Moderne hjem preges av minimaliatisk og maksimalistisk stil, og Hjørdis Evensen ser at folk er mer opptatt av personlige interiørartikler. 

Moderne hjem preges av minimaliatisk og maksimalistisk stil, og Hjørdis Evensen ser at folk er mer opptatt av personlige interiørartikler. 

Ut med det hvite og inn med personlig stil – her er interiøret trønderne vil ha

Tiden da alt skulle være hvitt og sterilt er forbi, og trendbildet preges av nordisk renhet og eksotisk maksimalisme. Interiørbutikken Nobu HOME tips ser i stor grad at trøndere er blitt mer opptatt av å skape et personlig hjem.

Hos Nobu HOME tips på Sirkus Shopping bugner det av fargerike puter, stilrene lysestaker og eksklusive møbler. Med tiden har vi blitt mer opptatt av gjenbruk og miljø, og det gjenspeiler seg i interiøret i butikken.

- Vi selger mye skandinavisk design, som by Lassen og &tradition. Men vi ser også at flere vil ha mønster og farger, og de små detaljene med mye personlighet. Vi selger derfor mye av italienske Missoni og det amerikanske merket Jonathan Adler, forteller salgskonsulent ved Nobu HOME tips, Hjørdis Evensen.

- Håndklerne fra italienske Missoni er blitt veldig populær, forteller Hjørdis Evensen. 

 

Sirkus Shopping er et kjøpesenter med stort utvalg av interiørartikler. Interiørbutikkene som før het Nobu HOME og Tips, har nå blitt til Nobu HOME tips. Sammen tenker de stort på interiørfronten, og leverer et bredt utvalg av kjente merkevarer som Hay, Ygg & Lyng, Northern og Ferm Living – for å nevne noen.

Bærekraftige og naturlige materialer

- Den nye interiørtrenden har et bærekraftig preg og baserer seg på naturlige materialer og en følelse av å være i ett med naturen, forteller stylist ved Sirkus Shopping, Nora Reese.

Hun ser tydelig at den nye trenden er både viktig og fremtredende.

Stylist Nora Reese oppfordrer folk til å våge og mikse mellom flere stiler når de skal innrede hjemme. 

 

- Det går mye i naturbaserte tekstiler og interiørartikler, med ruere overflater som upolert marmor og treverk med kvist, forklarer hun videre.

Mange av butikkens høyprofilerte merker er laget av blant annet bambus og mangotre. Det er bærekraftige materialer som tar hensyn til bevaring av regnskogen.

- Nå vil folk ha naturlige materialer, og flere blander gammelt med nytt. I tillegg til mye treverk og stein ser vi også andre materialer som glasskeramikk, ull og fjær. Disse materialene er med på å skape et naturlig rom, som tar oss tilbake til våre grunnverdier, forteller Reese.

Med grå sofa kan du leke deg mye med farger og mønster på puter og pledd. Sofaen er fra Fredericia Tremme, putene fra Missoni og Hay, pledd fra Missoni og bord fra Brødrene Krüger.  

- Nå tør vi mer

Susanne Bodd Jenssen er innkjøper på Nobu HOME tips og hun synes interiørtrenden er bedre enn noen gang.

- Den hotteste trenden i dag er personlig stil, og det handler om å mikse og matche forskjellige stilarter. Vi ser at folk tør å gå mer ut av de faste rammene og heller blander gamle interiørartikler fra loppemarked, med nytt interiør fra kvalitetsmerker. Det er en positiv trend, mener hun.

Susanne Bodd Jenssen har jobbet med interiør i en årrekke, og liker hvordan interiørtrenden har utviklet seg. 

Det meste i repertoaret stammer fra stiler vi har sett flere tiår tilbake. Mye er inspirert av 60-tallets minimalisme - med en moderne tvist.

Daglig leder Renate Gust Waage legger til at det ikke er noen tvil om at det er skjedd en endring i nordmenns kjøpevaner. Interessen for hus og hjem har aldri vært større.

- Folk har større tilgang nå og lar seg inspirere av flere trender og stiler, noe som gjør at vi tør å eksperimentere mer enn tidligere. Og mye av det er nok takket være bildetjenester som Instagram, forteller hun.

Et trendy hjem kan gjerne blande vågale mønstre med nordisk renhet. Sofaen er fra fra norske Ygg&Lyng, putene fra House of Hackney, bordet fra danske &tradition og lysestakene fra By Lassen. 

Er du usikker på hvordan du skal få et stilfullt og personlig hjem? Her er rådene fra Nobu HOME tips:

  • Velg ting som representerer deg, og de du bor med. Bland disse personlige elementene med rent og tidløst interiør.
  • Tenk fargetema i hjemmet ditt. Velg en fargeskala og la den gå igjen i flere nyanser i både rommene og interiøret. På den måten får hjemmet ditt en gjennomgående fargeflyt.
  • Ikke vær redd for å blande nye tekstiler med gamle, og mikse flere farger og mønster. Det viktigste er at noen av fargene går igjen i andre elementer i rommet.
  • Ved kjøp av møbler bør du tenke langsiktig og bærekraftig. Riktige valg av materialer kan gjøre at møblene holder lengre, både kvalitetsmessig og trendmessig.

New York-designeren Jonathan Adler er populær i Norge, og det selges mye av Muse-serien med de karakteristiske ansiktene. 

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.