Bilselgerne Harry Hansen og Joakim Nesshaug og alle andre hos Witro Bil i Trondheim, merker enorm pågang etter den nye Nissan Leaf. 

Bilselgerne Harry Hansen og Joakim Nesshaug og alle andre hos Witro Bil i Trondheim, merker enorm pågang etter den nye Nissan Leaf. 

Elbil-klassikeren fornyes:

Nissan Leaf revolusjonerte det trønderske bilmarkedet i 2011. Nå skal nye Leaf gjøre det igjen!

Da Witro Bil begynte å selge elbilen Leaf i Trondheim i 2011, var det mange som dro på smilebåndet. Våren 2018 er den nye versjonen den mest solgte av alle nye personbiler i Norge.
Witro Bil

- Utviklingen har vært helt utrolig. I mars og april så leverte vi syv-åtte Leaf hver eneste dag, sier bilselgerne Harry Hansen og Joakim Nesshaug hos Witro Bil.

Hos Witro Bil i Fossegrenda står det i disse dager en hel rekke med nye Nissan Leaf, som skal ut til sine spente eiere! 

 

Ifølge statistikk for registrering av nye biler, så ble 2172 nye Nissan Leaf registrert i mars. Den neste bilen på lista kom inn med 727 eksemplarer. Salget av nye Leaf drar også opp tallet for Nissan generelt. 3464 Nissan-biler er registrert i Norge i årets første tre måneder. Det er et historisk høyt tall i Norge for den tradisjonsrike japanske bilprodusenten.

Les mer om Leaf her!

- Den nye Leaf er en videreføring av tidligere suksess, men også en flott fornyelse, både i form av design, funksjonalitet, og ikke minst vesentlig lengre rekkevidde gjennom større batteripakke. Bilen er kraftig modernisert, har klassens største bagasjerom og er romslig nok til å være familiebil. Jeg har stor tro på at dette blir Norges mest solgte personbil i år, sier Geir Holum, administrerende direktør hos Witro Bil.

Nye Nissan Leaf har fått bedre rekkevidde og teknologi, men også et skikkelig designløft! 

 

Interessen for elbiler har eksplodert i Norge de siste årene. Avgiftspolitikk, gratis bompasseringer og parkeringsordninger har vært med på å drive elbil-salget, men miljøperspektivet er også viktig.

Er opptatt av miljø

- Våre kunder ser selvsagt på pris og produkt, men de er helt klart mer opptatt av miljøet nå enn for bare noen år siden. Miljøhensyn er en viktig faktor når de skal kjøpe ny bil. Mange er genuint opptatt av å bidra til et bedre klima, sier Joakim Nesshaug.

Joakim har solgt Nissan siden 2013, mens kollega Harry Hansen har vært hos Witro Bil helt siden oppstarten i 1993.

- Jeg kan godt huske starten av Leaf-salget i 2011. Det var jo både kunder og konkurrenter som lurte litt på dette med elbil. Folk snakket om tunge og miljøfarlige batterier, kort rekkevidde og elendig andrehåndsverdi. Nå har alt dette endret seg, humrer Harry.

Siden lanseringen er Leaf blitt verdens mest solgte elbil, med 300 000 eksemplarer verden over. Batteriteknologien er kraftig forbedret, blant annet ved at Nissan har et system som tar vare på og bruker gamle batterier. Den nye WLTP-standarden gir nye Leaf en rekkevidde på 270 kilometer. Rekkevidden er helt opp til 378 kilometer (avhengig av ulike faktorer) mot den gamle målestandarden, så her skjer det kontinuerlig utvikling. Det er heller ikke lenger noen skepsis til å kjøpe Leaf som bruktbil.

Les mer her om batterikapasitet

- Vi klarer egentlig ikke å levere nok brukte Leaf-biler. Prisen på brukte Leaf har holdt seg meget bra, så egentlig er alle spådommer om elbil gjort til skamme, sier Joakim.

Mange har bestilt allerede

Witro har rigget seg for det som nå skjer, og det trengs: Nissan har mottatt 6500 forhåndsbestillinger av den nye Leaf. I Witro-lokalene i Fossegrenda står det denne dagen fem splitter nye Leaf-biler på rekke og rad, for utlevering til nye eiere. Sammen med bilen, så får kjøperne både informasjonsmateriell og gode råd med på veien fra selgerne.

- Når det gjelder elbil så har Witro Bil en unik lokal kompetanse, siden vi har solgt Leaf helt siden 2011. Vi har utviklet produktkompetanse, en serviceavdeling og et verksted som er modernisert og tilpasset veksten innen elbil, og folkene våre innehar den kunnskapen som moderne bilkjøpere etterspør, sier Geir Holum.

Hos Witro Bil er det både selgere og mekanikere med unik kompetanse på Nissan Leaf spesielt og elbil generelt. 

 

Designmessig er nye Leaf blitt mer kompakt og moderne, med blant annet nye og kraftige LED-lykter. Nye Leaf kommer også med verdens første, fullverdige e-pedal, som betyr at du kan akselerere, bremse og stanse bilen med den samme pedalen. Bilen kommer også med Nissans ProPilot system for førerassistanse, som blant annet kan holde bilen på rett plass i kjørebanen og hjelpe deg med parkering.

Les mer om Nissans intelligente løsninger her!

Med en lader på 6,6 kilowatt kan man med en tilstrekkelig dimensjonert hjemmelader, få fulladet batteriet på ca 7,5 timer. Langs veien kan man hurtiglade fra null til 80 prosent på mellom 40 og 60 minutter, avhengig av forholdene.

Nye elbiler lanseres

Harry og Joakim tror Leaf-kjøperne vil oppleve å få god verdi for pengene. Så langt har den kommet i tre utstyrsversjoner, med en startpris på 283 400 kroner levert i Trondheim for Acenta-modellen og 312 400 kroner for toppmodellen Tekna.

- For en godt utstyrt Leaf kan du altså komme inn under 300 000 kroner. Det er mye bil for pengene, mener de to.

Her finner du mer om Nissans nye biler

I tillegg til bestselgeren Leaf, lanserer Nissan to nye elbiler i juni. eNV200 kan leveres både som varebil og personbil med 5 eller 7 seter, og begge modellene tilbys nå med større batteripakke og lengre rekkevidde. En 7-seters elbil til like over 300 000 kroner er intet mindre enn en prisbombe, og bør kunne bli en favoritt blant barnefamilier, mener Witro Bil.

Den nye utgaven av eNV200 blir første gang vist frem under arrangementet Grønn Motor, 26.mai ved Clarion Hotel & Congress på Brattøra.

Nysgjerrig på elbil og miljøteknologi ellers? Les mer om Grønn motor her!

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.