- Her får du Trøndelags mest unike kursopplevelse

På Bergstadens hotel, midt i hjertet av Røros, kan din bedrift få en kurs- og konferanseopplevelse som sent går i glemmeboka.

Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

Det ligger mye historie i veggene på ærverdige Bergstadens hotel midt i sentrum av Røros. Hotellet ble bygd i 1897, men i 1932 overtok Marius Ericson, da han skulle trekke seg tilbake fra arbeidslivet i Trondheim og ha noe å sysle med på sine eldre dager. Med en gammel ferdagård på siden og nærmeste nabo til bergdirektørens hus, ble det fort fart på hotellvirksomheten.

- I dag driftes hotellet av fjerde generasjon, og det er det ikke mange hoteller som kan skilte med nå for tiden. Det er mye som har forandret seg på 120 år, men noe av nøkkelen til stemningen vi har her ligger i den lange historien, forteller hotellsjef Christoffer Laugen.

Hotellsjef Christoffer Laugen og salgs- og markedsjef Hege Stenmo.

Og opplevelser som man sent glemmer blir det mye av når hotellet har en lang historie med røtter tilbake til 1800-tallet. I dag har hotellet tatt over driften til bergdirektørens hus og ferdagården like ved, i tillegg til restauranten Skanckebua like opp i gata.

Les mer om Bergstadens hotel her!

De siste årene har Bergstadens hotel satset mye på kurs og konferanse, og i dag er det Engerdal kommune som er på besøk. Hotellsjefen mener det er de små tingene som gjør at flere velger å dra tilbake til Bergstaden hotell.

- Vårt mål er å gjøre alt så enkelt som mulig for de som skal ha kurs eller konferanse. Derfor tilbyr vi å sette sammen alt fra lokaler, til overnatting, mat og aktiviteter. På den måten kan vi skreddersy unike ting til alle, uansett budsjett.  Vi ønsker at alt skal ligge til rette for at bedriftene som kommer hit skal ha en unik opplevelse, så vi har også fokus på det lille ekstra. Som det å hente de på flyplassen med hest og slede. Det glemmer folk sjelden, sier Laugen, med et smil.

Bergstadens hotel finner du midt i sentrum av Røros.

Historiefortelling i fjøset

Under kaffepausen benytter delegasjonen fra Engerdal kommune muligheten til å oppleve noe av det som gjør et opphold her til noe spesielt. I det gamle fjøset fra 1841 er det dekt opp med nytrukken kaffe, noe å bite i og en helt unik stemning. Under de gamle tømmerbjelkene henger det redskaper som hører fortiden til, og her får konferansegjestene en kaffepause med historiefortelling fra hotellsjefen.

I det gamle fjøset fra 1841 kan konferansegjestene nyte kaffe og historiefortelling.

Det er lenge siden det lille fjøset huset buskap, men det ikke vanskelig å forestille seg hvordan det var for over hundre år siden.

- Jeg pleier å si at jeg ikke garanterer for at alt ved historien til hotellet stemmer, men det er slik den har blitt til gjennom generasjoner, sier Laugen og ler.

Ferdagården sies å være den første og største i sitt slag på Røros. Her bodde både reisende og buskapet i de samme fire veggene, der folket sov på høyloftet mens dyra sørget for varmen fra underetasjen. Betalingen var enkel – det var møkka som dyrene la igjen før man dro videre på sin ferd. Betalingen er naturligvis noe annerledes i dag, og fasilitetene har bedret seg betraktelig.

Delegasjonen fra Engderdal kommune lytter når hotellsjef Laugen forteller om historien bak Bergstadens hotel.

- På den tiden hadde jo ingen av rommene på hotellet bad heller, så hver morgen kokte man opp vann til vaskefatene og sprang rundt å fylte på, forteller Laugen.

Siden da og til i dag har Bergstadens hotel huset Røros’ første svømmebasseng, til et diskotek som i sin tid ble kåret til landets beste utested av en riksavis. I dag er det fokuset på hotell – og restaurantdrift med kurs og konferanse, som er viktigst for de litt over hundre ansatte tilknyttet til hotellet.

Moderne konferanse-lokaler

Det er første gang Engerdal kommune er på besøk på Bergstadens hotel, og nå er det budsjettforhandlinger som står på planen. I to dager skal de sitte sammen for å jobbe fram neste års planer, og da er det viktig at alt er tilrettelagt. På Bergstaden hotel har de i alt fire møterom med topp moderne utstyr, der det største kan huse inntil 120 personer.

Rådmann i Engerdal kommune, Lage Trangsrud.

- Vi valgte Bergstaden på grunn av beliggenheten og de mulighetene hotellet har for konferanse, og vi angrer ikke. Møtelokalene er veldig flotte, og vi har blitt tatt vare på hele veien. De har i tillegg satt sammen en middag for oss i en gammel smørkjeller på Skanckebua, som vi gleder oss til, forteller rådmann i Engerdal kommune, Lage Trangsrud.

Her kan du finne ut mer om kurs- og konferansetilbud fra Bergstadens hotel!

De siste årene har hotellet pusset opp flere deler av sin virksomhet, og mer skal det bli. Selv om møtelokaler med moderne teknisk utstyr er viktig, mener salgs- og markedssjef Hege Stenmo, at det å komme til et nytt sted der alt er tilrettelagt, gjør underverker for bedrifter.

Alle konferanserom på hotellet er oppgradert med nytt og moderne utstyr.

- Vi ligger midt i Røros sentrum, og det gjør det enkelt å oppleve alt det flotte vi har rundt oss. I tillegg er det lett å komme seg hit fra både Trondheim og Oslo, og det å komme seg ut å oppleve noe annet etter at møtene er over gir et godt sosialt grunnlag for bedriften, mener Stenmo.

Går du ut fra Bergstadens hotel er du midt i den kjente hovedgata.

Lokale delikatesser

Mat er viktig for Røros, og også for Bergstaden hotel. I tilknytning til hotellet finner du i alt tre restauranter, Bergstadens Restaurant, Skanckebua og Peder Hiort Mathus, i tillegg har hotellet fire barer, alt fra sportsbup, nattklubb og dansebar. Hos Bergstaden hotel er det lokal mat som står i fokus, for når man holder til midt i Midt-Norges bugnende matfat er det en selvfølge at maten også er viktig.

Lokale delikatesser finner du i alle restauranter tilknyttet hotellet.

- Vårt mål er å ha landets beste hotellfrokost, og i fjor kom vi på tredjeplass i Trøndelag. Maten hos oss er noe vi er veldig stolte over, og til dags dato er det få som har sjekket ut herfra uten å kommentere standarden på frokosten. Det er vi selvsagt stolte over, forteller salgs- og markedssjef Hege Stenmo.

I alle restaurantene er det ulike menyer, og konferansegjestene kan selv sette sammen sin egen festmeny. De har lagt stor vekt på å bruke produkter fra Røros, slik at man kan kjenne den lokale smaken når man kommer dit.

I Smørkjelleren i Skanckebua dekkes det opp til konferansegjestene.

- Vi tilbyr alt fra lokal rein og selvskutt hjort til middagen. I hovedrestauranten graver og røyker vi flere produkter på egenhånd og i tillegg bruker vi tilbehør fra vår egen «hage», som for eksempel bær, sopp og mose. Her får man en unik opplevelse i alt fra omgivelsene til det man får servert på matfatet, sier Stenmo.

Her kan du booke rom på Bergstaden hotel!