Etter å ha tatt denne fagutdanningen er 90 prosent av studentene i jobb

Skolelei og med lite lyst på en lengre utdanning fant 22-åringen den perfekte løsningen.

Saken er produsert av Spray - Amedias innholdsbyrå

- Jeg var ganske skolelei og det fristet ikke noe særlig å starte på en treårig bachelorgrad i økonomi. Da var et årsstudium perfekt for meg, forteller 22 år gamle Arissara Charoensuk fra Rissa utenfor Trondheim.

Hun er nyutdannet regnskapskonsulent ved Treider i Trondheim, hvor hun har tatt en ettårig fagskoleutdanning. Arissara tenkte først å ta fagretningen advokatsekretær, men endret planene da hun så skolen hadde fag innen regnskap.

NYUTDANNET: 22 år gamle Arissara Charoensuk er strålende fornøyd med ettårsstudiet hun nylig fullførte på Treider i Trondheim. 

 

- Jeg har alltid syntes det har vært gøy med tall, ha oversikt over økonomi og drive med budsjettering. I tillegg har jeg fagbrev som kontormedarbeider og ønsket å spesialisere meg mer innen det fagområdet, forklarer hun.

Les mer om fagutdanning innen regnskap hos Treider her.

Treider tilbyr en halvårig fagskoleutdanning der du blir regnskapsmedarbeider, og en ettårig fagskoleutdanning der du blir regnskapskonsulent. For 22-åringen fra Rissa var det årsstudium som fristet mest.

- Jeg ønsket å få en mer helhetlig spesialisering innen regnskap og få mest mulig kunnskap om faget.

Arissara er full av lovord om opplevelsen som student hos Treider. Hun liker spesielt måten studiet og undervisningen er bygget opp.

MER KUNNSKAP: Arissara har fagbrev i kontormedarbeider. Hun ønsket seg mer kunnskap om faget og tok derfor fagutdanning hos Treider innen regnskap. 

 

- Det har vært helt fantastisk. Vi startet rett på, fra dag én. Første uka var det grunnleggende kunnskap om regnskap. Etter det ble det bygget stein på stein, men i studentenes tempo. I tillegg er lærerne veldig flinke til å tilrettelegge for studenter som kanskje ikke har så mye erfaring i emnet. Det var veldig bra, skryter 22-åringen.

- Dessuten er det veldig praktisk lagt opp, noe som gjør at du lærer ting raskt, legger Arissara til.

Fagansvarlig for regnskap hos Treider, Jørand Nilstad, var en av Arissaras lærere ved studiet. Han har arbeidet som lærer på skolen siden 2010 og forteller at hele tankegangen til Treider er å gi studentene kunnskap de vil få bruk for i arbeidslivet.

- Det er veldig praktisk rettet sammenlignet med mange høyskoler som har fokus på mer teori. Studentene skal lære å føre regnskap i regnskapssystem og lønn i lønnssystem hos oss slik at de kan utføre oppgaver godt i en jobb fra dag én.

Les mer om fagutdanning innen regnskap hos Treider her.

Nilstad legger til at systemene de lærer studentene opp i er systemer bedrifter og regnskapsførere bruker.

- På denne måten er studentene klare når de kommer ut i arbeidslivet.

MYE PRAKTISK: Jørand Nilstad har arbeidet på Treider siden 2010. Han forteller at undervisningen er lagt opp slik at studentene skal ha mest mulig praktisk undervisning på skolen. Det gjør dem godt rustet for oppgavene i arbeidslivet. 

90 prosent fikk jobb før endt utdanning

Filosofien om mye praksis ser ut til å være en god oppskrift for Treiders studenter. I Arissaras kull er 90 prosent studentene allerede i arbeid. Selv har hun fått jobb i HR- og lønnsseksjon i Forsvarets personell- og vernpliktssenter og lønnsavdeling i Forsvaret.

- Det er veldig gøy. Jeg har lært mye om lønn - et område jeg kanskje i fremtiden vil spesialisere meg enda mer på.

22-åringen sier hun er overbevist om at den praktiske tilnærmingen i utdanningen har hjulpet henne med å forberede seg på hva som venter henne i arbeidslivet.

- Det har gått raskt fra jeg var ferdig å studere til jeg startet i jobb. Det er vel en bra måte vise at fagskoleutdanning ikke er noe dårligere enn en bachelorgrad. For mange som har tatt bachelorgrad er det kanskje en brå overgang fra studielivet med mye teori, til den praktiske biten i en faktisk jobbhverdag. Akkurat den overgangen føler jeg vi ble godt forberedt på, sier Arissara.

Les mer om fagutdanning innen regnskap hos Treider her.

Jørand forteller at han har merket en stor endring i folks oppfatning av kortere utdanningsløp, og han mener det for mange kan være et langt bedre alternativ.

- Fordommer har i aller høyeste grad vært til stede når det kommer til kortere utdanninger. Heldigvis har vi merket en kraftig endring på det i Treider de siste årene. Vi har tett kontakt med bedrifter, og de ser jo hvordan studentene jobber og løser arbeidsoppgaver når de er ute i praksis. Det har betydd mye for oppfatning til mange, tror jeg. Vi har også et tett samarbeid med bemanningsbyråer og de kjenner til kvaliteten på studentene våre, mener Jørand.

Arissara har selv bare positive opplevelser rundt studiet. Hun angrer ikke på at hun studerte hos Treider.

- Det har jo vist seg å være et smart valg – fagskoleutdanning viser jo at jeg vet hva jeg vil og har vært effektiv for å komme meg ut i jobb.

VELKOMMEN: Treiders filosofi er «korte studier, lang karriere». De tilbyr en rekke forskjellige studieretninger. Her er resepsjonist Marte og Hanne, foreleser på fagutdanningen medisinsk sekretær. 

Passer for alle

Arissara er ikke bare fornøyd med skoletimene, men trekker fram det sosiale og samholdet i klassen, når vi spør om hva som har vært det beste med å studere på Treider.

-  Samholdet i klassen. Det er små klasser og miljøet er utrolig bra. Lærerne er også kjempeflinke. De når frem til alle studentene – uten at det blir for mye eller for lite. Det synes jeg er veldig fint. På Treider bryr lærerne seg veldig om studentene, noe som smitter positivt over på læringsmiljøet.

- Det er jo et stort alderssprik i klassen. Som 22-åring var jeg yngst, mens den nest yngste var vel 26 år. Alle de andre var over 30 år, den eldste over 50. Men det gjør ingenting. Dette er en skole for alle, mener 22-åringen. 

Faglæreren er enig.

- Jeg tror aldersfordelingen er med på å gi veldig bra klasser. De samarbeider godt og hjelper hverandre. I tillegg er studentene veldig motiverte og står på fordi de vet det øker sjansene for å få fast jobb.

Jørand mener en fagskoleutdanning innen regnskap kan være perfekt for personer som ønsker å prøve noe nytt yrkesmessig.

- Noen tror kanskje regnskap er veldig kjedelig, men det er faktisk ikke det. Man har mye kontakt med mennesker og skal hjelpe folk med å få en bedre økonomi. Andre får personalansvar eller ansvar for lønn i en bedrift. Det et veldig variert og givende yrke, sier han.

Les mer om fagutdanning innen regnskap hos Treider her.


Regnskapsutdanningen hos Treider:

  • Treider tilbyr 2 fagskoleutdanninger innen regnskap - halvårig studium som regnskapsmedarbeider eller ettårig studium som regnskapskonsulent.
  • Studiested er i Oslo eller Trondheim. Regnskapsmedarbeider kan man også studere i Drammen. Det er mulig å studerie via nettstudier.
  • Alle utdanningene er NOKUT-godkjente og gir mulighet for lån og stipend i Lånekassen.
  • Studiet gir mulighet for studiepoeng ved fullføring.
  • Opptakskrav er fullført videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse (f.eks. yrkeserfaring eller annen relevant erfaring)
  • Det er løpende opptakt som betyr at kvalifiserte søkere tas opp i den rekkefølge søknadene er registrert. Det er derfor mulig at klassen blir full når det nærmer seg oppstart

      Les mer om fagutdanning innen regnskap hos Treider her.

      

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.