Denne bedriften i Stjørdal vil lykkes med høyteknologi til hele verden

Teknologien deres brukes i alt fra leting etter savnede fly under havoverflaten i Stillehavet, til engelske forskningsskip, internasjonale TV-kanaler og norske offshore-installasjoner. Næringsklynga Tangen Innovation i Stjørdal vil ha hele verden som marked.

Nå vil denne fremoverlente gjengen i Tangen Innovation-klynga i Stjørdal ha flere kolleger: F.v. forretningsutvikler Jørgen Paulsen, daglig leder Vivian Hugås Larsen, salgssjef Arve Leren, Kine Mari Ydsti på customer support og prosjektingeniør Geir Arne Øfsti.
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Vi er jo egentlig i utviklingsmodus ennå, men når kundene etterspør produktene, så leverer vi selvsagt. For oss er det helt naturlig å jobbe med kunder både her hjemme og ute i den store verden, sier Arve Leren, salgssjef for Tangen Innovation og hele den tilhørende klynga av bedrifter.For holdingselskapet Tangen Innovation eier eller delvis eier følgende selskaper, som samlet sett utgjør klynga godt plassert på Tangen industriområde i Stjørdal:

*Tangen Engineering (heleid)

* Vision Remote (deleid)

* Polyteknikk (heleid)

* Actuade (deleid)

Det er i disse selskapene innovasjonen og produksjonen skjer innen Tangen Innovation-klynga. Tangen Innovation er primært et holdingselskap som skal utvikle nye og eksisterende bedrifter.

- I hele klynga var vi fem ansatte da 2017 startet. Nå er vi tolv og skal vokse videre, forteller forretningsutvikler Jørgen Paulsen.

Vi er i lokalene deres, der produksjonen av de innovative produktene nå for alvor skal i gang. Ved siden av konsulentvirksomhet i Tangen Engineering og noe industriproduksjon av skilt i selskaet Polyteknikk, så er det selskapene Vision Remote og Actuade som lager de to mest konkrete produktene som for alvor er på vei ut i salg.

Produkt for tøffe miljøer

Det ene produktet er kort fortalt en blanding av en fjernkontroll og en tablet, som i hovedsak er tenkt brukt til bruk i tøffe miljøer på oljerigger og store skip, for eksempel. Enheten er solid, men proppfull av moderne teknologi samtidig. For en operatør er det en meget oppdatert og enkel smartskjerm-teknologi, som gjør at arbeidet blir mye mer intuitivt og moderne enn tradisjonelle kontroller.

- All programvare på fjernstyringsenheten er lett tilgjengelig via kontrollsystemet. Havner en enhet på havet eller blir klemt i stykker, er man rask operativ igjen på en annen, forklarer Arve Leren.

Se mer om Vision Remote og "neste generasjon fjernstyring" her!

Akkurat dette produktet er nå i bruk i både norsk offshore, og på det nye engelske forskningsskipet med navnet Sir David Attenborough. Men dette er bare starten, håper Leren:

- Vi er som sagt knapt i gang, og opplever ganske bra respons allerede, sier han.

Forretningsutvikler Jørgen Paulsen (t.v.) og Kine Mari Ydsti på customer support, får en innføring i det nyskapende Vision Remote-produktet av prosjektingeniør Geir Arne Øfsti.

Undervannsteknologi

I tillegg til Vision Remote-enheten, så har Leren og Paulsen stor tro på et annet produkt som er kommet opp via klyngen og Actuade-selskapet. Det er kort forklart en undervanns kamerafot (SPA, iillustrasjon under), som plasseres på en undervanns-drone for eksempel, og sikrer lett bevegelse av et kamera i alle retninger under vann.

- Akkurat nå er en av disse enhetene i bruk i Stillehavet, i forbindelse med søket etter det savnede passasjerflyet MH370. Discovery Channel har også brukt det under filming i arktiske strøk. Og dette er teknologi vi nå står klar for å ta ut i flere markeder, forteller Jørgen Paulsen.

Her kan du lese om Actuade og deres produkter

For å klare de nye satsingene og for å møte behovet fra nye kunder, så søker Tangen Innovation-klynga etter nye ingeniører innen elektronikk og software-utvikling. Høres dette ut som en spennende jobb? Sjekk stillingene her (Obs! Fristen for å søke er gått ut!):

Embedded software-utvikler for Vision Remote

Hardware engineer for Tangen Engineering

- Vi kan tilby en arbeidsplass i vekst, gode kolleger i forskjellig alder, og stor påvirkningskraft i ulike prosjekter. Selv om vi er organisert i ulike selskaper, så er alle medarbeidere meget tett sammen både faglig og sosialt, forteller Paulsen.

Disse gutta i Tangen Innovation-klynga har nok å gjøre og gleder seg til å få nye kolleger. F.v. utviklingssjef Jan Leithe og softwareingeniør Ole Tomas Haave.

Stjørdal viktig på flere måter

Daglig leder Vivian Hugås Larsen fungerer på vegne av alle selskapene, og kan i tillegg til det faglige friste med spennende fritidsmuligheter:

- Stjørdal er en by i vekst og med gode tilbud innen kultur og fritid, sier hun.

Arve Leren synes også at det er et historisk perspektiv over det Tangen-klynga jobber med.

- Stjørdal har et sterkt miljø for både industri og teknologisk utvikling. Men det er også et miljø der fjernstyringsteknologi har stått sterkt, så slik sett er det en sterk tradisjon vi tar med oss og utvikler videre.

Sjekk også nettsiden til Polyteknikk