deg drømmeturen i sommer.

– Reiselysten er stor fra hele landet om dagen, forteller Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving.

– Nå er mer enn syv av ti sommerreiser solgt, så det lønner seg å være rask hvis du skal få den ferien du ønsker deg.

Ifølge henne er det ingen grunn til å sitte på gjerdet når det gjelder årets sommerferie – det er nemlig ikke nødvendigvis slik at reisene blir billigere og billigere desto lengre du venter.

– Faktisk kan det hende at du ikke får reist dit du vil i det hele tatt hvis du venter for lenge, og nå nærmer ferien seg med stormskritt. Det begynner å bli få rom igjen på hotellene på flere reisemål, og noen er allerede utsolgt i de mest populære ferieukene, sier Fossum.

Heldigvis er det fortsatt litt tid igjen til den travleste feriesesongen, så alt håp er ikke ute. Et godt tips er å ta ferien nå i juni, eller i august. Prisene er som regel alltid lavere utenom skolenes ferier. 

– I juni kan du finne billige flybilletter til blant annet Mallorca, Kreta, Kroatia og Bulgaria fra rundt 500 kroner, tipser Fossum.

BYEN ALLE SNAKKER OM: Dubrovnik er muligens Kroatias mest kjente by, og tar du fjellheisen opp til utkikkspunktet venter spektakulær utsikt over den vakre gamlebyen, skjærgården og øyene. 
    
      (Foto: Ving)

BYEN ALLE SNAKKER OM: Dubrovnik er muligens Kroatias mest kjente by, og tar du fjellheisen opp til utkikkspunktet venter spektakulær utsikt over den vakre gamlebyen, skjærgården og øyene.  Foto: Ving

Feriefavoritten Kroatia

Hvis du er på utkikk etter en avslappende sol- og strandferie i et land med lavt prisnivå er Kroatia et godt alternativ, ifølge Vings markedsdirektør. Dit flyr du også direkte fra Værnes i sommer.

Ferieparadiset ved Adriaterhavet er en spennende blanding av øst og vest, og selv om landet har en av verdens vakreste kyststrekninger og flere populære ferieøyer, er levekostnadene fortsatt relativt lave, tipser Fossum.

Maren Norløff, som til daglig jobber som reiserådgiver i Ving, tok med hele familien til Kroatia og den vakre øya Brac i Kroatia i fjor.

– De idylliske bakgatene i Supetar er fulle av blomster, og du trenger ikke å gå langt hvis du vil gå på oppdagelsesferd litt utenfor turisttråkket. En kveld snublet vi over en stor scene midt i byen, omringet av tilskuere. Plutselig kom en yngre fyr ut på scenen, og det ble roping og hoing. Det hele endte med allsang på kroatisk og ble avsluttet med et stort fyrverkeri. Det var herlig stemning og en spesiell opplevelse, forteller Norløff.

KOSELIGE SMÅBYER: Brac er Kroatias tredje største øy, og her finner du alt du trenger for en herlig ferie: postkortvakre strender, koselige småbyer, vingårder og frodig natur. 
    
      (Foto: Ving)

KOSELIGE SMÅBYER: Brac er Kroatias tredje største øy, og her finner du alt du trenger for en herlig ferie: postkortvakre strender, koselige småbyer, vingårder og frodig natur.  Foto: Ving

 

– Rett nedenfor rommet vårt kunne vi få solsenger ved siden av hverandre midt på dagen, og det var et helt supert vannaktivitetstilbud. Prisene er mye lavere enn i andre land, så vi ble rett og slett stamkunder på vannsportsenteret Rent a Robert’s og testet alt fra stående padling til vindsurfing.

Uken i Kroatia ble avsluttet på den populære restauranten Punta på hotellet, hvor man må reservere bord i god tid for å få plass. Der fikk Norløff og familien servert langtidsstekt lam tilberedt på en helt spesiell måte.

– Lammekjøttet ble plassert i en panne og deretter dekket av et stort steinlokk fullt av glødende kull. Mens vi ventet på det som skulle vise seg å være et av turens beste måltider, satt vi rett ved havet og så solnedgangen fra første rad.

– Dette var mitt første besøk i Kroatia, men forhåpentligvis ikke det siste.

VELFORTJENT PAUSE: Side er en liten tyrkisk ferieby omgitt av lange sandstrender. Langs promenaden ligger det flere restauranter og spisesteder som du kan ta deg en velfortjent pause på. 

VELFORTJENT PAUSE: Side er en liten tyrkisk ferieby omgitt av lange sandstrender. Langs promenaden ligger det flere restauranter og spisesteder som du kan ta deg en velfortjent pause på. 

 

Billige Tyrkia og Bulgaria

Er du ute etter å gjøre et skikkelig feriekupp bør du vurdere Tyrkia. Her finner du verdens mest varierte og smakfulle kjøkken, lekre hotell med høy kvalitet for en rimelig penge og kulturelle høydepunkter det knapt finnes maken til.

– I Tyrkia kan du fint koste på deg litt ekstra hotelluksus uten at feriebudsjettet sprekker. Reiser dere med barn bør dere absolutt vurdere Sunwing Side Beach med sine barnevennlige basseng og leiligheter skreddersydd for barnefamilier. Der spiser også barn under 12 år gratis så lenge de er i følge med en voksen, tipser Vings markedsdirektør.

Side er en liten ferieby omgitt av lange sandstrender, og med en flott strandpromenade fra gamlebyen og ut til området Evrenseki. Promenaden er ca. 8 kilometer, og perfekt for en jogge- eller gåtur. Langs promenaden ligger det flere restauranter og spisesteder som du kan ta deg en velfortjent pause på.

– Alanya er et annet fint reisemål i Tyrkia, og særlig for dem som er ute etter litt mer liv og røre i tillegg til fine strender. Du finner krydderduftende orientalske basarer, lokale restauranter, hippe kafeer, barer og nattklubber, og ikke minst den fine Kleopatrastranden.


Sjekk disse rimelige reisene til Tyrkia sommeren 2017:

 • Sunprime Alanya Beach, fra 3495,- pr. person. Avreise fra Oslo 5. august.
 • Smartline Sunpark Garden, fra 1995,- pr. person. Avreise fra Oslo 19. august.
 • Sunwing Side Beach, fra 2795,- pr. person. Avreise fra Oslo 26. august.

Priser for 2 voksne og 2 barn:

 • Smartline Sunpark Garden: fra 7980,-
 • Sunwing Side Beach, fra 10 880,-
KOSTER IKKE SKJORTA: Bulgaria og Sunny Beach er et av reisemålene hvor du får mest for feriepengene i sommer. 

KOSTER IKKE SKJORTA: Bulgaria og Sunny Beach er et av reisemålene hvor du får mest for feriepengene i sommer. 

 

Rimelige reiser og lave levekostnader finner du også i nabolandet, populære Bulgaria. Der koster en 2-retters middag deg i underkant av en hundrelapp. Det betyr at reisekassen varer vesentlig lengre enn i andre land rundt Middelhavet.

– Ikke bare er Bulgaria et av Europas billigste reisemål, de har også flotte strender og stabilt, varmt sommervær, sier Fossum.

 • Psst! I sommer kan du fly direkte fra Værnes til Bulgaria.

7 kilometer lange Sunny Beach i Burgas-området er en av landets mest populære strender, og feriestedet er kjent for sitt heftige natteliv.

– Det kan være lurt å velge hotell som ikke ligger i hovedgaten eller i nærheten av de største utestedene ved strandpromenaden – med mindre du har tenkt til å være med på festen selv, naturligvis, tipser hun.

PERFEKT FOR PARFERIEN: Balchik i Bulgaria er uten tvil en av de mest romantiske småbyene langs Svartehavskysten. 

PERFEKT FOR PARFERIEN: Balchik i Bulgaria er uten tvil en av de mest romantiske småbyene langs Svartehavskysten. 

Albena i Varna-området er vesentlig roligere og er med sine langgrunne strender perfekt for blant annet barnefamilier. Vakre Nessebar, oppført på UNESCOs verdensarvliste, er stedet å bo for deg som vil ha mer enn sol- og strandliv i ferien. Byen har en rik historie og her kan man beundre byggverkene som er en naturlig del av det flere tusen år gamle bymiljøet.

– Vi ser en stor økning i reiser til Bulgaria i år, og det skyldes nok blant annet det lave prisnivået, forteller Vings markedsdirektør.

Les også: Slik velger du riktig reisemål i Bulgaria

GRESK ØYFAVORITT: På Lesvos møtes du av det ekte Hellas med vakre landsbyer, koselige tavernaer og en herlig avslappet atmosfære. 
    
      (Foto: Ving)

GRESK ØYFAVORITT: På Lesvos møtes du av det ekte Hellas med vakre landsbyer, koselige tavernaer og en herlig avslappet atmosfære.  Foto: Ving

 

Kos og Lesvos – greske godbiter

Det tredje reisemålet du kan fly direkte til fra Værnes i sommer er den greske øya Kos.

– Vi var glade da vi kunne lansere den greske øya Kos som sommernyhet fra Trondheim, spesielt med tanke på at vi også åpner et lekkert Casa Cook-hotell på øya i sommer, forteller Tonje Løkaas Fossum. Det første Casa Cook-hotellet åpnet på Rhodos i fjor, og har fått fantastisk mottagelse av gjestene.

– Casa Cook er et lekkert boutiquehotell for den som har høye krav til komfort og lekker design. Hotellet på Kos ligger ved en av øyas flotteste strender, hvor Casa Cook også har sin egen beach club. Det er naturligvis også mulig å bestille et rom med direkte utgang til basseng, fortsetter Fossum.

KOMFORT: Casa Cook er Vings hotellkonsept for den moderne reisende som har høye krav til komfort og lekker design. Her får du en kombinasjon av avslappende ferie og muligheten til å oppleve og bli inspirert av den lokale atmosfæren. 
    
      (Foto: Ving)

KOMFORT: Casa Cook er Vings hotellkonsept for den moderne reisende som har høye krav til komfort og lekker design. Her får du en kombinasjon av avslappende ferie og muligheten til å oppleve og bli inspirert av den lokale atmosfæren.  Foto: Ving

 

Lesvos møtes du av det ekte Hellas med vakre landsbyer, koselige tavernaer og en herlig avslappet atmosfære.

– Det som slo meg da jeg kom hit første gang, var at jeg ikke følte meg som en turist, sier Katrine Rakeng. Hun har feriert på Lesvos i mange år og deler gjerne sine beste tips til den greske øya.

– Lesvos har vakre landsbyer, koselige tavernaer og en herlig gresk atmosfære. Selv om det er en god del feriegjester her, føler du deg inkludert i lokalmiljøet. Den genuine greske opplevelsen kan være noe så enkelt som å sitte på en fortauskafé med en frappé eller et glass vin og betrakte hverdagslivet, fortsetter Katrine, som jobber på Vings hovedkontor i Oslo.

– Hotellene er veldig sjarmerende og personlige – jeg har faktisk aldri opplevd et reisemål med så hyggelige hotell, forteller Katrine, som tror den personlige kontakten ved at eieren selv bor på hotellet utgjør forskjellen.

SLAPP AV I SOLEN: Den lille badebyen Anaxos på Lesvos passer godt for deg som ønsker en rolig strandferie. Her finner du øyas kanskje beste strand og mange hyggelige små tavernaer. 
    
      (Foto: Ving)

SLAPP AV I SOLEN: Den lille badebyen Anaxos på Lesvos passer godt for deg som ønsker en rolig strandferie. Her finner du øyas kanskje beste strand og mange hyggelige små tavernaer.  Foto: Ving

Er du ute etter en ferie med lange, avslappende dager på stranden, kommer du til å trives i en av de hyggelige badebyene på Lesvos.

I Anaxos finner du øyas kanskje beste sandstrand på hele tre kilometer og en livlig strandpromenade med koselige små tavernaer.

Nord på øya ligger Petra, en liten badeby kjent for den vakre Jomfru Maria-kirken som ligger på toppen av en klippe midt i sentrum. Hvis du tar turen forbi den populære strandpromenaden finner du også sjarmerende bakgater.

EKSKLUSIVT: Først skapte Gud Mauritius og deretter skapte han Paradis som en kopi, skrev Mark Twain. Dette er en av de mest eksklusive og fascinerende ferieøyene i Det indiske hav. Her er sandstrendene blendende hvite og vannet fantastisk klart. 

EKSKLUSIVT: Først skapte Gud Mauritius og deretter skapte han Paradis som en kopi, skrev Mark Twain. Dette er en av de mest eksklusive og fascinerende ferieøyene i Det indiske hav. Her er sandstrendene blendende hvite og vannet fantastisk klart. 

 

Halv pris på eksotisk drømmeferie

Drømmer du om eksotiske reisemål, men avfeier det som for dyrt? Da vil du kanskje bli gledelig overrasket over at turen er vesentlig billigere i sommerhalvåret enn ellers.

– Flyselskap som Emirates og Qatar har etablert seg med ruter fra Oslo. Det har ført til kortere reisetid, og ikke minst betydelig lavere priser på flybillettene, sier Svein Erik Bjørheim, sjef for Vings ruteflyavdeling.

– Du kan få en uke på et førsteklasses hotell på for eksempel Bali eller i Thailand til under 10 000 kroner i skoleferien.

Vil du reise enda litt lenger er Maldivenes paradisøyer også et alternativ. For mange er Maldivene synonymt med romantiske parferier, men flere av øyene egner seg like godt for barnefamilier.

HER ER DET SVØMMEFØTTER SOM GJELDER: Maldivene har noen av verdens vakreste korallrev. Du svømmer rundt i et enormt, fargesprakende akvarium med store stimer av fisk i alle farger, fasonger og størrelser. 
    
      (Foto: Ving)

HER ER DET SVØMMEFØTTER SOM GJELDER: Maldivene har noen av verdens vakreste korallrev. Du svømmer rundt i et enormt, fargesprakende akvarium med store stimer av fisk i alle farger, fasonger og størrelser.  Foto: Ving

 

For Helle (13) og Vetle (16) sto blant annet oppdagelsesferder, snorkling, vannsport og mye bading på programmet.

– Å spasere rett fra bungalowen og ut i det krystallklare vannet for å svømme med vennlige korallrevhaier er et ferieminne hele familien kommer til å huske lenge, forteller mamma Hege Støre, som tok med hele familien til øyriket i Det indiske hav.

Lange reiser med barn kan være en utfordring, men denne familien har tatt den på strak arm. Helt siden datteren Helle fylte seks år har de stort sett reist på lengre turer, og i dag foretrekker hele familien eksotiske reisemål.

– Vi reiste rundt i Italia for et par år siden, men da oppdaget vi at vi savnet å reise langt, og det å tilbringe sommerferien på et annet kontinent. Barna liker nye opplevelser og synes det er gøy, selv om de nok noen ganger skulle ønske flyreisen var litt kortere, sier Støre.

ROLIG TEMPO: Den lille håndverksbyen Ubud har vært Balis kulturelle sentrum fra gammelt av. Her oppe i fjellet er klimaet svalere og tempoet roligere – miljøet er i det hele tatt litt mer eksklusivt. 
    
      (Foto: Ving)

ROLIG TEMPO: Den lille håndverksbyen Ubud har vært Balis kulturelle sentrum fra gammelt av. Her oppe i fjellet er klimaet svalere og tempoet roligere – miljøet er i det hele tatt litt mer eksklusivt.  Foto: Ving

Og stadig flere får øynene opp for utradisjonelle sommerreisemål. I fjor var Maldivene og Bali to av de fem mest populære eksotiske reisemålene blant barnefamilie, viser tall fra Ving.

Været trenger du heller ikke frykte. På reisemål som Bali, Thailand, Seychellene, Sri Lanka, Den dominikanske republikk, Maldivene og Mauritius er det behagelige temperaturer året rundt.

– Selv om det er lavsesong, er været fint. Det kan være litt mer regn enn om vinteren, men ikke sånn at det regner i dagevis, sier Bjørheim.

Les også: Sånn sikrer du deg den eksotiske drømmeferien

PARADIS: Ferieparadiset Maldivene i Det indiske hav er akkurat like paradisisk som på bildene. Kritthvite strender, krystallklart vann og herlige turkisblå laguner.

 
    
      (Foto: Ving)

PARADIS: Ferieparadiset Maldivene i Det indiske hav er akkurat like paradisisk som på bildene. Kritthvite strender, krystallklart vann og herlige turkisblå laguner.   Foto: Ving

 

Ikke glem at charterselskapene selger ruteflyreiser

Vings markedsdirektør understreker at de alltid gjør så godt de kan for at alle skal få reist dit de vil, uansett hvilket av de andre drøyt 300 reisemålene Ving har på programmet.

– Selv om det kanskje er fullt på charterflyene til de mest populære reisemålene trenger du ikke å fortvile. Husk at det nesten alltid går et rutefly, sier hun.

Fordelen med rutefly er at du selv kan bestemme ferielengden. Mens charterferier som regel varer i enten en eller to uker, kan du for eksempel være borte i ti dager hvis du reiser med rutefly. Du kan også bestille reisen med rutefly gjennom Ving.

– Vi anbefaler faktisk at du bestiller ruteflyreiser med oss. Når du bestiller fly og hotell samlet fra Ving er du dekket av pakkereiseloven. Det betyr at du kan føle deg helt trygg på at vi hjelper deg hvis noe uforutsett skulle skje, tipser Fossum.

Denne sommeren har Ving charterreiser fra 12 norske flyplasser. Hele utvalget finner du her. Selskapet selger også pakkereiser med rutefly.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.