Realiser baderomsdrømmene dine

Er du lei av det gamle badet og overveier du å renovere det? Her har vi noen snarveier og gode tips til hvordan du kan pusse opp badet uten at det hele skal koste skjorta.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Det føles ikke alltid like motiverende å skulle begynne på en full oppussing av baderommet, men en baderomsrenovering behøver ikke nødvendigvis å innebære drastiske tiltak som utskiftning av fliser eller nytt gulv. Det finnes nemlig billigere løsninger som fortsatt kan få badet til å føles friskt, nytt og personlig igjen.

Skift fargen på fugene

Gamle misfargede fliser og fuger gir et dårlig inntrykk av hele rommet. Men det er faktisk ikke så vanskelig å forandre på som man skulle tro. Det første du skal gjøre, er å vaske og skrubbe flisene grundig. Så skal du la de tørke før du maler med en fugemaling som passer til våtrom.

Når du skal velge farge, så bør du velge en fuge som passer til rommet. Men ikke vær redd for å være litt dristig i fargevalget ditt! En fargerik fuge kan få badet ditt til å fremstå både livlig og flott.

Skift speil

En av de aller enkleste måtene å fornye badet sitt på, er å skifte ut speilet. Speil finnes i alle mulige forskjellige former, og setter et markant personlig preg på rommet. Prøv med et speil du ellers ville ha plassert et annet sted i huset, som for eksempel et antikt speil med gullrammer. Dra ut og besøk forskjellige loppemarkeder og bruktbutikker, og se om de ikke har noe spennende der. Husk på at hvis du finner en flott ramme, så kan du alltids få tilpasset et speil slik at det passer perfekt. Se mere på Unoliving.no.

Nytt dusjkabinett

Hvis du har et dusjkabinett på baderommet, så kan et nytt kabinett være med til å skape et flott og nytt uttrykk på badet. For dusjkabinetter er ikke bare dusjkabinetter. Hvis du ikke har et dusjkabinett, men en dusj med dusjforheng, så er fornyelsen av uttrykket på badet enda enklere: Skift dusjforhenget. Ofte er baderommene klinisk hvite, og et dusjforheng i varme farger kan være med på å tilføre badet både ro og dybde.

God oppbevaring

God oppbevaring er viktig, spesielt på badet. Hvorfor da ikke finne noen oppbevaringsmuligheter på hjul? Det kan virkelig lønne seg på et lite bad, hvor man har muligheten til å rulle et lite oppbevaringsbord inn og ut av dusjen. Dusjen står jo for det meste tom hele tiden. Derfor kan det være greit å utnytte den sparsomme plassen på badet ved at man oppbevarer noe der inne når man ikke skal dusje. Så lenge det hele er på hjul – er alt på styr – når man må flytte rundt på skuffene eller bordet.

Mal flisene

Visste du at du kan male flisene? Det er faktisk en utrolig enkel og billig måte å reparere, fornye og forandre et helt rom. Henvend deg til nærmeste fargehandel, og få tips og råd om hvordan du skal sette i gang for å få det aller beste resultatet.