I høst skal Cato (55) oppfylle pingvindrømmen på verdens mest øde sted

Cato Melkstavik i G Travel Getaway Trondheim har samlet på pingviner i over ti år - men aldri sett en i levende live. Nå kan du bli med han og Hurtigruten på en uforglemmelig reise til magiske Antarktis.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

- Det startet med filmen «Pingvinenes marsj», jeg ble så fascinert over livet de lever og hvordan de tar vare på hverandre. Det er fantastiske dyr, forteller Cato Melkstavik og flytter litt på en liten miniatyrpingvin i glass.

Et lite utvalg av Cato Melkstaviks pingviner.

Hjemme i leiligheten på Møllenberg i Trondheim står nemlig samlingen som byrålederen for G Travel Getaway har samlet seg opp gjennom ti år. Det er bilder, luer, figurer og klokke – alt med pingvinmotiv.

- Jeg har sikkert rundt 200 pingviner her. Jeg har fått masse i gaver også, alle som kjenner meg vet at jeg elsker pingviner. Tidligere hadde jeg et helt rom fylt av pingviner, men jeg måtte bare si stopp på et punkt, sier han og ler.

Selv om lederen for reisebyrået G Travel Getaway har elsket alt med det hvite og sorte dyret, har han ennå ikke sett de i levende live. Men i november skal han endelig få muligheten.

Snart skal Cato Melkstavik få oppleve pingviner på Antarktis.

- Sammen med Hurtigruten arrangerer vi en tur med bare nordmenn til Antarktis – pingvinenes rike. Det kommer til å bli en magisk tur. Høydepunktene kommer til å bli alle isområdene og det unike dyrelivet, forteller Melkstavik.

Vil du vite mer om hva denne turen inkluderer? Her kan du lese mer!

Stedet for eventyrlystne

Fra 16 – 30. november går reisen til det frosne kontinentet, og Melkstavik skal være reiseleder. Sammen som en norsk gruppe flyr man ned til Buenos Aires og blir der en dag, før man setter kursen mot Ushuaía og Hurtigrutens skip MS Midnatsol, der turen går videre gjennom Drakestredet. Turen er en del av Hurtigrutens Explorer-program der man får muligheten til å oppleve noen av verdens mest øde steder.

Siden de første store polfarerne oppdaget Sydpolen, har Antarktis vært stedet for de mer eventyrlystne. I dag er menneskelig aktivitet begrenset til turisme og vitenskap, med forskningsstasjoner som overvåker alt fra Antarktis økosystem til klimaendringer.

- Å reise til Antarktis er noe mange har på sin «bucket list». Jeg har drømt om det lenge, og her får man en unik mulighet til å oppleve noe som ikke er alle forunt, sier Melkstavik.

Å oppleve Antarktis med Hurtigruten er en opplevelse for livet. Foto: Karsten Bidstrup / Hurtigruten

Det imponerende landskapet i Antarktis har holdt seg så og si uendret siden første gang det kom mennesker dit. Det er det kaldeste, tørreste, høyeste og reneste kontinentet på jorden – og er blant annet kjent for gigantiske isfjell som har brutt seg løs fra ismassene på fastlandet.

- Det finnes ingen bosetting der, det er kun tusenvis av seler og pingviner. De som har opplevd turen sier at man fra dekk kan se pingvinene som svømmer i havet for å jakte etter mat. Veldig mange av de som har dratt dit en gang vil tilbake, fordi lyset og atmosfæren der nede er visst ulikt alt annet man har sett, sier Melkstavik.

MS Midnatsol tar deg med gjennom et av verdens mest øde steder. Foto: Making View AS/ Pål S. Vindfallet / Hurtigruten

Tilrettelagt for alle

Han forteller at flere allerede har meldt seg på turen, men at det fortsatt er noen ledige plasser for de som vil oppleve noe unikt.

- Mange har drømmer om å dra steder, men aldri fått gjennomført det. Denne turen er tilrettelagt for folk i alle aldre, så nå er sjansen her. Hurtigruten og teamet som er på skipet har lang erfaring fra turer i polområder og samtidig som man får oppleve det naturen har å by på, er det mange interessante foredrag om Antarktis, forteller byrålederen.

Pingvinene råder på Antarktis. Foto: Karsten Bidstrup / Hurtigruten

Melkstavik har tretti års erfaring i reiselivsbransjen og arrangerer hvert år flere cruise for grupper. Han forteller at det unike samholdet en slik gruppetur gir, er med på å forme opplevelsen.

- I en mindre gruppe blir man godt kjent, og får nye vennskap også. Det er altså ingen hindring om man ikke har noen å reise med. Det kommer til å bli en uforglemmelig reise – både for meg og alle andre.

G Travel Getaways lokaler i Thomas Angells gate i Trondheim.

Vil du vite mer om turen? Her kan du lese mer!

Ønsker du å melde deg på kan du gjøre det på siden over, eller ved å kontakte Cato Melkstavik på cato.melkstavik@gtravel.no, eller telefon 73807700.