Vegard Sjøvold og Tone Island hadde behov for en stor bil for familien. Fremst står Stian Sjøvold Thorstensen. 

Vegard Sjøvold og Tone Island hadde behov for en stor bil for familien. Fremst står Stian Sjøvold Thorstensen. 

Derfor bør familier planlegge bilkjøpet godt

Med mange aktive barn var det én ting som var førsteprioritet for Vegard Sjøvold og Tone Island da de skulle kjøpe ny bil.
SpareBank 1 SMN

I 2015 måtte Vegard Sjøvold og Tone Island kjøpe en ny bil til sin aktive og store familie. De hadde følgende kriterier da de plukket ut hvilken bil de skulle gå for.

- Vi ville ha en bil med stor bagasjeplass og hengerfeste. Vi bor på et sted med mange bakker, så vi ville også ha firehjulsdrift, sier Sjøvold.

- Men det aller viktigste for oss var at bilen har syv seter og godt med plass, legger han til.

Aktiv familie

I sin utvidede familie er det åtte barn i alderen fra åtte til 25 år. Av dem er det to 15-åringer, en tolvåring og en åtteåring.

Alle har sine forskjellige fritidsinteresser, og store deler av hverdagen blir som en følge av det brukt bak rattet.

- Vi har femtenåringen, som er veldig interessert i sparkesykling. Vi kjører ham daglig til og fra Trikkestallen. Han er også mye i Stjørdalen på anlegget der og i Verdal.

Ski og fotball er også andre aktiviteter familien er aktiv i. Sistnevnte krever kanskje mest av dem og kjøretøyet.

Sjøvold er nemlig fotballtrener for to lag, og syvseteren benyttes som spillerbuss og tidvis utstyrslager.

Vurderer du å kjøpe en ny bil? Da er det lurt å skaffe seg et finansieringsbevis først

Avhengig av bilen

- Vi har rundt fem treninger i uka, og må ha plass til fotballnett og spillere. Vi kjører jo ofte rundt på cuper og kamper, og har derfor også ofte med andre spillere i bilen, sier Sjøvold.

Familien er bosatt på Vikhammer i Malvik kommune. Med jobb og barn som er aktive i forskjellige idretter, sier det seg selv at hverdagen ikke hadde blitt det samme uten et kjøretøy.

For Vegard Sjøvold og Tone Island blir det litt kjøring i løpet av en vanlig uke. 

 

Gjennomsnittlig regner Island og Sjøvold ut at de kjører mellom fire og fem mil hver eneste dag.

- En vanlig dag starter med å kjøre barn til SFO, kjøre til jobb og hjem igjen. Så er det som regel noen som må på trening eller andre aktiviteter på ettermiddagstid. Slik blir det en del mil om dagen av, sier Island.

- Vi kunne sikkert ha kjørt mer kollektivt, men det hadde ikke gått opp med arbeidshverdagen vår slik den er nå. Rett og slett, legger hun til.

Sjøvold og Island er begge kunder hos SpareBank 1 SMN, og har både lån og forsikringer samlet der.

- Det er vi kjempefornøyde med. Det er mye lettere å ha alt av lån og forsikringer samlet på ett sted for å holde oversikten. I tillegg fikk vi gode råd fra banken når vi skulle kjøpe bil, som gjorde det lettere for oss å være trygg på at vi hadde gjort et godt økonomisk valg, sier Sjøvold.

- Planlegg bilkjøpet

De fleste familier oppdager, i likhet med Sjøvold og Island, at de har behov for en større bil når ungene begynner å med fritidsaktiviteter.

Et bilkjøp er for de fleste familier en veldig stor investering. Stine Dyrhaug (28) er autorisert finansrådgiver ved SpareBank 1 SMN og gir gode økonomiske råd til familier.

Stine Dyrhaug (28), autorisert finansrådgiver ved SpareBank 1 SMN. 

 

Hun mener at det viktigste verktøyet familien kan ta i bruk for å planlegge bilkjøpet er et finansieringsbevis, som du kan skaffe deg gratis her.

- Finansieringsbeviset forteller deg hvor mye du kan bruke på en ny bil, og gjør at du har finansieringen klar den dagen du skal kjøpe deg en bil. Det er en fin måte å planlegge økonomien og fremtiden til familien på, sier Dyrhaug.

Dyrhaug mener at mange familier har mye å tjene på å planlegge bilkjøpet bedre.

- Å bruke for mye penger på bilkjøpet kan gi store ringvirkninger på familiens økonomi frem i tid, sier Dyrhaug.

- Hvis man for eksempel planlegger å kjøpe en større bolig etter hvert, eller kanskje drømmer om en hytte, så kan et dyrt billån gjøre det vanskelig å realisere disse planene. Derfor er det veldig kjekt å bruke et finansieringsbevis. Da ser man hvor mye penger man kan bruke, uten at det går utover totaløkonomien, legger hun til.

Slik skaffer du deg bilfinansieringsbevis

Vil du vite hvor mye penger familien din har å rutte med ved et bilkjøp?

Det svaret får du ved å skaffe deg et bilfinansieringsbevis fra SpareBank 1 SMN.

Slik går du frem:

  • Klikk deg inn på denne lenken
  • Følg de enkle instruksene på siden.
  • Når det er gjort sender du inn - og om kort tid får du svar på hvor mye penger du kan låne

Hvis du og familien har andre spørsmål om bilkjøpet, eller andre spørsmål rundt økonomi, er det bare å ta kontakt med banken.

- Vi ønsker å tilby deg og familien god økonomisk rådgivning hele veien. Kanskje noen som kjøper seg en familiebil i dag, trenger en større bil om noen år frem i tid. Eller så har muligens familien andre drømmer som koster penger i fremtiden. Da er det greit å planlegge økonomien. Vi i SpareBank 1 SMN tenker langsiktig, og prøver å være litt i forkant for kundene våre, sier Dyrhaug.Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.