Her hos Støren Treindustri skreddersys elementbygg for hele Norge

På Støren i Midtre Gauldal skjuler det seg en innovativ bedrift, som ved hjelp av masseprodusert skreddersøm har fått hele Norge som marked.

Produksjonsmedarbeider Johan Storrø hoos Støren Treindustri bruker datamaskiner mer enn spiker og hammer, for å lage elementboliger til det norske markedet.
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Med 325 millioner kroner i omsetning i 2017, og ny salgsrekord ventet for 2018, så har Støren Treindustri AS vokst til sitt høyeste nivå noensinne og er Norges ledende elementprodusent.

Produktene er i korthet prefabrikkerte elementboliger på bestilling fra ulike profesjonelle boligbyggere, så som eiendomsutviklere, regionale og nasjonale entreprenører og byggmestere. De elementene som produseres her, går hovedsakelig til boligmarkedet i Norge, men Støren Treindustri produserer etter hvert også næringsbygg og offentlige bygg. De høyeste elementbygningene er på fire etasjer, men de fleste er noe mindre enn det.

Les mer om Støren Treindustri her!

- Det er primært Norge som er vårt nedslagsfelt, sier teknisk sjef hos Støren Treindustri, Per Gunnar Nordløkken (bildet under), men det er ingenting i veien for også å levere til f.eks. Sverige, forklarer han.

Vi blir med Nordløkken og fabrikksjef Jean-Francois Larosa rundt på det svære industriområdet som Støren Treindustri disponerer. Med 130 ansatte er dette er en stor trøndersk arbeidsplass og en av de aller største i Midtre Gauldal.

Fabrikksjef Jean-Francois Larosa hos Støren Treindustri viser frem en av elementveggene som fabrikken på Støren produserer.

- Bedriften har hatt en fin utvikling, og ordrereserven akkurat nå er rekordstor. Men vi har ikke tenkt å hvile på laurbærene, sier Nordløkken.

Trenger flere medarbeidere

For Støren Treindustri skal vokse videre, både i form av flere, større og mer kompliserte prosjekter og gjennom innovative, nyutviklede produkter. Veksten skaper jevnlig behov for flere medarbeidere og nå er det en erfaren rådgivende ingeniør bygg, samt en prosjektkoordinator som skal rekrutteres. Som rådgivende ingeniør får man være med på å prosjektere og konstruere en rekke ulike typer bygninger sammen med de andre i teknisk avdeling. Som prosjektkoordinator får man lede prosjektene fra salg til overlevering.

Høres dette spennende ut? Her kan du lese mer omstillingene prosjektkoordinator og rådgivende ingeniør.

- I disse stillingene er det også mulig å jobbe mye av tiden ved vårt kontor i Trondheim, forteller teknisk sjef Nordløkken.

Inne i administrasjonen på Støren treffer vi Ola Hoel (bildet under), en av de mange konstruktørene, som denne dagen jobber med et stort leilighetsbygg på Østlandet. Ola bor i Rennebu, noen mil lenger sør, men den turen tar han gjerne.

- Dette er en flott og utfordrende plass å jobbe, så jeg kjører med glede noen mil hver dag, smiler han.

Bygningene Ola er med og konstruerer, skjer på oppdrag fra entreprenøren som skal sette opp den aktuelle bygningen. Når tegningene er godkjent, legges de inn i produksjonssystemet og overføres automatisk til maskinene i fabrikken. Der kan maskinoperatørene påse at produksjonslinjene mates med trelast, som roboter og erfarne ansatte deretter setter sammen til hele vegger, gulv- og takelementer.

Etter at elementene er ferdig produsert, pakkes de og merkes med riktig adressat, og plasseres utenfor fabrikken til fortløpende henting. Deretter leveres de etter en nøye sammensatt leveringsplan med semitrailer eller vogntog direkte til byggeplass – og i riktig rekkefølge.

Følg Støren Treindustri på Facebook!

Innovasjon er viktig

- Vi ønsker å ligge langt fremme når det gjelder kompetanse og innovasjon. For vår del er optimal automatisering og robotisering en naturlig del av hverdagen, og noe som gjør driften vår effektiv og spennende å utvikle videre, sier fabrikksjef Jean-Francois Larosa.

På grunn av veksten i etterspørsel de siste årene, kjører Støren Treindustri produksjonen på to skift mesteparten av året. Det betyr at produksjonen går store deler av døgnet. Blant de vi møter inne i fabrikken, er produksjonsmedarbeider Johan Storrø. Når vi treffer ham, er han i gang med å kvalitetssikre informasjonen som er lagt inn i datamaskinen, og som skal ferdigstille en elementvegg.

- Det er ikke mye spiker og hammer for oss, nei. Og det er helt greit, nikker han.

Overgangen til en mer digitalisert og automatisk produksjon, slår også ut i lettere og mer variert arbeid for medarbeiderne.

- Når vi har bare fire prosent sykefravær i en slik bedrift, så sier det litt om både trivsel, arbeidsmiljø og arbeidsforholdene. HMS-arbeidet har 1. prioritet her, sier fabrikksjef Larosa, som for øvrig kom til Trøndelag fra Paris, for nærmere 25 år siden.

- Kjærligheten, du vet, sier han, med en blanding av trøndersk og fransk aksent.

Både han og Nordløkken er opptatt av at nye og eksisterende medarbeidere skal jobbe i et innovativt miljø, der man utvikler norske byggetradisjoner videre.

Tradisjon og fremtid

- Trebygg er i skuddet som aldri før. Å bygge i tre har sterke norske tradisjoner. Trebygninger har utrolig mange fordeler, ikke minst klima- og miljømessig, så det er virkelig noe for fremtiden også. Og det å bygge mer og høyere i tre er noe vi ønsker å forske videre på. Vi jobber tett samme med NTNU, SINTEF Byggforsk og Norsk Treteknisk Institutt i Oslo for hele tiden å se på nye og forbedrede løsninger for trebygg, sier Nordløkken.

Han er også opptatt av at Støren Treindustri har gode prosesser sammen med kundene.

- Våre folk er gjerne tidlig inne i prosjekter, og planlegger disse sammen med kunden helt fra starten av. Det forsterker samarbeidet i prosjektet, og det gir et enda bedre produkt også for sluttbrukeren, slår Nordløkken fast.

Ta kontakt med Jobzone:

Jobzone jobber for Støren Treindustri med rekrutteringen til disse nye stillingene. Er du interessert, eller har spørsmål om stillingene, ta kontakt med Siri Beate Røddesnes på mobil 971 44 471 eller Yvonne Amundsen på mobil 416 74 180.