Hvordan blir framtidens byutvikling i Trondheim? Det skal TOBB utfordre politikerne på under TOBBS Byutviklingskonferanse 2019.  

Hvordan blir framtidens byutvikling i Trondheim? Det skal TOBB utfordre politikerne på under TOBBS Byutviklingskonferanse 2019.  

TOBB mener politikerne må se med nye øyne på Trondheims byutvikling

Trondheim er en by med voksesmerter som må løses, mener TOBB. Nå inviterer de inn politikere og eksperter til en byutviklingskonferanse som de håper kan skape en bevisstgjøring– og du er invitert.

Boligbyggelaget TOBB er en av Trondheims største boligutbyggere, og står i bresjen for Byutviklingskonferansen 2019 som går av stabelen 21. august på Nova kinosenter. Der ønsker de å sette fokus på hvor veien videre går for utviklingen i Trondheim – en by de mener har store voksesmerter.

- Boliger er et vesentlig element i byutvikling, noe vi vil sette på dagsorden. Derfor arrangerer vi denne konferansen i Trondheim, som skal både inneholde en politisk debatt og spennende foredrag fra aktuelle aktører, forteller administrerende direktør i TOBB, Torbjørn Sotberg.

Se program og meld deg på her!

Han hevder at mange politikere mener at boligveksten kun skal skje i sentrale strøk av Trondheim, og det er noe av det TOBB ønsker å utfordre gjennom debatt under konferansen.

Administrerende direktør i TOBB, Torbjørn Sotberg 

 

- Utfordringen i Trondheim er sammensatt, men hvor byen skal vokse og hva det skal koste er et vesentlig spørsmål. For boligutviklingen er det ikke mulig at alt kan skje sentralt. Det vil ikke være hensiktsmessig for en stor del av boligkjøperne på grunn av pris, og derfor mener vi man også må se på utviklingen av de omkringliggende bydelene. Vårt mandat er å bygge boliger for alle våre 65 000 medlemmer, også for de som ikke har råd til sentrumsnære boliger. Det må være en balansert utvikling når det gjelder vekst utover og innover, forteller Sotberg.

Frie tøyler for forsker

Byutviklingskonferansen 2019 holdes på Nova kinosenter fra klokken 12.00 – 16.00, onsdag 21. august. Nå håper direktøren at alle som er interessert i framtidens Trondheim kjenner sin besøkelsestid.

- For oss er det viktig å få opp debatten om hvordan man ønsker at byen skal utvikle seg. Vi vil utfordre politikerne på dette temaet og vise til hvordan «voksesmertene» kan løses på en god måte.

Kjell Nordström, Janne Sollie og Tore O. Sandvik kommer på TOBBs Byutviklingskonferanse 2019.  

 

Foredragsholderne under konferansen er blant annet fylkesordfører Tore O. Sandvik, Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen og Janne Sollie, administrerende direktør i AtB.  I tillegg kommer den anerkjente forretningsutvikleren og forskeren Kjell Nordström, for å snakke om framtidens byer.

- Det er et rikholdig program, der det blir trukket linjer mellom infrastruktur og byutvikling og nasjonale sammenhenger som også påvirker lokalt. Kjell Nordström er i tillegg kanskje en av verdens mest kjente forskere på byutvikling, og han skal få frie tøyler til å utfordre alt det vi har hørt på slutten av dagen. Det er ikke hver dag man har en av hans kaliber i Trondheim, sier Sotberg. 

Et av TOBBs boligprosjekter som ligger utenfor bykjernen i Trondheim, Væretrøa park. Her kommer på både rekkehus og leiligheter med utsikt mot fjorden.  

Se fullt program  for konferansen her!

Vil utfordre

I programmet skal også åtte aktuelle trondheimspolitikere stille til debatt om boligpolitikk og byplanlegging. Det ser Sotberg fram til.  Han skal selv skal ha et innlegg under konferansen, der han blant annet henviser til at Trondheim hvert år vokser med cirka 3000 innbyggere og bortimot 400 barn i skolepliktig alder.

Janne Sollie, administrerende direktør i AtB, skal snakke om tilrettelegging av effektive transportmiddel. 

 

- I det tempoet må kommunen nesten årlig bygge en ny skole – og antallet boliger må økes. Vi mener at det er helt avgjørende at politikerne i Trondheim evner å prioritere øvrig sosial- og teknisk infrastruktur. I dag skjer det for ofte at fremdriften i nye boligprosjekter blir utsatt på grunn av manglende infrastrukturkapasitet. Spesielt er skolekapasiteten kritisk. Det er en fallitterklæring at Trondheims vekst begrenses med bakgrunn i dette – og det er noe av det vi skal utfordre politikerne på under konferansen, forteller Sotberg.

Her kan du melde deg på konferansen – helt gratis!


Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.