Vårens skoler og kurs:

Fire grunner til å starte året med en ny fritidsaktivitet

Visste du de som har en hobby ofte er lykkeligere og mindre stresset enn andre? Her er et stort utvalg av fritidsaktiviteter og kurs i Trondheim du kan melde deg på i vår!

De aller fleste av oss har travle dager hvor det ikke alltid virker som det er rom for å presse inn noe mer. Men visste du at de som har en hobby eller fritidsaktivitet beviselig har bedre mental og fysisk helse? Det har forskere ved Southern Illinois University kommet fram til etter å ha fulgt over 4.000 mennesker over femten år.

Konklusjonen fra forskerne er klare: har du en hobby blir du mentalt og psykisk sterkere, du blir gladere og nyter livet mer enn de som velger å ikke utfolde seg på fritiden. For de som har en hobby de trives med, kan signalene som sendes ut sammenlignes med barn i lek. Man blir oppslukt av det man holder på med, og klarer å sperre ute alt annet. På den måten oppleves hobbyen som et kjærkomment avbrekk fra hverdagen, og gir deg både glede og avkobling på en og samme tid.

Visste du også at fysisk og mental utfoldelse er spesielt viktig for barn? På Steinerskolen får grov – og finmotorikken utvikle seg i skog og mark, og barna får lære gjennom å bruke alle sansene. Steinerskolen i Trondheim har noen få plasser igjen, og her kan du lese mer om dette.

 

Har du små barn er kanskje babysvømming noe du bør vurdere. Når babyene bruker sine medfødte reflekser til å mestre ulike aktiviteter i vannet, er det fordi vann gir dem andre utfordringer enn de har på land. Barn som øver på mestringsoppgaver i vannmiljø tidlig i livet, kan få fordeler på det sosiale og psykomotoriske området. Her kan du lese mer om babysvømming!

Paal aagaard svømmekonsult as startert med babysvømming i Trondheim i 1979, som de første i Norden og på nettsidene babysvommer.no kan du melde deg og dine baby på kurs i Pirbadet.

 
 

Her er fem gode grunner til å starte året med en ny fritidsaktivitet:

1. Du lærer nye ting

Man er aldri for gammel til å lære seg nye ting! Har du alltid hatt lyst til å lære deg å danse, strikke eller få utfoldet deg fysisk på en ny måte? Man lærer så lenge man lever, og man er aldri for gammel til å utforske noe helt nytt.

Norsk Yoga-skole har landets eldste erfaring i å undervise i Yoga, og ble startet i 1986. De har yogakurs for både nybegynnere og videregående, og kursene har fem samlinger og koster 930 kroner (750 kroner for fulltidsstudenter). Les mer om dette her!

 
 

Har du lyst å utfordre dansefoten, har kanskje Kom og Dans noe som passer for deg. De starter opp med nye kurs i Heimdalshallen på Vestre Rosten 4 (grønn inngang), mandag 15. januar. Der blir det nybegynnerkurs og videregåendekurs i bugg, og kurset går over seks kvelder. Les mer her!

 

Har du lyst å utvikle dine kunstneriske ferdigheter kan et kurs på Heimdal Kunstskole være midt i blinken. De tilbyr kurs i blant annet tegning, kunstmaling og grafikk. Kursstart er i februar, og her kan du lese mer om hva de kan tilby.

 

Hvis du er i det kreative hjørnet og har lyst å bevege deg, hva med magedans? Nina - Orientalsk dans er danselærer og koreograf innen orientalsk dans som for eksempel magedans og arabiske fokedanser, og holder kurs i Trondheim. Er det noe du er nysgjerrig på, kan du lese mer her!

 
 

2. Du kobler av med noe meningsfylt

Hvis du vil engasjere deg i noe på fritiden som ikke bare hjelper deg selv, men også andre, er kanskje dette noe for deg.

Røde kors Trondheim har over 20 ulike aktiviteter for andre mennesker, og ønsker flere frivillige som kan hjelpe til. Nå arrangerer de introduksjonskurs for nye frivillige, og her finner du mer informasjon og påmelding www.rodekors.no/trondheim.

 
 

Trenger du avkobling, kan yoga som er tilpasset deg være svaret. På Zenit Yoga kan du denne våren koble av med ulike klasser innen yoga, som passer for deg. Yogavåren starter 15. januar med gratis prøvetimer i hele uke 3. Her er det klasser for alle: nybegynner, mindful, gravid, rolig, senior, flygende, flyt, styrke. De holder til på Nedre Bakklandet 58. Her kan du lese mer om dette!

 
 

3. Du blir kjent med nye mennesker… eller deg selv?

Når man får nye hobbyer blir man ofte kjent med nye mennesker også. Hva med å melde deg på et salsakurs? Her trenger man ingen partner når man melder seg på!

Trondheims egen døråpner til en verden av latinamerikanske danseformer som salsa, bachata, cha-cha, rueda og mer. SalsaNor er tuftet på frivillig engasjement, et godt og inkluderende sosialdansmiljø og flinke instruktører som holder kurs med fokus på kvalitet og danseglede for alle deltagere. Kursene går normalt fra mandag til torsdag, og her kan du lese mer.

 
 

Trenger du heller å bli bedre kjent med deg selv og din indre styrke er kanskje kurs hos YOGA Trondheim et alternativ. De underviser Iyengaryoga og gir utøver eksakte instruksjoner med fokus på hvordan posisjonene utføres. Stabilitet, styrke, fleksibilitet og individuelle tilpasninger i yogastillingene vektlegges. Les mer her!

 

Har du lyst å utforlde deg men nål, tråd og ulike stoffer, kan kanskje et kurs hos Annedesign Anne Håbjørg være noe for deg. Alle kan delta, men litt erfaring med symaskin på sykursene er en fordel.

Anne Håbjørg er utdannet kostymedesigner fra kunsthøyskolen i Oslo, har undervist i kunstfag ved VGS og designet og produsert klær under merkenavnet MARIAIVAN. I vår holder kun kurs i stofftrykk, lær å sy fra mønsterblad, mønsterkonstruksjon, skjørt, design og søm, modellering på byste og teatermaske. Her kan du lese mer!

 
 

4. Du blir i bedre form

Å komme i bedre form er det nok mange som planlegger for det nye året, hva med å kombinere det med noe moro?

Hos Trondheim Taiji senter får du kurs som kombinerer fysisk aktivitet og indre velvære. Her kan du lese mer om hva de tilbyr!

 
 

På Raw Dancestudio får du også opp pulsen og de tar street dance seriøst. Her kan du boltre deg i 42 dansekurs for både barn, ungdom og voksne. Les mer om hva de kan tilby her!

 
 

Kanskje du liker å komme i form i et annet element? Det er fremdeles ledige plasser hos Torills vanngym i Pirbadet og Teglgården. Nye kurs starter i uke 2. Kursene ledes av fysioterapeut Torill Olsøy. Hopp i vannet og kom i form! Her finner du mer informasjon, eller du kan ringe 466 38 094.

 
 

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.