Derfor vet merkeforhandlerne alt om bruktbilen du vil kjøpe

Bruktbiler selges av merkeforhandlere, bilforretninger, privat eller på auksjon. Men noen viktige ting er det kun merkeforhandlere som kan hjelpe deg med.

Merkeforhandlerne for bil i Trondheim setter fokus på trygge bruktbilkjøp. Her representert ved (f.v.) Tor Andre Weiseth hos Møller Bil Trondheim, Kjell Valen hos Toyota Bilia, Trond Sjøholt hos Melhus Bil og Oddgeir Estenstad hos Nardo Bil.
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

I Trondheim går alle de 15 merkeforhandlerne for bil nå ut sammen, for å få frem fordelene ved å handle hos dem. Både lokal oppfølging, hva man skal huske om man selger bil privat, og nå; det unike ved merkeforhandlernes kunnskap, er temaer som løftes frem.

- De som kjøper bruktbil er ofte på nettet for å finne gode tilbud. Det er forståelig det, men da skal man vite at det fins en god del informasjon som man kan gå glipp av. Og da risikerer man å gjøre dårlige kjøp, sier bruktbilsjef Trond Sjøholt hos Melhus Bil (bildet under).

Kjøp hos en merkeforhandler, eller nybilforhandler med bruktbilavdeling, er det tryggeste, mener vi. Vi er lokalt forankret, ønsker å ha et godt forhold til kundene og i tillegg får kjøperne god informasjon om bilen, blant annet gjennom våre gode tilstandsrapporter, forklarer Sjøholt.

LES OGSÅ: 8 gode grunner til å handle bruktbil hos lokal merkeforhandler

Forhandlere slik som de 15 merkeforhandlerne i Trondheim, er medlem i Norges Bilbransjeforbund og bruker deres tilstandsrapport. I Trondheim jobber disse forhandlerne også sammen i organisasjonen Bil & Trafikk, som ytterligere forplikter til å drive seriøst.

Øverst på statistikken

- Uenighet om spesielt private bilkjøp er øverst på statistikk hos Forbrukerrådet. For oss er det helt avgjørende å ha et godt forhold til kundene, så tilstandsrapporten vi alltid bruker er utarbeidet i samarbeid med Forbrukerrådet, sier bruktbilsjef Kjell Valen, hos Toyota Bilia.

Les mer om dette hos Forbrukerrådet!

Tilstandsrapporten er et viktig dokument som kjøperen kan bruke, dersom det skulle oppstå problemer.

- En annen fordel er at bilen er grundig gjennomgått, og at feil og mangler er utbedret. Da slipper du å tenke på det etter at du har kjøpt bilen. Dessuten har merkevareforhandlerne et godt datasystem der hele bilens livsløp er registrert. Ofte avdekker merkeforhandleren derfor om bilens kilometerstand er jukset med. Riktige programvareoppdateringer er det dessuten bare hos merkeforhandlerne du får, forklarer Oddgeir Estenstad, bruktbilsjef hos Nardo Bil.

Hvilke eiere den har hatt, hvilke reparasjoner den har gjennomgått, og om den har vært innblandet i kollisjoner, avdekkes også, samt at man vet om den har vært firmabil, leasingbil eller eid av en privatperson.

LES OGSÅ: Selger du bilen selv, kan du bli sittende med ei kjemperegning

- Vi har gode garantier, og gjør alt vi kan for å være lydhøre for klager kjøper måtte ha. Reklamasjonsretten er på inntil fem år hos oss, så det er klart vi ønsker å gjøre en god jobb, sier Tor Andre Weiseth, bruktbilsjef hos Møller Bil Trondheim.

Husk sikkerhet og kvalitet

En del mener nok at man ved å velge en merkeforhandler, gjør bilen dyrere å kjøpe. Bruktbilsjefene forstår argumentasjonen, men mener bestemt at det er viktig å tenke sikkerhet og kvalitet når man bruker store summer på bruktbil.

- Man kjøper jo den sikkerheten og kvaliteten vi kan tilby, med historikk og en lang reklamasjonsrett, i tillegg til personlig service og oppfølging. Å handle privat kan fort utløse merarbeid og bekymringer man ikke hadde regnet med. Handler du privat så er du egentlig overlatt til deg selv, sier Valen.

Lokal kompetanse på service og verksted, er viktig, mener (f.v.) bruktbilsjefene Tor Andre Weiseth hos Møller Bil Trondheim, Oddgeir Estenstad hos Nardo Bil, Kjell Valen hos Toyota Bilia og Trond Sjøholt hos Melhus Bil.

Du finner alle bruktbilene fra merkeforhandlerne på abruktbil.no!

Spesielt historikken til hver enkelt bil, er noe merkeforhandlerne vektlegger som viktig i en bruktbilhandel.

- Som sagt er det bare våre forhandlere som har full oversikt, når det gjelder bilens historikk. Vi kjenner kjørelengde, serviceintervall, reparasjoner og andre ting som har vært gjort med bilen. Biler fra de siste årene har dessuten så mye programvare, at oppdateringer av disse er helt avgjørende for vanlig kjøring, drivstoff, sikkerhet og miljøgevinster. Riktige oppdateringer i denne programvaren får du ikke med fra privatpersoner eller mer eller mindre andre useriøse aktører, sier Sjøholt.

Her finner du Trondheims merkeforhandlere på nett:

Bilcentrum: https://bilcentrum.no/

Bilhuset Midtbyn: http://bilhuset-trondheim.no/

Kia Trondheim: https://www.bos.no/forhandlere/kia-trondheim-article200-158.html

Maskinagentur: http://www.maskinagentur.opelforhandler.com/

Melhus bil Trondheim: https://www.melhusbil.no/

Motor-Trade: https://www.bos.no/bilforhandler/motor-trade/trondheim/

Møller Bil Trondheim: https://mollerbil.no/

Nardo Bil: https://nardobil.no/

Okkenhaug Bil: http://www.okkenhaug.no/

Prøven Bil: http://proven.no

Strandveien Auto: http://strandveienauto.no/

Strindheim Bil: http://www.strindheimbil.no/#!/

Sulland Trondheim: https://www.sulland.no/sulland-trondheim

Toyota Bilia: http://toyota.bilia.no/kontakt/toyotatrondheim/

Witro Bil: http://www.witro.no/