Nå blir sparing i aksjer og fond mye enklere

Du planlegger kanskje ikke å gjøre endringer i sparingen din akkurat nå, men hvorfor ikke gjøre noen små grep som sikrer deg ekstra fleksibilitet i fremtiden?

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Er du en av de som sparer i aksjer, egenkapitalbevis eller aksjefond? Kanskje du har spart lenge, og egentlig ikke følger så mye med på hvordan det går med utviklingen. Selv om du ikke har umiddelbare planer om å endre på sparingen din kan du nå gjøre grep som sikrer deg ekstra muligheter i fremtiden – og det helt kostnadsfritt.

Privatøkonom i SpareBank 1 SMN, Endre Jo Reite.

- Vi mener alle småsparere bør få med seg mulighetene til bedre oversikt, flytting av sparing mellom ulike aksjer og aksjefond og den nye muligheten til å ta ut opprinnelig innskutt beløp, samt utsette betaling av skatt til man tar ut gevinsten, forteller privatøkonom i SpareBank 1 SMN, Endre Jo Reite.

Han sier at mange av de som ikke gjør de små tastetrykkene som skal til for å samle sparingen i Aksjesparekonto sikkert kommer til å ønske fleksibiliteten de da går glipp av senere, og de har bare tiden frem til nyttår på å gjøre det lille som skal til.

Vil du vite mer om aksjesparekonto? Her finner du all informasjon!

Med aksjesparekonto er det flere grunner til at du burde flytte alle aksjene, egenkapitalbevis og aksjefondene til ett sted:

  • Du får en enkel totaloversikt over alle verdipapirer du sparer i, og et bredt utvalg av fond å velge mellom. Et av målene med aksjesparekonto er å gjøre denne type sparing så enkelt og fleksibelt

  • Du bestemmer selv hvor ofte du vil logge inn og følge med på utviklingen i din konto. Vi oppfordrer til å spare langsiktig, men uansett hvor aktiv du velger å være, holder vi oversikten for deg og ordner alt av rapportering.

  • Den største fordelen er at du ikke må skatte av gevinsten så lenge pengene ikke tas ut av på aksjesparekontoen. Du skatter først når du tar ut overskuddet fra kontoen. Det betyr at du fritt kan ta ut opprinnelig investert beløp, bytte mellom aksjer og aksjefond. Skatteregningen utsettes til du tar ut gevinsten fra kontoen.

  • Du kan få mer avkastning ved fondsbytter eller aksjebytter hvis du reinvesterer den utsatte skatten i Aksjesparekontoen

  • Ut 2017 kan du overføre aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond du allerede har til aksjesparekontoen din uten å utløse skatt. Du tar med deg hele beholdningen inn i kontoen, og kan enkelt og raskt bytte fond om du ønsker det.

Et eksempel på hvordan aksjesparekonto fungerer i praksis:

Har du for eksempel investert 100 000 kroner i et aksjefond som har steget 25 prosent, kan du ta ut 100 000 kroner fra kontoen og la gevinsten på 25 000 kroner bli stående. Gevinsten kan du reinvestere uten at du må betale skatt. Kanskje kan den fortsette å vokse i verdi?

I SpareBank 1 SMN er kontoen gratis og du har full kontroll og oversikt i nettbanken. Skal du få mulighet til å flytte med deg gevinst fra aksjer og aksjefond inn i løsningen må du flytte aksjefondene dine inn i aksjesparekonto i løpet av 2017.

Du oppretter aksjesparekonto enkelt her!