Slik gjør du hage og uterom klar for vår

Den siste snøen har smeltet og nå er det snart klart for utesesong igjen. Her er de beste rådene for å gjøre klar hage og uterom til storinnrykk når temperaturen stiger.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Kong vinter har smått begynt å slippe taket, og våren er i anmarsj. Men for å få det trivelig i hager og uterom, må man gjerne legge i litt arbeid før hagemøblene kan settes ut. Men hva trenger man å gjøre, og hva kan man droppe? Her får du x gode tips til hvordan du kan gjøre hage og uterom vårklar. Så er det bare å vente på at sola titter fram!

1. Gjør klar terrassen

Mange liker å nyte vårsola fra terrassen, men en vintersliten terrasse trenger litt pleie før utemøblene kan settes ut. Mange foretrekker å bruke rensemidler for terrasse, men også litt lett skrubbing med vann fra hageslangen holder lenge. Terrassebord bør også behandles hvert andre år, men enten beis, olje eller maling. Kost terrassen fri før løv, skyll over med rent vann og påfør terrasse-rens med bred kost. Når du har skrubbet og skylt av rensemiddelet med vann må du la terrassebordene tørke helt før du går over med maling, beis eller olje.

2. Rydde uteplassen

Mange har samlet opp både hageavfall og annet i løpet av vinteren, og våren er en utmerket mulighet til å få ryddet opp i arealet på uteplassen. Problemet er at mange ikke har løsninger for hvor man skal gjøre av avfallet. Ragn-Sells AS er en totalleverandør på avfallsløsninger, og tilbyr containere, beholdere og utstyr for innsamling av alle typer avfall og volumer. Som privatperson får du også en fastpris som dekker hele tjenesten med transport, tømming og behandlingsavgifter. De kontaktes enklest på telefon 08899 eller på hjemmesidene til Ragn-Sells.

3. Frisk opp fasaden

Når våren er her er det kanskje flere ting som har blitt satt på vent i løpet av vinteren. Kanskje har du planer om å pusse opp og oppgradere boligen din? Vinduer og dører er noe som bør skiftes ut i den vårlige delen av året, og der har Snekker’n Trondheim fagkompetansen du søker til å finne riktige produkter til deg. De har eget showroom i Fossegrenda 17, og har i over 60 år produsert vinduer og dører i Buvika. I dag er de en av få som fortsatt lager spesialvinduer, reparere gamle eller kopierer vinduer fra historisk arkitektur. Her kan du finne ut mer om dem!

4. Stell i hage og bedd

Hagestellet høres med våren, og er noe mange ser fram til. Planting, sette ned løk og annet stell krever at man har en plan for hvordan man vil forme sitt utemiljø. Hos Ekra gartneri på Klett i Trondheim har de helårsproduksjon som følger sesongen. Her får du et rikelig utvalg av blomster, stauder, busker og trær. De ansatte har stor kunnskap om hagestell og kommer gjerne med tips og råd til beplantning, gjødsling og plantevern. Har du av ulike årsaker ikke gresset i hagen på stell er de også Trondheims største leverandør av ferdigplen.

Her kan du lese mer om Ekra gartneri!

Når våren blir om til sommer, er gressklippen noe man bør få kontroll på. Hos Bergs Serviceverkted AS i Fossegrenda 38, har de mange års erfaring med robotklippere. De selger en rekke modeller tilpasset etter ditt behov. Om du like rå gjøre jobben selv er det greit å vite at de også har salg og service av vanlige bensin- og batteridrevne klippere. Her kan du lese mer om dem!

5. Vedlikehold gravsted

Mange benytter også våren til å stelle gravstedet til de man er pårørende av. Planting av vårblomster og stell er det mange som ønsker å få gjort før 17.mai, og er noe mange gjør hvert år. Trenger man service- og vedlikeholdsarbeid på gravstein og gravminner, har Kjørsvik Stenhuggeri AS mange års erfaring. De kan blant annet utføre rensing og oppussing av stein, sikring, omsliping og navnetilføyelser. Denne lokale leverandøren har også en stor utstilling på Heimdal, og her kan du lese mer om dem.