Geir Haugnæss kjøpte en leilighet i 2016 for å leie den ut. Han skjønte kjapt at det lønte seg å få hjelp. 

Geir Haugnæss kjøpte en leilighet i 2016 for å leie den ut. Han skjønte kjapt at det lønte seg å få hjelp. 

Derfor ville Geir ha hjelp da han skulle leie ut boligen sin

Uansett hvor stor den er, så er det mye man må tenke over når man skal leie ut en bolig. For Geir Haugnæss var det gull verdt å hyre inn Utleiehjelpen da han skulle leie ut en bolig for første gang
Utleiehjelpen

Høsten 2016 kjøpte Geir Haugnæss en toroms leilighet på 50 kvadratmeter i Trondheim. Tanken var at det skulle være en investering for fremtiden.

- Kanskje tar vi den i bruk selv en gang i fremtiden, men planen da vi kjøpte den var å leie den ut. Og det skal vi fortsette med i mange år fremover, sier Haugnæss.

 Like før Haugnæss kjøpte leiligheten startet Joachim Tangen opp Utleiehjelpen i Trondheim. Tangen har over syv års erfaring fra utleiemarkedet i byen og har i tillegg lang fartstid i samme bransje i Oslo.

- Kort fortalt er vi et firma som leier ut boliger på vegne av andre og hjelper folk med hele utleieprosessen fra a til å, forklarer Tangen.

Vurderer du å leie ut boligen? Ta kontakt med Utleiehjelpen for en gratis befaring

Full pakke

Da Haugnæss tok over leiligheten gikk det kjapt opp for ham at han trengte hjelp med å leie ut boligen.

- Jeg er såpass aktiv og opptatt ellers at det ville ha vært for mye å gjøre det på egenhånd. I tillegg var det første gangen jeg skulle leie ut en bolig, så jeg tenkte at det var greit med eksperthjelp, sier Haugnæss.

Derfor tok han kontakt med Utleiehjelpen.

- Jeg vurderte selvfølgelig opp mot kost og kikket på flere muligheter, men jeg valgte Utleiehjelpen. Det var en veldig god pris for å sette bort hele jobben, så det var helt klart verdt det for min del, sier Haugnæss.

Hos Utleiehjelpen har du flere valgmuligheter. Noen trenger kanskje hjelp med å finne de rette leietakerne, mens andre vil kanskje ha bistand med forvaltningen.

Her kan du lese mer om pakkene Utleiehjelpen tilbyr.

-Mye å tenke på

Tangen hos Utleiehjelpen forteller at det er mange forskjellige grunner til at folk ønsker deres tjenester.

- Det er mye å tenke på når man skal leie ut bolig. Alt fra depositum, oppfølging og husleie. I tillegg er det ting underveis som kan oppstå under leieperioden. Utstyr som ikke fungerer eller skader på boligen som skal trekkes fra depositumet, sier Tangen.

Utleiehjelpen har rundt 60 kunder med hus, leiligheter, hybler, rekkehus – alt av bolig, rett og slett – som leies ut i Trondheim.

Tangen sier at det vanligste spørsmål potensielle kunder har til ham handler om pris og hva slags tjenester de kan tilby dem.

- Vi tar for oss hele prosessen og skal være billigst på pris. Det er ambisjonen vår. Når man driver med utleie, så er service også veldig viktig. Man må sørge for at både leietakeren og utleieren får det de betaler for, sier Tangen.


 

Rett folk til rett bolig

Han forteller at det i stor grad handler om å finne de riktige leietakerne til de riktige boligene. Men det er ikke så enkelt som det en gang var i Trondheim.

- Markedet har utviklet seg veldig de siste årene. Før var det lange køer for å dukke opp på visningene til boligene man leide ut. Slik er det ikke i dag. Nå handler det i større grad om enkeltvisninger og privatvisninger, sier Tangen.

Tangen og Utleiehjelpen har heldigvis et ess i ermet.

- Vi er hele tiden i dialog med potensielle leietakere. Når vi får kunder som skal leie ut bolig, går det som regel kort tid før vi finner noen som kan flytte inn, sier Tangen.

Joachim Tangen, daglig leder ved Utleiehjelpen, sier at det har vært en markant endring i utleiemarkedet de siste årene. 

 

Men det er alltid kunden som tar sjefsavgjørelsen på hvem de vil ha som leietaker. For Haugnæss sin del fikk han på plass en leieboer med en gang. Da den leieboeren skulle flytte ut, fikk Tangen kjapt på plass en erstatter.

- Det har aldri vært noe trøbbel med leieboerne som har bodd i leiligheten. Man ønsker jo selvsagt lengst mulig leieforhold, men når det ikke går, så ønsker man å få på plass en ny leietaker. Det er jo det viktigste når man leier ut, at det ikke blir noen opphold, sier Haugnæss.

- Det har vi heldigvis ikke hatt siden vi starte å leie ut for to og et halvt år siden. Det er jeg veldig glad for, legger han til avslutningsvis.

Har du spørsmål rundt utleie? Ta kontakt med Utleiehjelpen!

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.