Gir bedrifter i Trondheim rekrutterings-garanti

Når daglig leder Jan-Christian Saksvik i Conto As trenger en ny medarbeider, kjenner han seg sikker på at Rune Lie hos Bjørg Fjell Rekruttering finner nøyaktig den han trenger.

Daglig leder Jan-Christian Saksvik (t.v.) i regnskaps- og rådgivningsbedriften Conto på Lade, er godt fornøyd med at Rune Lie fra Bjørg Fjell Rekruttering både hjelper ham med nye medarbeidere og kan være en god rådgiver.
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Å finne riktig person er helt avgjørende for oss. Vi er ni medarbeidere og har egentlig ikke råd til å bomme med en ansettelse. Nå har vi ansatt en ny medarbeider og siden Rune kjenner oss så godt, så fikk vi nøyaktig den kandidaten vi ønsket oss, sier Saksvik.

Ved siden av ham nikker Rune Lie fornøyd. Som avdelingsleder hos Bjørg Fjell Rekruttering i Trondheim, har han god kjennskap til den bransjen Conto jobber i; regnskap og rådgivning.

- Det er ikke bare enkelt å finne riktige folk i regnskapsbransjen. Men her har vi vår spisskompetanse. Andre hadde forsøkt i dette tilfellet, men vi er godt fornøyd med at det var vår løsning som til slutt sørget for at Conto fikk den rette personen, sier Lie.

Les mer om Bjørg Fjell her

Får drive utvikling

Vi møter de to i Conto sine lokaler på Lade, i samme bygning som Sticos, som holder norsk næringsliv oppdatert på lover og regelverk gjennom praktiske IT-verktøy, kurs og rådgivning. Conto er en søsterbedrift av Sticos, og får med det en helt spesiell og unik mulighet til å drive innovasjon og testing av nye regnskapsløsninger.

Etter lunsj i den moderne kantinen hos Conto og Sticos, så gjør det seg med en kaffe. Daglig leder Jan-Christian Saksvik hos Conto til venstre, Rune Lie fra Bjørg Fjell Rekruttering henger på.

- Conto i dagens form startet opp i 2008, da Sticos-eierne kjøpte opp et eksisterende regnskapsfirma og døpte det om. Nå jobber vi tett sammen og våre folk driver ofte testing og utprøving av nye løsninger fra Sticos. Det er utrolig spennende og givende for Conto. Det skjer utrolig mye i regnskapsbransjen, med digitalisering, automatisering og robotisering, så her gjelder det virkelig å henge med i utviklingen. Hos oss får man være med på den reisen, forteller Saksvik.

Her finner du infomasjon om Conto regnskap og rådgivning

Siden 2008 har bedriften vokst jevnt og trutt. Saksvik mener det er viktig også for små bedrifter å bruke profesjonelle innen rekruttering.

- Dette er krevende prosesser, som tar mye tid. Og bommer man med en ansettelse, så kan det koste bedriften dyrt på både kort og lang sikt. Derfor synes jeg at det er trygt å bruke en som Rune, som har oversikt over kandidatene. Han har også kompetanse om oss som bedrift og gjennomfører gode prosesser sammen med oss som kunde, sier Saksvik.

Rune Lie understreker viktigheten av å treffe blink med en ansettelse. Han sier at dette gjelder både store og små bedrifter.

- Det er nok lett å tro at små bedrifter er mer sårbare for feilansettelser, men det tenker jeg er en sannhet med store modifikasjoner. I store bedrifter skal som regel en ny medarbeider inn i avdeling og jobbe tett på folk. Da kan de samme problemene som i en liten bedrift oppstå, om man ikke finner rett person, forklarer Rune.

32 år med erfaring

- Bjørg Fjell har 32 år med erfaring innen både bemanning, rekruttering samt søk og utvelgelse. I Trondheim har vi nå en all time high innen rekruttering. Vi har aldri hatt så mye aktivitet innen rekruttering som vi hadde i 2016, og vi ser samme utvikling i 2017, sier han.

- I bunn og grunn handler det om kunnskap og kompetanse om den prosessen en ansettelse er, og om den bransjen kunden befinner seg i. Det ligger mye arbeid i forkant av et intervju med kandidaten, sammen med oppdragsgiveren. Blant annet så er det flere kandidater vi starter med å følge opp gjennom høyskole- og universitetssystemet. Da har vi meget god og unik oversikt over deres utvikling, forklarer Rune Lie.

Før intervjuer av kandidater, så legger Bjørg Fjell mye vekt på arbeidet i forkant. Da handler det om:

  • En god behovsanalyse

  • En tydelig fremdriftsplan

  • Søk i egne kandidatbaser og relevant annonsering

- Til sammen gir dette en god oppfølging og trygghet for kunden. Vi setter alt inn på å finne den riktige kandidaten hver eneste gang, sier Lie. Han sier at Bjørg Fjell har så sterk tro på det de gjør, at de gir kunden garanti om en ny rekrutteringsprosess om den nye medarbeideren ikke fortsetter i stillingen.

Hva betyr gode intervjuer eller riktig CV?Sjekk disse artiklene hos Bjørg Fjell

Må ikke være størst

Bjørg Fjell er ikke blant de største innen bemanning og rekruttering i Trondheim, men det ser Rune Lie på som en spennende mulighet.

- Vi blir fortalt av kandidater om en annerledes mottakelse hos oss, at man blir sett og behandlet på en profesjonell måte. Vi har en god oversikt over kandidater gjennom mange år, vi har mange navn i databasen og vi har mulighet for svært tett oppfølging av de enkelte kandidatene som vi går videre med. Vi legger vekt på å finne tunge faglige kandidater, selv om personlighet selvsagt også teller inn, forteller han.

Når det gjelder personlighet, så er det også noe som Jan-Christian Saksvik vektlegger i samarbeidet med Bjørg Fjell Rekruttering.

- Personkjemi er viktig. Det har vi med Rune. Han er klar og tydelig på hva han mener. På den måten blir han og Bjørg Fjell også en sparringpartner for meg. Det er verdifullt, sier Saksvik.