Bortistu Gjestegård byr på nostalgiske rammer rundt din bedriftstur. 

Bortistu Gjestegård byr på nostalgiske rammer rundt din bedriftstur. 

Bortistu i Storlidalen i Oppdal:

Planlegger du bedriftstur? Da bør du ta turen dit veien stopper!

Kanskje er det den friske lufta, det rustikke gårdsmiljøet eller den lokale maten som gir inspirasjon. Det er vanskelig å sette fingeren på, men en ting er sikkert – på Bortistu Gjestegård ligger alt til rette for en bedriftstur du sent vil glemme.

Helt siden 1887 har Bortistu Gjestegård tatt imot gjester fra land og strand. I fire generasjoner har de ønsket velkommen på det vakre gårdstunet i hjertet av Trollheimen, servert lokal mat, redd senger i hyttene på tunet og tilrettelagt for gjester.

- Jeg er vokst opp her, og har sett hvordan oldemor, bestemor og min mor har drevet Bortistu gjestegård gjennom generasjoner. Mye har forandret seg siden 1800-tallet, men de flotte omgivelsene og den rustikke opplevelsen er fortsatt den samme, forteller Linda Mai Weiseth, som sammen med mannen Rune Weiseth, er vertskap på gården.

Linda Mai Weiseth og Rune Weiseth er vertskap på Bortistu Gjestegård.  Foto: Sven-Erik Knoff

 

Her kan du lese mer om Bortistu Gjestegårds historie!

Skreddersøm av opplevelser

Bortistu Gjestegards slagord er «der veien tar slutt – og alt begynner», og det er ikke langt fra sannheten. Det flotte gårdstunet finner du på enden av veien i Storlidalen, og selv om asfalten ikke strekker seg så langt - mangler det ikke på muligheter i nærheten. Selv om gjestegården huser de alle fleste moderne fasiliteter, er det noe eget med å bo noen dager midt i Trollheimen. Nærmeste butikk er milevis unna, og man er omringet av urørt og vill natur. Man har også gjerne bad ute på gangen, like nostalgisk som i gamle dager.

Historien ligger i veggene på Bortistu.  Foto: Sven-Erik Knoff

 

- Alle som har vært her på bedriftstur eller konferanse sier det samme, man får en helt annen ro og inspirasjon enn det man får på et hotell i byen. Vi har flere bygninger som er pusset opp gjennom flere år, men likevel beholdt den rustikke sjarmen som et ekte gårdsmiljø har. Bor man på hovedhuset er man en del av den historiske utstillingen vi har her, sier Linda Mai.

De har gjennom flere år vært vertskap for både små og store bedrifter som enten ønsker seg et faglig avbrekk, konferanse eller sosialt samvær. Hos Bortistu Gjestegard får du ikke bare overnatting og moderne møteromsfasiliteter på den ombygde låven, men også skreddersøm av din bedriftstur.

Naturen ligger rett utenfor dørstokken og kan nytes både sommer og vinter.  Foto: Sven-Erik Knoff

 

- Vi ser at mange som tar turen hit gjerne vil kombinere det faglige med naturen rundt. Det kan være guidet tur i Trollheimen, eller lagkonkurranser. Det flotte er at vi ligger sånn til at man ikke trenger å gå i tre timer for å oppleve storslått natur, det finner man rett utenfor dørstokken. Uansett hva man ønsker kan vi sy sammen noe unikt for hver bedrift, enten det er sykkelturer i dalen, topptur på vinteren eller kanopadling, forteller Linda Mai.

- Hvorfor skal man velge Bortistu?

- Bortistu blir et annerledes opphold fra by og hotell. Her kommer man tett inn til fjellet, nærmere røttene og en ekte familie-historie, vi har massevis av stillhet og ro som gir godt fokus på kurset, og ikke minst blir gruppen blir samlet under hele oppholdet. Alt dette, sammen med hyggelige kollegaer og raus og god mat, vil det skapes et minnerikt opphold, mener Linda Mai.

Les mer om Bortistus ulike pakker for kurs og konferanse her!

Lokale matopplevelser

Skal man først tilbringe tid litt utenfor allfarvei, er god og lokal mat en del av opplevelsen. Bortistu Gjestegard har som mål å servere mat som enten finnes i naturen rundt, eller kommer fra lokale leverandører i bygda og distriktene rundt. Linda Mai sier de kaller det ekte fjellmat:

Hyllkaku, som du får servert hos Bortistu Gjestegård! Hyllkaku er en tradisjon fra Oppdal, og er en av-art av svele.  

 

- Vi har ikke en gourmetrestaurant, men ærlig og raus mat er stikkordet. Her lages alt fra bunnen, og kokkene legger mye kjærlighet i det som blir servert på fatet. Vi prøver å tenke helhetlig rundt alt fra omgivelsene til maten, og derfor er lokale råvarer viktig for oss. Heldigvis er regionen rik på både kvalitet og mangfold.

Ørrettartar - en annen populær rett ved Bortistu Gjestegård. Ørreten er lokal, den finnes i alle fjellvatn i Trollheimen. 

 

En signaturrett for Bortistu Gjestegard er Basstulam. Det er det bassturøkte lammelåret. Det røykes i et 170 år gammelt røykeri på tunet, og har blitt så etterspurt av gjestene at det havner på menyen hvert år.

- Røykeriet ble tidligere brukt til å tørke korn og malt til ølbrygging. Min far tok det i bruk som røykeri for en del år siden. Da hadde vi sauehold på tunet, og han røyka noen lammelår for å prøve. Det ble en umiddelbar suksess, og etter det har vi ikke turt å slutte, sier Linda Mai Weiseth.

Limousine, en rett med kjøtt fra Nerskogen i Oppdal. 

 

Les mer om Bortistus ulike pakker for kurs og konferanse her!

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.