En Frigg Kantine gir deg fersk, lokalprodusert mat. Mikrobølgeovnene på siden er programmert til å varme måltidet til perfekt temperatur. I tillegg har man toastjern på venstre side, samt kildesortering i samme system 

En Frigg Kantine gir deg fersk, lokalprodusert mat. Mikrobølgeovnene på siden er programmert til å varme måltidet til perfekt temperatur. I tillegg har man toastjern på venstre side, samt kildesortering i samme system 

Digital kantine kan spare bedrifter for store summer

En ny kantinetrend har bredd seg over Vestlandet og Østlandet. Nå er den i ferd med å treffe Trøndelag.
Cuboid

Den tørre matpakka med den svette osten er historie for ansatte i bedrifter som har en Frigg kantine.

Blant annet Posten Norge i Stokke har hatt en Frigg kantine i drift i to år, for å dekke behovet til de ansatte som er på jobb til alle døgnets tider. De valgte å låse av det gamle kjøkkenet fullstendig etter at dette ble introdusert.

- Erfaringene er gode, og tilbakemeldinger fra våre ansatte er at dette fungerer veldig godt. Funksjonaliteten på vareautomaten er enkel og sikker, og oppfølgingen fra Cuboid har vært veldig bra, sier Ronny Karlsen, terminalsjef ved Stokke postterminal.

Nå har posten valgt denne løsningen på flere terminaler, og Frigg kantine har begynt å ta av på Østlandet og Vestlandet.

- Per i dag så har vi over 30 slike kantiner i drift på Østlandet. Vi opplever at vi har truffet en nerve innenfor kantiner, sier Joachim B. Hansen, daglig leder i Cuboid som leverer Frigg Kantine.

Slik fungerer Frigg

Frigg kantine er en ubemannet kantineløsning, som byr på alt fra fra baguetter, salater, wraps og frukt til drikkevarer og ulike middagsretter i en rullerende meny. En grill og et mikrotårn i tilknytning til kantinen sørger for varmebehandlingen.

Grillen sørger også for rykende ferske paninier som få kan motstå.

Med Frigg kantine får du en døgnåpen kantine, som leverer god mat til rimelige priser.  Foto: Kristiansen Vision

- Med vår løsning kan man få de samme varene som i en tradisjonell kantine; salat, baguetter, wraps, paninis, varmmat, frukt og melkeprodukter. Forskjellen er at vår løsning er åpen hele døgnet til en brøkdel av prisen, sier Joachim B. Hansen, daglig leder i Cuboid som leverer Frigg Kantine.

- Når kostnadene til kantinedrift blir så lave, blir det rimeligere for de ansatte. Det handler rett og slett om å ta i bruk skikkelig teknologi, legger Hansen til.

Han forteller videre at en innholdsrik salat har en prislapp på 35 kroner, mens en fullverdig middag ligger på 65 kroner.

Sparer bedriften penger

Det er ikke bare de ansatte som merker det på lommeboka. En ubemannet kantine som serverer mat hele døgnet er kan også være en lur investering for mange bedrifter.

- Det koster fort opp mot 1 million kroner i året å ha en tradisjonell bemannet kantine. I tradisjonelle kantiner er også åpningstidene bare noen få timer rundt lunsj. Med en Frigg kantine vil årlig kostnad være på en brøkdel av dette, sier Hansen.

Frigg kantine er en ubemannet kantineløsning, som byr på alt fra fra baguetter, salater, wraps og frukt til drikkevarer og ulike middagsretter i en rullerende meny 

 

- Da snakker vi hundretusener i årlige innsparinger for bedriften. På en 3-5 års periode er det millioner å spare, legger han til.

I og med at Frigg kantine er oppe 24 timer i døgnet, øker man også åpningstidene med 90 prosent.

- Da er det ikke bare de «heldige som jobber dag som får et skikkelig kantinetilbud, men også de som jobber skift, sier Hansen.

Lokal mat

Når Frigg kantine nå utvider til flere deler av landet, satser de på å samarbeide med lokale matprodusenter og leverandører. Dette gir korte logistikklinjer og bidrar til styrket lokalt næringsliv.

Drammensbedriften Cuboid AS og Trondheims-bedriften Skansen Catering samarbeider om Frigg kantine i Trøndelag, og tilbyr innovative kantineløsninger til bedrifter i regionen.

Kenneth Hagen, daglig leder ved Skansen Catering.  Foto: Kristiansen Vision

 

Skansen Catering ble startet i 1995, og har siden den gang satset på hjemmelaget mat.

- Vi lager det meste fra grunnen av på vårt kjøkken, noe du vil merke på kvaliteten på maten. Sammen med Cuboid og Frigg kantine kan vi få til noe helt spesielt innenfor ulike kantiner i regionen, sier Kenneth Hagen, daglig leder ved Skansen Catering.

Stadig flere ser fordelene

Cuboid AS med Frigg kantine merker at etterspørselen øker, og stadig flere kunder ser fordelene:

* De ansatte er sikret skikkelig mat hele døgnet.

* Det er hundretusener av kroner å spare, hvert eneste år.

* De ansatte slipper å måtte reise ut av arbeidsplassen for å kjøpe seg lunsj. Det øker effektiviteten.

* Et frittstående system uten videre behov for oppfølgning av bedriften.

*Frigg kantine er velutprøvd, med krystallklar lønnsom statistikk

* Løsningen passer for bedrifter med mellom 30 og 300 ansatte

* Mulighet for egne internkort for møtemat og overtidsmat

Høres dette ut som noe som passer for din bedrift? Her kan du lese mer om Frigg kantine.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.