Gifteplaner? Nå kan du designe ringene selv

Et bryllup er en unik og personlig feiring av to mennesker som skal dele livet sammen. Hvorfor ikke ha unike ringer? Nå kan du enkelt designe dine helt egne ringer – og her er det kun fantasien som setter grenser.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

På Gullsmed Dahlsveen i Olav Tryggvasonsgate har de helt siden 1928 brukt sin spisskompetanse til å finne de riktige ringene for de vordende ekteparene som har kommet inn døra. For knappe tolv år siden ble Lykkeringene lansert, som gir uante muligheter for de som ønsker å sette et personlig preg på ringen man har livet ut.

- Hvert år lager vi flere hundre unike ringer sammen med kunder. Det fine er at de kommer inn med en tanke, og blir så positivt overrasket når de får se resultatet. Ringene blir virkelig helt unike og det gir et romantisk og personlig preg, forteller daglig leder på Gullsmed Dahlsveen, Jeanette Strømmen.

Lykkeringene gir uante muligheter.

Lykkeringene gir deg muligheten til å velge den profilen, fargen og bredden du selv ønsker på ringen. Og ut fra det kan du velge om du vil ha mønster, overflatebehandling, hvite og fargede diamanter eller et helt eget design med lasergravering.

- Muligheten er uendelige. Noen tar utgangpunkt i eksempler vi har, og endrer på små ting. Mens andre kommer inn og vil ha noe som de selv har tegnet på ringen. Eller ord, dikt eller kanskje bryllupsløftene. Man kan til og med ha fingeravtrykket til partneren sin på ringen, forteller Strømmen.

Les mer om Lykkeringene her!

Detaljerte mønster

Etter at Lykkeringene lanserte muligheten til helt eget design med lasergravering, har stadig flere benyttet sjansen. I fjor kom det et par innom butikken som hadde sett seg ut et mønster som betydde mye for dem.

- De hadde lyst på noe ingen andre har, og tok inspirasjon fra rosene i Trønderbunaden. Vi fikk tegnet opp skissene, og de ble veldig fornøyde. De valgte å ha mønsteret på innsiden av ringen, sånn at det ble som deres egen lille hemmelighet, forteller Strømmen.

Det trønderske paret lot seg insipirere av rosemønsteret i Trønderbunaden da de lagde sine egen ringer.

Ved hjelp av avansert teknologi kan man lage ringer som er så enkle eller detaljerte som man ønsker.  Prosessen med å designe egne gifteringer starter enten hos gullsmeden eller på nett, der man selv kan utforske former, mønstre og farger. Lykkeringene har åtte ulike profiler å velge mellom, som indikerer fasongen på ringskinnen som kan være enten rette etter buede, og man velger også bredde på ringene selv.

Jeanette Strømmen på Gullsmed Dahlsveen forteller at å lage eget design på gifteringene blir stadig mer populært.

- Man kan lasergravere inn det man ønsker enten i negativ eller positiv utførelse. Det er så avansert i dag at man kan skrive inn flere vers av en sang eller et dikt som er så smått at det knapt kan leses – men man ser det. Det er kreativ prosess som kundene liker veldig godt, fordi det betyr noe, forteller Strømmen.

Visste du at du kan sette sammen ditt design på nett?

Ulike prisklasser

Mange er kanskje redd for at egendesignede ringer er noe som kommer til å sprenge budsjettene. Men hos Gullsmed Dahlsveen får du Lykkeringer helt ned i 800 kroner, om man går for det billigste alternativet.

Man kan velge mellom åtte ulike profiler av Lykkeringene. Materialer varierer fra platinum, gult gull, hvitt gull, rosegull, rødt gull, sølv og paladium.

- Kraftige ringer i de edleste metallene som gull og platina koster mer enn lettere ringer i sølv og palladium . Det er også stor forskjell i pris om man velger å fatte inn noen små diamanter istedenfor en stor. Lykkeringene kan tilpasses alle prisklasser, og de fleste ringene kan man også endre på i etterkant ved å enten sette inn diamanter, mønster, overflate eller lasergravering.

Hun forteller at enkelte også kjøper egendesignede ringer til en kjæreste, mor eller konfirmant.

- Uansett hvilken sammenheng ringen lages, er det noe av det kjæreste man kan gi noen. En ring i seg selv er en flott gave, men om den i tillegg er laget kun for den som skal bære den blir det noe helt spesielt, sier Strømmen.

Gullsmed Dahlsveen holder til i Olav Tryggvasonsgate, og har tradisjoner helt tilbake til 1928.

Gullsmed Dahlsveens hjemmesider kan du lese mer om hva de tilbyr.