Rekordsalg på Strinda – nå legges de siste leilighetene ut for salg

Et hjem skal være et sted hvor det er godt å være, et sted hvor man senker skuldrene og slapper av. Over 300 personer har funnet denne roen i Strinda Hageby, som har det meste man kan ønske seg i et nytt hjem. Nå legges de siste leilighetene i byens mest populære boligprosjekt ut for salg.

I Strinda Hageby får du utsikt over byen og fjorden.
Annonsørinnhold produsert av Adresseavisen Brand Studio

De første leilighetene i Strinda Hageby var innflyttingsklare våren 2018. Siden den gang har hagebyen blitt nærmest et yrende lite tettsted med beboere i alle aldre.

- Det har vært en helt fantastisk start på dette prosjektet. Strinda Hageby er det boligprosjektet i Trondheim som har solgt flest leiligheter dette årtusenet. Det synes vi selvsagt er veldig morsomt, sier Kristian Stensrud, prosjektsjef i Heimdal Bolig.

De til nå 550 leilighetene fra 29 til 152 kvadratmeter befinner seg på et stort tomteområde på Øvre Granåslia i Trondheim. Stensrud har følgende teori på hvorfor Strinda Hageby har blitt såpass populært blant trønderske boligkjøpere.

- Det er rett og slett en bra totalpakke, sier Stensrud.

- Her får du fine leiligheter i forskjellige størrelser til en fornuftig pris, store og fine uteområder og utsikt mot både fjorden og byen. Strinda Hageby er et unikt prosjekt i Trondheim, legger han til.

Her kan du lese mer Strinda Hageby

I Strinda Hageby finner du alt du trenger i hverdagen. Inkludert en stor dagligvarebutikk.

- Rekordraskt

Siden sommeren 2016 har Heimdal Bolig solgt 480 leiligheter i fem byggetrinn. Det er ikke dagligdags.

- Det har gått utrolig fort. Vanligvis tar det mellom syv og ti år å selge så mange leiligheter på en slik tomt. Her ligger vi an til å bruke halve tiden, noe som er rekordraskt, sier Stensrud.

Nå er de i gang med det sjette og siste byggetrinnet – som har fått navnet Søstrene Sands Hage.

- I de første to byggetrinnene har vi forsøkt å gjenspeile gården gjennom uteområdene her. De fire siste trinnene har vært oppkalt etter damer som har bodd på Granåsen Gård og uteområdene er utformet i tråd med slik hageanleggene så ut på det århundret disse personene levde. Søstrene Sand bodde her på tidlig 1900-tallet, sier Stensrud.

Området her, Granåsen Gård, var en såkalt lystgård fra første halvdel av 1600-tallet. En lystgård var kort fortalt bynære bondegårder med store flotte hageanlegg, som ble tatt i bruk om sommeren av byens mest velstående personer.

Med Strinda Hageby ønsker Heimdal Bolig å gi kjøperne det samme. Nytt, sentralt, praktisk og med flotte utomhusarealer som gartnere tar seg av.

Her blir det et opparbeidet, grønt og frodig parkområde inspirert av tidsepoken som Søstrene Sand levde i.

Vil du vite mer? Her kan du lese mer om den spennende historien til området

Uteområdene er viktige elementer i Strinda Hageby.

- God planløsning

Arkitekt Andrea Welte sier til Bygg.no at de har lagt vekt på at området skal være lyst og luftig. Det har også vært viktig å sikre god utsikt fra leilighetene.

- Det er viktig at selve leilighetene er fine, men også det man ser ut av vinduene og møter på vei til boligen må være tiltalende. Det gjelder landskapene og fasadene, og også at det er hager og så videre som ikke er avvisende, men gir et godt helhetsbilde, sier Welte til Bygg.no.

Hun forteller videre at de har bevisst jobbet trapping av byggehøyder og variert materialbruket for å skape en tiltalende fasade. Alle byggetrinn i Strinda Hageby har et overordnet material- og fargekonsept, som skal sikre helhetsbildet og skape variasjon mellom blokkene.

Men for de aller fleste boligkjøpere er det nok selve leiligheten som står i fokus.

I Strinda Hageby finner du leiligheter som passer for både tobeinte og firbeinte.

Det siste byggetrinnet består av 88 leiligheter og her finner du boliger fra 34 kvadratmeter opp til 142.

- Prosjektet har en helhetlig tankegang på utforming og plassering av bygg, leiligheter og parkene. Boligene har fått gode planløsninger og det er lagt stor vekt på stue og oppholdsarealet, sier Stensrud.

Alle leilighetene er designet for å gjøre hverdagen til beboerne enkel. Her er det tilrettelagt plass for klesoppbevaring, flislagte bad med varme i gulvet og alle leilighetene har moderne kjøkken fra HTH med helintegrert hvitevarer fra Siemens.

I tillegg er boligene sørvestvendt og kommer med innglasset balkong som kan by på et flott skue.

- Den innglassete balkongen forlenger utesesongen med en måned om høsten og våren. De er også allsidige og praktiske. Glassfeltene kan åpnes helt når godværet glimter til. Her ser du hele byen, fjorden og Gråkallen. Utsikten er helt fantastisk, sier Stensrud.

Nysgjerrig? Du er hjertelig velkommen til visning

- Alt du trenger i hverdagen

Strinda Hageby har flere bussholdeplasser i nærheten og byen er kun en kort tur unna. Foretrekker du bil, har du parkeringskjeller med elbil-lader tilgjengelig.

Hvis du vil få deg litt frisk luft i naturen, finner du turstiene og skiløypene i Estenstadmarka rett over fotgjengerfeltet fra Strinda Hageby. Det gjør det enkelt å nyte det populære turområdet hele året.

- Du finner alt du trenger i nærheten av Strinda Hageby, oppsummerer Stensrud.

- Det som er litt spesielt med Søstrene Sands hage er at det er med en ny, stor dagligvarebutikk i prosjektet. Den skal ligge et nivå under boligene. Kortere vei til butikken blir det ikke, legger han til.

I Strinda Hageby er det kort vei til byen og enda kortere vei til turområdene.

Stensrud forteller at beboerne i Strinda Hageby er variert. Her finner du unge og godt voksne mennesker. Han sier at Strinda Hageby skal være et attraktivt sted å bo for de aller fleste.

- Strinda Hageby og Søstrene Sands Hage har leiligheter som skal passe for alle og enhver, uansett hvem du er. Det er målet vårt, sier Stensrud avslutningsvis.

Høres dette ut som noe for deg? Da bør du besøke Strinda Hagebys hjemmeside!