Drømmer du om nytt kjøkken? Dette er de heteste trendene i vente

Kjøkken er ikke hva det en gang var. Nå kan du boltre deg i en rekke delikate farger og små personlige detaljer når du skal ha nytt kjøkken. Og det beste av alt? Alt er lov.

Dyp blå er årets heteste farge på kjøkkenet. Dette er modellen Bistro.
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Har du en kjøkkendrøm i magen? Om man vil pusse opp eller fornye kjøkkenet er det et hav av muligheter der ute. Enten man vil ha et tradisjonelt og klassisk kjøkken, eller det nyeste markedet har å by på, er det greit å få en oversikt over hva som kommer til å prege trendbildet framover. Og er du glad i dype og delikate farger, har du absolutt noe godt i vente.

- Vi ser at mange kunder stopper opp når de ser mørke kjøkken i utstillingen. Farger som mørk grå og brunbeiset ask er trendy, og den mørke paletten kommer til å fortsette å prege året. En helt ny, dyp blåfarge seiler også opp til å bli årets trendfarge på frontene, forteller Mona Riksfjord Holthe, butikkleder på Drømmekjøkkenet.

Mona Riksfjord Holthe, butikkleder på Drømmekjøkkenet.

Lyst å bli mer inspirert? Se mer på Drømmekjøkkenet!

Lekent og personlig

Hun forteller at tiden for helt hvite kjøkken i høyglans er forbi. Men om man dras mot klassiske løsninger og fargevalg, er det fortsatt mange lyse farger som er i vinden for tiden.

- Ask i hvitmalte heltre-fronter er veldig lekkert, og er fortsatt med i trendbildet. Alt er avhengig av helheten i hjemmet og hva man ønsker. Kjøkkenet har blitt en del av interiøret på en helt annen måte enn det var tidligere, mener Holthe.

Selv om den mørke fargepaletten preger 2018, er lyse fargetoner fortsatt i vinden.

Grepsløse dører og skuffer er noe som fortsetter inn i 2018, men nå har også nye knotter og grep fått feste i trendene. Men det er i helt andre materialer enn klassisk stål.

- Push-funksjonalitet og gripelist passer veldig mange moderne kjøkken. Nytt av året er knotter og grep i andre farger og materialer enn før; som sort, grå, marmor og messing. Det er mye mer lekent enn tidligere og mange velger å mikse og matche for en personlig stil.

Små detaljer utgjør store forskjeller.

Kjøkkenet har blitt møbel

For lekent og personlig er noen stikkord om man vil se på kjøkkenfronten i året som kommer, mener butikklederen. Om man ønsker et kjøkken som skiller seg ut kan man også velge å gå for ulike materialer på benkeplate, eller kanskje forskjellig utforming på overskap og underskap.

Hvorfor ikke velge ulik utføring på fronter på over- og underskap?

- Vi ser at det å velge ulike benkeplater til kjøkkenets forskjellige soner, er noe mange foretrekker. Benkeplater i keramikk og dekton er populære, og det er ikke uten grunn. De er vedlikeholdsfri, ripebestandig og tåler høy varme. I tillegg finnes de i mange ulike farger og strukturer som gjør valgmulighetene store.  Her er både mørke og lyse farger populære, og marmorstruktur er noe som også fortsetter utover 2018, forteller butikklederen.

Hvilken kjøkkenmodell passer for deg? Se utvalget til Drømmekjøkkenet her!

Holthe mener at noe av det mest spennende med å være kjøkkenkonsulent nå, er at man kan hjelpe kundene med å personalisere sitt kjøkken slik at alle blir unike.

Kjøkkenet har blitt som et møbel; det skal passe inn i helheten i hjemmet og ha personlige detaljer.

- Det kan være alt fra små justeringer på grep og fargevalg til spesialtilpassede løsninger. Vi ser helt klart at kjøkkenet har gått fra å være et sted for «arbeid» til et sted man også skal nyte. Kjøkkenet blir som et møbel som skal passe inn i boligen og flettes ofte inn i stua med åpne løsninger. Alt er lov på kjøkkenfronten i år, og da er mulighetene endeløse, sier hun.

Visste du at Drømmekjøkkenet har en egen kjøkkensimulator på nett? Her kan du designe ditt drømmekjøkken!