Denne blide gjengen stortrives som lærlinger hos Sandvik Teeness i Trondheim! F.v. Thomas Engan Lien (18), Erlend Kjøsen (19), Grethe Eriksen (30), Ruben Wold (19), Ingrid Elise Johnsen (18) og Jakob Raaness (18). 

Denne blide gjengen stortrives som lærlinger hos Sandvik Teeness i Trondheim! F.v. Thomas Engan Lien (18), Erlend Kjøsen (19), Grethe Eriksen (30), Ruben Wold (19), Ingrid Elise Johnsen (18) og Jakob Raaness (18). 

Vil ha flere inn i yrkesfag:

En slik «morsdag» har du nok aldri hørt om før!

Disse blide lærlingene inviterer deg til å ta morsdagen på forskudd, i en av Trondheims største industribedrifter.
Sandvik Teeness

Bedriften Sandvik Teeness på Grilstad i Trondheim inviterer alle mødre med tenåringer i ungdomsskolen, til en heidundrende morsdag på forskudd 20.januar 2018 kl. 11.00 - midt inne blant store maskiner og avansert mekanikk.

Målsetningen med invitasjonen er å informere mødre og deres tenåringer om fordelene ved å velge yrkesfaglig retning på videregående skole, og deretter bli lærling i industrien. Norsk industri sliter med mangel på nok motiverte og kompetente arbeidssøkere. Derfor er flere søkere på yrkesfag, helt avgjørende for at bedriftene skal kunne møte fremtidas kompetansekrav.

Her kan du melde deg på «morsdagen»!

- Vi tror det er mange myter rundt det å jobbe i industrien. Men det har skjedd så utrolig mye de siste årene, ikke minst med digitalisering, at vi føler behov for å fortelle om de flotte mulighetene for ungdommene. Vår erfaring er at mor gjerne påvirker ungdommenes valg litt ekstra, derav navnet på denne dagen. Men ta gjerne med far også, sier Ståle Lund hos Sandvik Teeness.

Ståle Lund hos Sandvik Teeness jobber mye med å veilede og følge opp lærlingene i bedriften. Han har stor tro på dette som en spennende karrierevei for flere trønderske ungdommer. 

Ståle Lund hos Sandvik Teeness jobber mye med å veilede og følge opp lærlingene i bedriften. Han har stor tro på dette som en spennende karrierevei for flere trønderske ungdommer. 

 

Rent og pent

Blant de fra Teeness som stiller opp, er lærlingene i bedriften. Vi samlet dem for et bilde, med god utsikt til de moderne lokalene, der de og over 100 andre jobber.

For mange vil det sikkert komme som en overraskelse hvor ryddig og rent det er inne i de 12 000 kvadratmeter store lokalene. Innimellom er det små oaser for avslapping, med stoler, planter og til og med bordhockeyspill. De gamle fabrikk- og verkstedmytene gjelder absolutt ikke her.

- Vi jobber mye med høyteknologisk, digitalt utstyr, men en ren og ryddig arbeidsplass handler også om trivsel for de ansatte, forklarer Lund. Og Sandvik Teeness legger stor vekt på trivsel, det kan de unge lærlingene skrive under på:

- Her er det lett å trives. Arbeidsmiljøet er kjempebra og vi får topp oppfølging, skryter lærlingene.

Sandvik Teeness holder til i lyse og moderne lokaler på Grilstad på Ranheim i Trondheim. Her inne vil det bli en annerledes morsdag på forskudd 20.januar. 

Sandvik Teeness holder til i lyse og moderne lokaler på Grilstad på Ranheim i Trondheim. Her inne vil det bli en annerledes morsdag på forskudd 20.januar. 

Sandvik Teeness produserer såkalt vibrasjonsdempende verktøy for norsk og internasjonal industri. Ungdommene her tar fagbrev innen ulike disipliner, som for eksempel innen automasjon og CNC-maskinoperatør. Felles for dem alle er at de får lønn under utdanning og kan ta enda høyere utdanning etter at fagbrevet er tatt, om de ønsker det.

- Ja, vi legger i alle fall til rette for videreutdanning ved siden av jobben. Og da tjener man penger mens man studerer, og slipper dessuten studielån, påpeker Lund.

Følg Sandvik Teeness på Facebook

Ta med hele familien

Sandvik Teeness samarbeider med Næringsforeningen i Trondheim og skolene i området, om dette litt spesielle prosjektet. Håpet er å nå ut med informasjon til de som snart skal ta valg om hva de vil gjøre i videregående skole. Alle som vil, kan komme på besøk.

- Vi stiller opp med forfriskninger, kake, kaffe og annen drikke. Så ta formiddagskaffen hos oss denne lørdagen og se hvor bra det er å jobbe slik vi gjør, oppfordrer de blide lærlingene ved Sandvik Teeness.


Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.