Fem gode grunner til å spare i aksjesparekonto

Skal du spare langsiktig? Dette nye spareproduktet er perfekt for deg som vil spare på en smart og enkel måte.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Når det kommer til sparing kan det være vanskelig å vite hva som blir riktig for akkurat deg. Sparing i aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond passer godt for de som tåler svingninger, og planlegger å spare over tid. Nå har det kommet et nytt produkt som gjør det hele mye enklere – nemlig aksjesparekonto.

- Målet fra staten er å gjøre det langt enklere for privatpersoner å eie, kjøpe og selge aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond. Oppretter man en konto før utgangen av 2017 kan man flytte inn aksjer og aksjefond uten å betale skatt av gevinsten man har, og deretter bytte fond eller aksjer uten skatt. Skatt betaler du først når du tar gevinst ut av Aksjesparekontoen, forteller privatøkonom i SpareBank 1 SMN, Endre Jo Reite.

Når det kommer til sparing kan det være vanskelig å vite hva som blir riktig for akkurat deg. Sparing i aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond passer utmerket til deg som tenker å spare over tid, og når har det kommet et nytt produkt som gjør det hele mye enklere – nemlig aksjesparekonto.

Her kan du opprette aksjesparekonto!

Privatøkonom i SpareBank 1 SMN, Endre Jo Reite.

Har du aksjefond eller aksjer med opptjent kursgevinst bør du flytte dem inn i løsningen i løpet av 2017. Dette er viktig hvis du vil ha mulighet til å bytte fond eller aksjer senere uten å skatte ved byttet.

- Det er bare opprettelsen av kontoen og flyttingen av aksjer, aksjefond og egenkapital inn i løsningen du må gjøre før jul. Om du ikke har tenkt på hva du vil gjøre med investeringene dine så haster ikke det. Flytt dem inn i aksjesparekontoen nå, og ha fleksibilitet hvis du senere ønsker å gjøre endringer, sier Reite.

Vil du vite mer om aksjesparekonto? Her finner du all informasjon.

Fra 1. september i år kan du opprette en aksjesparekonto, og det gir deg som sparer langsiktig mange gode fordeler. Her er fem gode grunner til at du bør vurdere en aksjesparekonto:

1. Du kan ta ut det du opprinnelig investerte fra kontoen uten å betale skatt

2. Aksjesparekonto passer for de fleste, i de fleste livsfaser. Alle over 18 år kan opprette konto selv på nett, og man kan også opprette konto for barn ved å kontakte banken

3. Å ha aksjesparekonto koster ikke noe ekstra, og du får mulighet til å bytte i et bredt utvalg av fond fra mange leverandører og mellom alle norske aksjer

4. Du får en samlet oversikt over all sparingen din i aksjer, aksjefond og egenkapitalbevis

5. Har du gevinst på sparingen din slippe du å skatte av den så lenge gevinsten fortsetter å stå på kontoen. Du kan altså investere pengene dine på nytt uten å skatte av de først, og tjene mer penger

Med det nye spareproduktet aksjesparekonto har det aldri vært enklere å spare langsiktig i verdipapirer. Finn ut mer om aksjesparekonto hos SpareBank 1 SMN her!