Ny hobby i høst? Her finner du 12 spennende aktiviteter i Trondheim

Lyst å lære deg noe nytt? Her er et stort utvalg av fritidsaktiviteter og kurs i Trondheim du kan melde deg på i høst.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Ny høst betyr også nye muligheter. Fra i høst starter det opp mange nye spennende skoler og kurs i Trondheim, og du er nesten garantert å finne noe nytt å bryne deg på. Her får du 12 tips om ulike kurs og aktiviteter du kan melde deg på!

1. Dans høsten i møte

Har du lyst å utfordre dansefoten, har kanskje Kom og Dans noe som passer for deg. De starter opp med nye kurs i Heimdalshallen på Vestre Rosten 4 (grønn inngang), mandag 20. august. Der blir det nybegynnerkurs og videregåendekurs i bugg, og kurset går over seks kvelder. Les mer her!

2. Prøv noe helt nytt

Ett av Trondheims nyeste tilskudd på aktivitetsfronten er cheerleading. Har du lyst til å kombinere turn, styrke, dans og akrobatikk er kanskje Nixies noe for deg. De har lag og treningsgrupper for gutter og jenter fra 6 år og oppover, og rekruttlag både for junior og senior hvor det ikke kreves noen forkunnskaper. Til høsten starter de også opp med cheerdance av typen Performance Freestyle Pom, som er et helt nytt tilbud i Trondheim. Dette er en egen gren av cheerleading med elementer fra grunnleggende ballett hvor det dømmes på kreativitet, musikkbruk, formasjon og overganger. Les mer om påmelding og uttak til konkurranselagene her!

3. Utfold deg kreativt

Er du litt mer kunstnerisk av deg kan et kurs på Heimdal Kunstskole være midt i blinken. De tilbyr kurs i blant annet tegning, kunstmaling og grafikk. Kursstart er i august, og her kan du lese mer om hva de kan tilby.

4. Styrk kropp og sinn

Yoga er fortsatt populært og på Yoga Trondheim underviser de i Iyengaryoga. Der lærer de bort yoga på en trygg og sikker måte med lojalitet til kroppens anatomi. De gir eksakte instruksjoner og arbeider med linjering av kroppens unike deler, og fokuserer på stabilitet, styrke, fleksibilitet og tilstedeværelse i yogastillingenes vektleggelse. Individuelle tilpasninger benyttes når det er nødvending, med tanke på for eksempel skader. Les mer her!

5. Tren hjernen

Vil du ha litt hjernetrim kan kanskje bridgekurs være det du trenger. I høst inviterer Norsk Bridgeforbund Midt-Trøndelag til bridgekurs. Om du er glad i å spille Amerikaner eller lignende, da kan bridge noe for deg. Bridge trener hjernen og det er viktig å trene hele kroppen. Har du lyst å finne ut om dette kan være noe for deg, kan du lese mer her!

6. Få nærkontakt med hester

Har du en drøm om å lære deg å ri, kan Stall Zaana på gården By i Skaun være plassen for deg. De setter hestens velferd i fokus og lar elevene lære seg å behandle hestene på en best mulig måte. Her driver de med alle grener innen ryttersport, i tillegg til turridning. Guri er utdannet instruktør innen sentrert ridning og bruker prinsippene på all undervisning. Har du lyst å finne ut mer om Stall Zaana, kan du lese mer på deres Facebook-side her!

7. Kurs på veiene

I høst kan du også melde deg på flere ulike kurs hos Opplæringskontoret for transportfag. De tilbyr blant annet yrkessjåførkurs og kurs innen transport av farlig gods på vei. Nå har de også oppstart av eksamensforberedende kurs for fagbrev innen yrkessjåfør og logistikkarbeider. Ønsker du å vite mer om dette, kan du lese mer på Opplæringskontoret for transportfags hjemmesider her!

8. Lær deg flamenco

Flamenco Trondheim fyller 15 år og feirer med et spennende og innholdsrikt semester. De har invitert dyktige gjestepedagoger fra inn- og utland, som tilbyr kursing i ulike stilarter i flamencodans. Har du lyst til å lære flamenco? På kursene på nivå 1 trenger du ingen forkunnskaper, alle er velkommen! De tilbyr gratis prøvetime tirsdag 4. september, i Båtmannsgata 4. Mer informasjon om dette finner du her!

9. Koble av med yoga

Trenger du avkobling, kan yoga som er tilpasset deg være svaret. Høstsemesteret på Zenit yoga starter 13. august. Her er det yogaklasser for alle; nybegynner, mindful, senior, flygende, flyt, styrke og dans! Dersom du har lyst til å teste om dette er noe for deg har de gratis prøvetimer hele første semesteruke. Her kan du lese mer om Zenit yoga!

10. Lær deg å ri

I høst tilbyr Stall Øysand ridekurs for alle aldre og på forskjellig nivå, fra nybegynner til egne kurs i sprang og dressur. Stallen har voksne og erfarne instruktører og fokuserer på sikkerhet i all omgang med hest. For de aller minste har Stall Øysand ponniklubb, og anlegget har to ridehaller, flere ridebaner og ei kro som tilskuere kan benytte. Nye kurs for deg som vil lære deg å ri starter i uke 34, og her kan du lese mer om det!

11. Utforsk latinamerikanske rytmer

SalsaNor beskriver seg som Trondheims egen døråpner til en verden av latinamerikanske danseformer, og her kan du blant annet lære salsa, bachata, cha cha, rueda, son og flere andre dansestiler. SalsaNor er tuftet på frivillig engasjement, et godt og inkluderende sosialdansmiljø og dyktige instruktører som holder kurs med fokus på kvalitet og danseglede for alle deltagere. Høres dette ut som noe for deg, kan du lese mer her!

12. Sving hoftene

Hvis du er nysgjerrig på arabiske rytmer og svingende hofter, hva med magedans? Nina - Orientalsk dans er danselærer og koreograf innen orientalsk dans som for eksempel magedans og arabiske folkedanser, og holder kurs i Trondheim. Er det noe du er nysgjerrig på, kan du lese mer her!